به گزارش ایرنا، نوازندگان سورنا و دهل از امروز با حضور در اماکن تاریخی مختلف کردستان از جمله خانه کُرد و عمارت خسروآباد نوای موسیقی کُردی را طنین انداز کردند تا با نوای موسیقی کهن این دیار نوید آمدن بهار سر دهند.
این نوع موسیقی که بیشتر از دیرباز برای ایجاد شادی و نشاط در معابر و محافل عمومی در این خطه نواخته می شود در روزهای واپسین سال برای ایجاد نشاط اجتماعی و استقبال از بهار گوش ها را نوازش می دهد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در نوروز امسال چهار گروه ژیوار، کردوان، باربد و لاستوک هر روز از 27 اسفند 96 تا 13 فروردین 97 طی پنج نوبت این موسیقی را برای نشاط بخشیدن در اماکن تاریخی اجرا می کنند.
محسن علوی اظهار کرد: این اجراها در خانه کُرد و عمارت خسروآباد در نوبت های صبح و ظهر برگزار می شود و مهمترین هدف از اجرای آن، ارج نهادن به فرهنگ باستانی ایرانی در ایام نوروز و همچنین آشنا کردن جامعه با این رسوم زیبا و قدیمی است.
وی اجرای رقص هلپرکی (رقص کُردی) را از دیگر برنامه های نوروز در کردستان اعلام و اضافه کرد: این آیین نیز در دو نوبت صبح و عصر توسط دو گروه در قالب برنامه های نوروزی اجرا می شود.
علوی یادآور شد: این آیین ها در شهرستان های استان کردستان نیز همه روزه اجرا می شود اما در شهرستان بانه با عنوان جشنواره هلپرکی از اول تا پنجم فروردین و در شهرستان سقز نیز از دوم تا دهم فروردین اجرا می شود.
بسیاری از آثار باستانی و گردشگری کردستان در طرح برنامه های نوروز اماده پذیرایی از مسافران هستند که از جمله آنها می توان خانه کُرد، عمارت خسرو آباد و مشیر دیوان، موزه سنندج، دریاچه زریبار مریوان، غار طبقاتی کرفتو و تپه زیویه اشاره کرد.
در تعطیلات نوروز 96 تعداد مسافران مقیم در استان کردستان به 359 هزار و 963 نفر و تعداد بازدید کنندگان از جاذبه های گردشگری استان به یک میلیون و 201 هزار و 666 مورد رسید.
برگزاری آیین های نوروزی از جمله کوسته (میر نوروزی)، هلاوه ملاوه و آیین های نوروزی پای مسافران و گردشگران را بیشتر از ایام سال به این استان می کشاند.
استان کردستان دارای بیش از 2 هزار و 182 اثر تاریخی شناسایی شدهدارد که تاکنون 872 مورد از این تعداد آثار در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
آثار ملی به ثبت رسیده شامل شامل 757 اثر تاریخی (ابنیه، تپه و محوطه)، 16 اثر بافت و مجموعه روستایی، 20 اثر طبیعی (مناطق طبیعی، درخت و مجموعه درخت)، 56 اثر معنوی (آیین، رسم ها محلی، روش های ساخت صنایع دستی، مردم شناسی و مردم نگاری) و 23 مورد اثر منقول (کتاب و قرآن) است.
3034 /9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.