به گزارش خبرنگار ایرنا، فتحعلی محمدزاده روز چهارشنبه در جریان بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بانه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: عملیات اجرایی این منطقه از 2 ماه پیش آغاز شده و سال آینده زیرساخت های لازم برای آن فراهم می شود.
وی افزود: به موازات تامین زیرساخت ها در این منطقه ویژه اقتصادی، کار واگذاری زمین به سرمایه گذاران، تولید کنندگان، کار آفرینان و متقاضیان سرمایه گذاری نیز شروع خواهد شد.
محمدزاده به ضرورت ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه اشاره کرد و یادآور شد: ایجاد این منطقه ویژه اقتصادی در رونق فعالیت های صنعتی منطقه و ایجاد کارگاه های تولیدی نقش بسزایی دارد.
وی تاکید کرد: توسعه صنایع کوچک یکی از محوری اصلی ایجاد اشتغال در شهرهای کوچک و استان های مانند کردستان است و این رویکرد در برنامه کاری سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های صنعتی ایران نیز قرار گرفته شده است.
وی با بیان اینکه برای توسعه صنایع کوچک عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی بانه شروع شد، افزود: شبکه برق تا ورودی منطقه ویژه اقتصادی اجرا شده و حفاری چاه آب و احداث مخزن ذخیر آب به ظرفیت 500 متر مکعب نیز انجام شده است.
محمدزاده گفت: پیمانکاران بازگشایی شبکه معابر و توزیع آب از 2 ماه قبل کار بازگشایی شبکه معابر را شروع کرده اند که امیدواریم این کار در سال آینده با سرعت بیشتری انجام و کار واگذاری زمین در منطقه انجام شود.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک شهرک های صنعتی کشور اظهار کرد: در اقصی نقاط استان کردستان که دارای ظرفیت های اقتصادی مناسبی مبتنی بر رشته فعالیت های صنایع و نواحی صنعتی روستایی که دارای توجیه فنی اقتصادی هستند شهرک های صنعتی ایجاد می شود.
وی افزود: در شهرستان بانه شهرک صنعتی شماره یک و منطقه ویژه اقتصادی از ظرفیت های خوبی برای رونق صنایع تولیدی و روستایی برخوردار است و در صورتی که زمین مناسب از اراضی ملی و دولتی در اختیار سازمان قرار گیرد به موازات این منطقه عملیات اجرایی شهرک صنعتی شماره 2 نیز در دستور کار قرار می گیرد.
وی یادآور شد: با توجه به کوهستانی بودن منطقه، پیدا کردن زمین مناسب کار آسانی نیست که امیدواریم با همکاری مسئولان زمین در اختیار شرکت شهرک های کوچک قرار گیرد تا با ایجاد زیرساخت ها، نیاز سرمایه گذاران تامین شود.
به گفته وی، با توجه به شرایط خشکسالی حاکم بر کشور، توسعه صنعتی مبتنی بر مزیت های هر منطقه برای نقاط مختلف یک انتخاب نیست بلکه توسعه صنعتی یک ضرورت برای کشور است که به تثبیت جمعیت و جلوگیری از مهاجرت کمک می کند.
وی با اشاره به قیمت زمین منطقه ویژه اقتصادی بانه تاکید کرد: قیمت واگذاری زمین در شهرک های صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی با توجه به ظرفیت های منطقه تعیین می شود البته در قیمت گذاری زمین تجدید نظر خواهد شد.
محمدزاده با بیان اینکه زمین ها با حداقل پیش پرداخت و حداکثر اقساط به سرمایه گذاران واگذار می شود، افزود: برای خرید زمین یک حداقلی به عنوان پیش پرداخت از متقاضی دریافت می کنیم و مابقی به صورت اقساط بلند مدت پرداخت خواهد شد.
به گفته وی، در صورتی که سرمایه گذار طرح خود را زودتر از برنامه زمانبندی شده به بهره برداری برساند مشوق هایی برای آنها در نظر گرفته و پرداخت می شود.
وی اضافه کرد: یکی از دلایل ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در بانه اینکه سرمایه گذارانی که در امر صادرات و واردات فعال هستند، بتوانند مواد اولیه را وارد و تبدیل به کالا کنند و از ظرفیت های منطقه در زمینه معافیت های گمرکی، معافیت های مالیاتی و سایر مشوق ها برخوردار شوند.
وی یادآور شد: در کنار واحدهای بزرگ تولیدی واحدها و کارگاه های کوچکی در منطقه ویژه اقتصادی ایجاد می شود که محل آن به صورت نقد و اقساط در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد که لازمه این کار معرفی سرمایه گذاران است.
به گزارش ایرنا، منطقه ویژه اقتصادی بانه که نخستین منطقه ویژه اقتصادی غرب کشور است به تبادل کالا، افزایش صادرات و واردات و رونق اقتصادی منطقه نقش مهمی خواهد داشت.
طرح منطقه ویژه اقتصادی بانه در سال 89 در دولت دهم به تصویب رسید اما به دلایلی عملیات اجرایی آن با تاخیر هفت ساله مواجه شد، عملیات اجرایی این طرح آبان امسال در 85 هکتار زمین در 15 کیلومتری غرب بانه و پنج کیلومتری مرز سیرانبند آغاز شد و قرار است تا پایان سال 97 برای واگذاری به سرمایه گذاران آماده شود.
عملیات اجرایی این منطقه ویژه اقتصادی با تامین اعتبار 360 میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی، درآمد شهرک ها و اعتبارات ملی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی انجام می شود.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
7469/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.