رضا اعظمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در مراسم چهارشنبه سوری، آلودگی صوتی و مزاحمت هایی برای مردم ایجاد می شود که به جسم و روح آنها آسیب می زند.
وی افزود: کاهش خشونت در جامعه در طول سال در دستور کار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان قرار دارد که یکی از مصادیق آن چهارشنبه سوری است.
اعظمی تاکید کرد: دیدگاه هایی که نسبت به چهارشنبه سوری وجود دارد در هر منطقه متفاوت است اما چهارشنبه سوری جشنی سنتی است که امروز به انحراف کشیده شده و به سمت خرافات هم رفته است.
وی یادآور شد: تغییر و تحول در نحوه برگزاری مراسم سنتی چهارشنبه سوری به حدی رسیده است که نزدیک شدن زمان آن، مردم را به وحشت می اندازد.
وی با اشاره به اینکه اقداماتی در راستای آشنا سازی جوانان و نوجوانان با اعمال خطرناک در چهارشنبه سوری انجام شده است، اضافه کرد: علاوه بر انتشار بروشور برای آگاهی دادن به مردم، از ظرفیت دیده بانان مردمی برای کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی از جمله خشونت های ناشی از این مراسم هم استفاده می شود.
اعظمی گفت: جلسات متعددی با افراد و سازمان های مردم نهاد در راستای ساماندهی و کنترل آسیب های این مراسم برگزار شده تا خسارت ها در این مراسم به حداقل برسد.
وی با اشاره به اینکه دیده بانان افرادی هستند که در حوزه پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی به صورت افتخاری با دادگستری همکاری می کنند، افزود: این افراد آموزش می بینند، گزینش می شوند و عضویت آنها شرایط خاصی دارد.
وی با بیان اینکه دستگاه قضایی با متخلفانی که به آسایش، جان و مال مردم آسیب می زنند، برخورد می کند یادآور شد: برخورد مربوط به بعد از وقوع جرم است.
به گفته وی، مبنای کار معاونت اجتماعی و پیشگری از وقوع جرم دادگستری برخورد نیست بلکه انجام فعالیت هایی قبل از رخ دادن این آسیب ها و اعمال است.
اعظمی در رابطه با اینکه برخی استفاده از مواد محترقه و آتش بازی را شیوه ای از تخلیه هیجانات در جوانان می دانند، گفت: تخلیه هیجانات و انرژی جوانان و نوجوانان باید در اماکن ورزشی و از راه درست آن صورت گیرد چرا که آسیب رساندن به جسم و روح خود و دیگران نمی تواند راهی برای تخلیه هیجانات باشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان با بیان اینکه کسی نمی خواهد شادی جوانان را محدود کند، افزود: یکی از وظایف دولت ها حفظ و حمایت از سلامت جامعه است که هم با پیشگیری از آسیب رسیدن به سلامت و هم با فراهم کردن امکاناتی برای بهبود سلامت جامعه محقق می شود.
اعظمی در رابطه با اقداماتی که از سوی نیروی انتظامی برای کنترل بیشتر قاچاق مواد محترقه انجام می گیرد، اضافه کرد: یکی از مواردی که شامل قاچاق می شود کالاهای خارجی است که سلامت افراد را به خطر می اندازد و قاچاقچیان مواد محترقه علاوه بر مجازات عمل قاچاق، برای نوع کالای قاچاق نیز مجازات می شوند.
وی از مردم خواست نسبت به وظیفه اجتماعی خود عمل کنند و در رابطه با اقدامات غیرمتعارف برخی از افراد در این روزهای آخر سال که بر اثر عدم اطلاع یا سوء نیت اقدام به مزاحمت هایی کرده و یا از مواد محترقه خطرناک و آتش زا نگهداری می کنند و یا مسبب اقداماتی می شوند که آسیب هایی به جسم و اموال مردم می زند، بی تفاوت نباشند.
معاون دادگستری کردستان از خانواده ها خواست جوانان و نوجوانان خود را آگاه کنند و مراقبت های فردی را در رابطه با عزیزان خود گسترش دهند.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.