به گزارش ایرنا، محمد دره وزمی شامگاه سه شنبه در نشست شورای توسعه صادرات با بیان اینکه مبادلات مرزی متشکل از صادرات، واردات و ترانزیت کالا از مرزهای یک استان یا کشور است، اظهار کرد: میزان مبادلات مرزی کردستان به سه میلیون و 515 هزار تن به ارزش پنج میلیارد و 503 میلیون دلار رسیده است.
وی افزود: این تبادلات تجاری در مدت مشابه سال گذشته 2 میلیون و 395 هزار تن و به ارزش سه میلیارد و 464 دلار میلیون بود.
دره وزمی میزان صادرات از گمرگات استان کردستان را 577 هزار تن به ارزش 413 میلیون دلار اعلام کرد و یادآور شد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل که 604 هزار تن به ارزش 618 میلیون دلار از نظر وزنی 47 درصد کاهش و از نظر ارزش دلاری نیز 30 درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تاکید کرد: ارزش هر تُن کالای صادراتی در این مدت 716 دلار برآورد شده که نسبت به 527 دلار سال گذشته 36 درصد افزایش دارد.
به گفته وی، حدود 98 درصد از 422 میلیون دلار برنامه صادراتی گمرکات استان کردستان در 11 ماه از سال 96 محقق شده که اظهارنامه این نوع صادرات از گمرک های باشماق، سنندج و سیرانبند صادر شده است.
دره وزمی میزان صادرات سایر گمرکات از استان کردستان را 655 هزار تن به ارزش 529 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: اظهار نامه این نوع صادرات از سایر گمرکات کشور صادر و تنها ترخیص آن در مرزهای کردستان انجام شده است.
وی اضافه کرد: این نوع صادرات در نسبت به مدت مشابه سال قبل خود که 494 هزار تن و به میزان 400 میلیون دلار بود از نظر وزنی 33 درصد و از نظر ارزش نیز 28 درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان میزان واردات از گمرکات استان کردستان در سال جاری را 62 هزار تن به ارزش 65 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این بخش نیز از نظر ارزش که 31 میلیون دلار بود حدود یک برابر افزایش را نشان می دهد.
دره وزمی یادآور شد: ارزش هر تن کالای وارداتی به صورت میانگین یک هزار و 58 دلار است که نسبت به یک هزار و 79 دلار سال قبل برای هر تُن کالا حدود 2 درصد کاهش دارد.
وی همچنین میزان ترانزیت کالا در استان را 2 میلیون و 221 هزار تن به ارزش چهار میلیارد و 496 میلیون دلار اعلام و اضافه کرد: در این بخش نیز نسبت به سال گذشته که یک میلیون و 268 هزار تن به ارزش 2 میلیارد و 700 میلیون دلار بود از نظر وزنی 75 درصد و از نظر ارزش 66 درصد رشد نشان می دهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان نیز در این نشست گفت: باید با دیپلماسی توان رقابتی محصولات صادراتی استان را در سایر کشورها از جمله عراق و اقلیم کردستان این کشور افزایش دهیم.
حسین فیروزی اظهار کرد: برخی از برنامه های کشور عراق از جمله دریافت 35 درصد حق مزد در مرزها، توان رقابتی محصولات استان را کاهش می دهد که باید با انجام مذاکره مقامات سیاسی، نسبت به عدم اجرای آن اقدام کرد.
وی افزود: هر ساختار و دستور‌العملی که موجب تحمیل هزینه اضافه به صادر کنندگان و کُندی کار ترخیص کالاها در مرزها می شود مغایر با اهداف شورای توسعه صادرات است و انتظار می رود بخش خصوصی در این ارتباط همکاری کند.
فیروزی اضافه کرد: ساختارهای اداری در دنیای امروز کوچک و چابک است و اضافه کردن ایستگاه های کاری در بخش های مختلف از سوی بخش دولتی و خصوصی مانعی در توسعه است.
وی با استقبال از قرار گیری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن در بخش مناقصه های مرزهای رسمی گفت: دولت در راستای ارتقای سرعت، دقت و شفافیت کاری آماده همکاری همه جانبه با بخش خصوصی و متولیان اقتصادی است.
به گزارش ایرنا، صادرات کالا از استان کردستان به صورت عمده از 2 مرز رسمی باشماق مریوان و سیرانبند بانه صورت می گیرد.
مرز رسمی باشماق در 15 کیلومتری شهر مریوان در همسایگی اقلیم کردستان عراق است که در سال 86 به مرز رسمی و بین المللی تبدیل شد.
نزدیک به پنج هزار تن کالا روزانه به ارزش 12 هزار دلار از مرز باشماق مریوان به سوی کردستان عراق رهگیری می شود.
مرز سیرانبند بانه نیز دومین مرز ولی نزدیک ترین مرز استان کردستان با اقلیم کردستان عراق است که از حیث حجم صادرات کالا و شمار فعالان و شاغلان اقتصادی رتبه دوم بازارچه های این استان را به خود اختصاص داده است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.