به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین فیروزی عصر دوشنبه در کمیسیون تنظیم بازار استان با بیان اینکه در توزیع کالاهای اساسی به نرخ دولتی بیشتر اقشار کم در آمد مورد نظر هستند، اظهار کرد: سازمان های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی تا فردا باید تدبیری بیندیشند تا عرضه این کالاها در نواحی مانند نایسر و ننله نیز فراهم شود.
به گفته وی، بنای دولت در سال جاری از طرح تنظیم بازار تا زمانی که بین عرضه و تقاضا و قیمت کالاهای اساسی تعادل ایجاد شود مداخله حداقلی در بازار است و کمیسیون نظارت تنها نظارت بر بازار را بر عهده دارد.
فیروزی تاکید کرد: تنظیم بازار به عهده بازاریان است و خود آنان بر این روند مدیریت می کنند.
معاون استاندار کردستان با بیان اینکه وضعیت عرضه و تقاضای در بازار استان متعادل است و هیچ کمبودی وجود ندارد، افزود: لازم است برای حفظ این روند، کمیته ای از سوی کمیسیون تنظیم بازار برای نظارت تشکیل شود.
وی یادآور شد: این کمیته باید متشکل از دستگاه های ذینفع باشد تا علاوه بر نظارت گزارش روزانه آن نیز گرد آوری شود تا رصد به هنگام از بازار استان را در برنامه داشته باشیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این نشست گفت: کمیته نظارت این کمیسیون برای نظارت عمقی بر بازار با همکاری اداره نظارت این سازمان و جهاد کشاورزی، اتاق اصناف و استانداری تشکیل می شود.
محمد دره وزمی اضافه کرد: برای برنامه ریزی تامین گوشت گرم نیز لازم است کمیته ای تخصصی تشکیل شود تا علاوه بر تامین بر نحوه فروش آن نیز به صورت متمرکز نظارت به عمل آید.
وی یادآور شد: هم اکنون قیمت بین تولید دام های سبک و سنگین و قیمت فروش گوشت در قصابی ها اختلاف زیادی دارد که این مساله باعث می شود در عرضه، قیمت های متفاوتی بر اساس نوع گوشت و کیفیت آن داشته باشیم.
دره وزمی اظهار کرد: برای تشکیل این کمیته، نهادها و دستگاه های مختلفی از جمله استانداری، صنعت، معدت و تجارت، اتاق اصناف، شرکت پشتیبانی امور دام و جهاد کشاورزی باید حضور داشته باشند.
به گفته وی، برای توزیع اقلام دولتی در شهرستان های فاقد فروشگاه های زنجیره ای نیز با هدف رعایت حال مصرف کنندگان، در صددیم ترتیبی اتخاذ شود تا واحدهای صنفی مورد اعتماد و تایید، قادر باشند این نوع کالاها را توزیع کنند.
وی تاکید کرد: همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرده کالاهایی اساسی که با نرخ دولتی تهیه شده بیشتر در مناطق حاشیه ای توزیع شوند که این اقدام در استان کردستان منظور شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان هم در این نشست گفت: تنظیم بازار برای اثر گذاری بین تولید کننده و مصرف کننده است و در استان این تعامل بین جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت به منظور آسایش بیشتر مردم وجود دارد.
خالد جعفری اظهار کرد: همچنین در استان برای تامین کالاهای اساسی اقدامات لازم انجام گرفته و برای برخی کالاها از جمله سیب درختی بیش از سهمیه ابلاغی ذخیره شده است.
وی افزود: در خصوص تامین گوشت مرغ با توجه به ظرفیت تولید 6 هزار و 500 تن ماهیانه در استان و سه هزار و 400 تن میانگین مصرف هر ماه، مشکل خاصی وجود ندارد.
به گفته وی، هم اکنون ماهانه حدود 3 هزار و 200 تن مرغ مازاد مصرف استان به استان های دیگر صادر می شود و مقداری نیز کشتار و ذخیره می شود.
مدیر تنظیم سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این نشست گفت: هر سال در دو نوبت برنج در استان توزیع می شود که مرحله اول ویژه ماه مبارک رمضان و محرم و مرحله دوم نیز ایام پایانی سال و تعطیلات عید نوروز است.
شهریار حنفی افزود: در مرحله اول 729 تن برنج به همراه 343 تن شکر توزیع شده و برای مرحله دوم نیز سهم استان نیز یک هزار و 330 تن در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، تاکنون از محل سهمیه مرحله دوم 632 تن برنج در شهرها و روستاهای استان توزیع شده و باقی سهمیه نیز از هفته آینده توزیع می شود.
حنفی تاکید کرد: طبق اعلام ستاد تنظیم بازار استان کردستان در روزهای آینده نیز 70 درصد میزان برنج توزیعی برای استان تخصیص داده می شود تا مشکلی در این خصوص وجود نداشته باشد.
مدیر سازمان تعاون روستایی کردستان نیز در این نشست گفت: هم اکنون میوه تخصیصی به استان خریداری و ذخیره شده که شامل 800 تن پرتقال شمال و 600 تن سیب است.
ذکریایی نژاد افزود: میزان سهمیه ابلاغ شده به شهرستان ها شامل 120 تن سیب و پرتقال مریوان، 15 تن سروآباد، 65 تن کامیاران، 85 تن قروه، 27 تن دهگلان، 55 تن دیواندره، 165 تن سقز و 648 تن سنندج است.
وی اظهار کرد: برای خرید میوه ها نمایندگان استان تمام دقت خود به خرج دادند و وزن پرتقال های خریداری شده از 190 تا 310 گرم و سیب های خریداری شده نیز از 140 تا 200 گرم متغیر است.
وی یادآور شد: برای رفاه حال مصرف کنندگان امسال یک بخش کنترل کیفی نیز قبل از توزیع به روند این کار اضافه شده و هنگام خروج میوه ها آنها کنترل می شود تا در صورت کمتر شدن کیفیت نسبت تفکیک آن اقدام شود.
به گفته حنفی، امسال طرح توزیع میوه شب عید در 85 غرفه سطح استان از 25 اسفند سال جاری آغاز و تا 15 فروردین سال آینده ادامه دارد.
مدیرکل پشتیبانی امور دام استان کردستان نیز در این نشست اظهار کرد: یک هزار و 265 تن مرع منجمد که در ایام ارزانی برای حمایت از تولید کنندگان استان خریداری، کشتار و دخیره شده که در ایام منتهی به نوروز هر کیلوگرم به مبلغ 62 هزار ریال بین مصرف کنندگان توزیع می شود.
پیمان اسکندری گفت: در خصوص گوشت قرمز منجمد نیز 100 تن در سردخانه های استان ذخیره داریم و این کالا نیز به مبلع 230 هزار ریال در قبال هر کیلوگرم بین مصرف کنندگان توزیع خواهد شد.
وی یادآور شد: در خصوص تخم مرغ نیز که روزانه 45 تن نیاز مصرف استان است برای تنطیم قیمت، روزانه 10 تن از این محصول با نرخ دولتی توزیع می شود.
به گزارش ایرنا، طرح نظارت بر اصناف در کردستان از 13 بهمن آغاز شده است که در مدت 30 روز اجرای این طرح 10 هزار و 865 فقره بازرسی از واحدهای صنفی استان انجام شده که دردر جریان این بازدیدها، 456 مورد تخلف کشف و برای 386 واحد صنفی پرونده تخلف تشکیل شده است.
حدود 56 هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد 29 هزار واحد در مرکز استان مستقر است که حدود سه درصد از این واحدهای صنفی، فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای هستند.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.