سیدکمال حسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هم اکنون تامین منابع مالی از مشکلات اصلی حوزه تولید است، اظهار کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج به عنوان دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت بخش خصوصی برای شناسایی و گردآوری مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه بانکی اقدام کرده است.
وی افزود: در این اقدام، مشکلات دریافت و بازپرداخت تسهیلات واحدها و فعالان اقتصادی احصا می شود و تاکنون 186 واحد تولیدی به صورت تماس تلفنی و 85 مورد نیز به صورت مراجعه حضوری مشکلات خود در خصوص پروسه دریافت تسهیلات از بانک ها را اعلام کرده اند که تمام این موارد در شورای هماهنگی بانک های استان نیز مطرح شده است.
حسینی تاکید کرد: شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در کردستان بدنبال آن است این مشکلات را برای حمایت بیشتر از بخش تولید استان با همکاری تنگاتنگ بین بانک ها مرتفع کند.
دبیر و سخنگوی دولت و بخش خصوصی در کردستان یادآور شد: در 85 مورد مراجعه حضوری و تکمیل فرم 24 مورد مربوط به متقاضیان دریافت تسهیلات و 61 مورد نیز مربوط به گیرندگان تسهیلات بود که بیشترین مشکلات بانکی برای گیرندگان تسهیلات در 10 بخش و مشکلات متقاضیان دریافت تسهیلات در سه بخش جمع بندی شده است.
حسینی گفت: سود بالای تسهیلات، فشار بانک ها و اقدام سریع قضایی در خصوص وصول مطالبات، عدم بخشودگی جرایم و دیرکرد بر اساس دستور العمل اجرایی تبصره 35 اصلاح قانون بودجه ای سال 95 از جانب بانک ها، دریافت وام از بانک های دیگر جهت تسویه و یا پرداخت سود معوقه تسهیلات وام اصلی و افزایش میزان بدهی و سود واریزی توسط دریافت کننده از جمله مشکلات احصا شده برای گیرندگان تسهیلات است.
وی اضافه کرد: از دیگر مشکلات شناسایی شده برای گیرندگان تسهیلات می توان به قسط بندی نامناسب به گونه ای که مبلغ اقساط اولیه بالا بود و به مرور کاهش می یافت در صورتی که جهت حمایت از واحد نوپا این روند باید بر عکس باشد، نیاز بالای متقاضیان به دریافت سرمایه در گردش بلند مدت جهت افزایش ظرفیت تولید و جبران نقدینگی و عدم تمدید بازپرداخت اقساط و ارائه پیشنهاد به مشتری در خصوص دریافت مضاربه یا وام با بهره بالا جهت تسویه وام قبلی، اشاره کرد.
به گفته وی، کوتاه مدت بودن تسهیلات دریافتی و عدم امهال بلند مدت توسط بانک ها و سنگین بودن اقساط و به تبع آن ناتوانی شخص گیرنده در بازپرداخت آن مسدود کردن بخش قابل توجهی از مبلغ تسهیلات توسط برخی از بانک ها و به تبع آن افزایش سود حاصل از دریافت تسهیلات و عدم دریافت مطالبات از بخش دولتی و افزایش دیکرد سود بانک ها به صورت روزشمار از دیگر مشکلات احصا شده برای گیرندگان تسهیلات است.
وی مشکلات متقاضیان دریافت تسهیلات را نیز سختگیری و عدم قبول محل طرح به عنوان ضمانت، درخواست بانک ها جهت ارائه وثایق سنگین چند برابر بیشتر از مبلغ تسهیلات درخواست شده و طولانی بودن فرآیند ارائه وام به مدت ماه ها بعد از تصویب آن است.
به گزارش ایرنا، دولت تدبیر و امید با هدف رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار به عنوان مهمترین اهداف خود در سه محور شامل کارگروه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، کارگروه حمایت از تولید و رفع موانع سرمایه گذاری و تشکیل شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، فعالیت خود را آغاز کرده تا به مهمترین رسالت خود دست باید که تا کنون 26 مورد از نشست های این شورا برگزار شده است.
تاکنون 25 جلسه از شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در کردستان برگزار شده که 55 درصد از مصوبات آن اجرایی شده است.
موقعیت مناسب جغرافیایی به دلیل استقرار بر محور شمال غربی و جنوب غربی کشور، داشتن 200 کیلومتر مرز با کشور عراق در 2 مرز رسمی باشماق مریوان و سیرانبند بانه، وجود بازارچه های مرزی و گمرکات رسمی از بسترهای رشد توسعه اقتصادی کردستان در بخش های بین المللی است.
همچنین برخورداری از عرصه ها و چشم اندازهای طبیعی و جاذبه های فرهنگی، تاریخی و گردشگری، وجود منابع آب فراوان و قرار گرفتن بر سرشاخه های پنج حوزه آبخیز مهم کشور، آب و هوای مناسب برای کشت انواع محصولات کشاورزی و فعالیت های پرورش دام و طیور، آبزیان و برخورداری از ذخایر ارزشمند ژنتیکی دام از دیگر فرصت های توسعه این استان است.
استان کردستان با وسعتی معادل 28 هزار و 817 کیلومتر مربع در غرب ایران واقع شده و 227 کیلومتر با کشور عراق مرز دارد.
استان در مجموع یک میلیون و 602 هزار نفر جمعیت دارد که در 29 شهر و هزار و 703 روستا ساکن هستند.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.