به گزارش خبرنگار ایرنا کورش زارعی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران کردستان با بیان اینکه امسال چهار واژگونی رخ داده است، افزود: بیشتر این واژگونی ها در جاده سنندج – مریوان و سنندج – دیواندره پیش آمده است.
به گفته وی واژگونی تانکرهای حامل سوخت می تواند در محدوده وسیعی آلودگی منابع آب و خاک را با خود به دنبال داشته باشد و اگر این واژگونی در نزدیکی رودخانه ها باشد محدوده آلودگی چندین برابر خواهد بود.
وی اظهار کرد: امسال 53 اخطار به واحدهای صنعتی و خدماتی داده شده که 20 واحد از این تعداد به رفع مشکلات پرداختند اما 33 واحد به دلیل رفع نکردن موارد دستور تعطیل گرفتند.
وی اضافه کرد: از این تعداد هم 24 واحد اقدام به رفع آلایندگی ها کردند اما 9 واحد به دلیل عمل نکردن به ضوابط پلمپ شدند.
زارعی گفت: امسال 142 متخلف شکار و صید، 81 نفر به دلیل تخریب و تصرف برای آنها پرونده تشکیل داده شد.
او در رابطه با شرایط آلودگی هوای کردستان هم اظهار کرد: بر اساس ریزگردهای pm 10، کردستان در سال جاری 114 روز هوای پاک، 172 روز پاک، 2 روز ناسالم برای گروه های حساس، یک روز بسیار ناسالم و یک روز هم خطرناک داشته است.
به گفته وی در حال حاضر در قروه، سقز و سنندج ایستگاه های سنجش آلودگی هوا مستقر و به سامانه آنلاین کشوری متصل است و در شهر مریوان هم ایستگاه سنجشی فعال است اما به سامانه متمرکز متصل نیست و همچنین ایستگاه بانه نیز به زودی راه اندازی می شود.
سرپرست محیط زیست کردستان افزود: بر اساس ریزگردهای pm 2.5 هم هوای کردستان 55 روز پاک، 176 روز سالم، 99 روز ناسالم برای گروه های حساس، 6 روز ناسالم، سه روز بسیار ناسالم و یک روز خطرناک بوده است.
زارعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ابلاغی برای کاهش محدوده مناطق حفاظت شده شاهو و کوسالان به این اداره نشده است و نمایندگان مجلس اگر مصوب کنند از بازبینی این مناطق استقبال می کنیم.
وی افزود: محیط زیست در شهرستان های سنندج، دهگلان و دیواندره از ساختمان برخوردار نیست و برای ساخت و یا بهره گرفتن از ساختمان در این شهرها نیاز به کمک و اعتبارات استانی وجود دارد.
وی همچنین از مسئولان خواست برای استقرار صنایع پاک با رعایت الزامات زیست محیطی این اداره را یاری دهند.
زارعی با اشاره به برنامه های خود گفت: آموزش دفاع شخصی به محیط بانان، آموزش فنی، آموزش شناخت جانداران و تشخیص رد آنها از جمله آموزش هایی است که در برنامه قرار خواهد داشت.

** جایگاه دفن زباله یا دپو
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان نیز در این نشست گفت: دفن بهداشتی در جایگاه های زباله در استان کردستان صورت نمی گیرد و این جایگاه ها به محل تلنبار زباله تبدیل شده است.
اقبال حمیدی با بیان اینکه عمر استاندارد جایگاه زباله 10 سال است، افزود: شهرداری ها باید تفکیک از مبدا را آغاز کنند.
رئیس اداره آموزش و پژوهش محیط زیست کردستان هم گفت: آموزش همگانی در محیط زیست سرفصل ویژه ای داشت که اکنون این سرفصل حذف شده و اعتباری هم به آن تعلق نمی گیرد.
نبی احسنی افزود: با این وجود امسال 175 هزار نفر ساعت آموزش انجام شده است و کارشناسان این اداره به 120 مدرسه استان رفته اند.
وی با اشاره به اینکه 100 الویت پژوهشی در اداره محیط زیست وجود دارد، اظهار کرد: به دلیل نبود اعتبار در سال گذشته یک پژوهش انجام شده و در سال جاری نیز هیچ پژوهشی صورت نگرفته است.
6108/ 3020
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.