مجتبی ورمقانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با هماهنگی های که در شهرستان های استان انجام شده با جدیت از عرضه مرغ زنده جلوگیری و با متخلفان برابر قانون برخورد می شود.
وی افزود: در برخی از شهرستان ها از جمله سقز و قروه تاکنون مغازه 6 عرضه کننده مرغ زنده با حکم دستگاه قضایی پلمب شده و چندین عرضه کننده دیگر نیز شناسایی شده اند که در خصوص ممانعت از فعالیت آنها اقدام می کنیم.
ورمقانی تاکید کرد: روش عرضه مرغ زنده و کشتار آن به صورت غیر بهداشتی و غیر استاندارد به علت احتمال انتقال بیماری در بسیاری از کشورهای جهان منسوخ شده است.
وی یادآور شد: برخی از عرضه کنندگان مرغ زنده، طیور را از مرغداری های فاقد مجوز از استان های همجوار و با قیمت های کمتر از نرخ واقعی خریداری و پس از انتقال به استان به صورت غیر مجاز عرضه می کنند.
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: واحدهای مرغداری استان در هر دوره جوجه ریزی چند نوبت مورد پایش قرار می گیرند و قبل از کشتار نیز از نظر وضعیت سلامتی، طیور آنها مورد معاینه قرار می گیرد که تاکنون هیچ موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد در آنها مشاهده نشده است.
وی از شهروندان خواست بدلیل شیوع بیماری آنفلوآنزا در برخی از استان ها از خرید مرغ زنده که به صورت غیر بهداشتی ذبح می شود، خودداری کنند.
رئیس دامپزشکی کردستان به مردم اطمینان داد تخم مرغ و گوشت مرغی که تحت نظارت دامپزشکی وارد چرخه مصرف می شوند، سالم، فاقد هر گونه بیماری و کاملا کنترل شده، است.
ورمقانی اضافه کرد: شهروندان می توانند در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری در پرندگان و طیور و عرضه مرغ زنده به شبکه دامپزشکی و یا سامانه گویای 1512 اطلاع رسانی کنند.
بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان (HPAI) بین پرندگان و انسان مشترک است و در مواردی به سایر پستانداران نیز از طریق تماس مستقیم و غیر مستقیم با پرنده آلوده منتقل می شود، این ویروس علاوه بر پرندگان می تواند انسان، خوک، پستانداران دریایی، سنجاب و حتی گربه سانان مانند پلنگ و ببر را نیز آلوده می کند، این بیماری به علت شدت تلفات بالا به طاعون پرندگان نیز مشهور است.
از اوایل دهه 60 میلادی تاکنون واگیری های متعددی از این بیماری در بین طیور اهلی بسیاری از کشورها گزارش شده ولی بیشترین تنوع ویروس های آنفلوانزای پرندگان دربین پرندگان وحشی به خصوص پرندگان آبزی راسته اردک سانان مانند اردک ،غاز وقو و پرندگان کرانه زی مشاهده شده است.
در این بین بیشترین میزان جدا سازی ویروسH5N1 از اردک ملارد انجام شده که وقوع آن قبل از مهاجرت بیشتر از حین و بعد از مهاجرت است.
در ایران نیز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تحت تاثیر تیپ H5N1 برای اولین بار در بهمن ماه سال 1384 در قوهای وحشی تالاب بندر انزلی گزارش شد.
پرندگان وحشی بخصوص پرندگان آبزی در مواقع شیوع بیماری HPAI تحت تیپH5N1 معمولا بدون علایم بالینی و با مرگ سریع و یا با علایم بالینی شامل علایم عصبی، لرزش سر و گردن، عدم تعادل در حرکت، پیچش گردن، حرکات و موقعیت های غیرطبیعی سر و بدن و مرگ در مدت زمان کوتاه همراه است.
در پرندگان اهلی افسردگی شدید، بی اشتهایی، کاهش تخم گذاری، اسهال سبز روشن تا سفید، علایم تنفسی و التهاب بافت ملتحمه، ژولیدگی پرها، تشنگی زیاد، خیز زیر پوستی در نواحی گردن، سر، صورت، تاج و ریش، سیانوزه (کبودی) شدن تاج و ریش، خونریزی های پتشی (کوچک) روی سطوح سروزی بدن و مرگ و میر ناگهانی تا 100 درصد گله را به همراه دارد.
هم اکنون 718 واحد صنعتی مرغداری در استان کردستان با ظرفیت 14 میلیون و 300 هزار قطعه در دوره و 57 میلیون قطعه در سال وجود دارد.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.