محمد فلاحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این سرپرستان خانوارها در روستاهای تا شعاع 20 کیلومتری مرزهای شهرستان ساکن هستند و با ثبت نام در سامانه توسعه تجارت ایران برای آنها کارت پیله وری صادر می شود.
وی با اشاره به بسته شدن 2 گذرگاه موقت مرزی هنگه ژاله و گله سور این شهرستان افزود: با بسته شدن این 2 گذرگاه موقت مرزی، تمام مبادلات مرزی به سمت مرز رسمی سیرانبند هدایت می شود.
فلاحی تاکید کرد: کولبران فعال در این 2 گذرگاه موقت مرزی با ثبت نام در این سامانه به پیله ور مرزی تبدیل می شوند و می توانند در مرز سیرانبند فعالیت بازرگانی انجام دهند.
فرماندار بانه با بیان اینکه فرآیند کولبری نیز در قالب این جابجایی به پیله وری تبدیل می شود، یادآور شد: بر اساس این طرح، کولبری حذف می شود و کالا با کارت پیله وری از طریق مرز سیرانبند وارد کشور می شود.
وی با اشاره به اینکه در طرح کولبری دفترچه کولبری برای روستانشینان تا شعاع 15 کیلومتری مرز صادر شده بود، گفت: در طرح جدید (پیله وری) تمام روستاییان ساکن تا شعاع 20 کیلومتری مرز، مشمول طرح برخورداری از طرح مبادلات مرزی و کارت پیله وری می شوند.
به گفته وی، بر اساس این دستورالعمل هر سرپرست خانوار مرزنشین در ماه می توانند حداکثر تا پنج میلیون ریال از تخفیف گمرکی برخوردار شود و کالاهای مجاز را وارد کشور کند.
فلاحی ابراز امیدواری کرد اجرای این طرح علاوه بر قانونمند کردن واردات کالا، در معیشت و درآمد مرزنشیان نیز تاثیر داشته باشد.
فلاحی گفت: زیرساخت های مورد نیاز مرز رسمی سیرانبند از جمله استقرار کانکس و خط فیبر نوری آماده شده و حداکثر تا پایان بهمن امسال کار تبدیل کولبر به پیله ور در این مرز انجام می شود.
وی اضافه کرد: جلسات توجیهی برای کولبران و تجار فعال در گذرگاه های موقت مرزی برگزار شده و شهرستان برای اجرای این طرح از آمادگی کافی برخوردار است.
به گزارش ایرنا، در طرح کولبری کالا از بنادر جنوب وارد کشور عراق می شد و از کشور عراق به معابر موقت مرزی کشورمان انتقال داده می شد اما در این طرح کالا مستقیم از بنادر جنوبی کشور به مرز سیرانبند منتقل می شود.
صادرات کالا از مرز سیرانبند بانه در سال 1374 به صورتی رسمی آغاز شد، در این مرز تاکنون فقط کالا به کشور عراق صادر می شد و وارداتی از این مرز انجام نمی گرفت.
مرز سیرانبند دومین مرز رسمی کردستان در 25 کیلومتر بانه واقع شده و صادرات کالا در مرز سیرانبند بانه در سال جاری با لحاظ ارزش ریالی 126 درصد نسبت به سال قبل رشد داشت، مصالح ساختمانی، آهن، شیشه، پوکه، مصنوعات پلاستیکی، میوه و تره بار کالاهای هستند که از مرز سیرانبند بانه به اقلیم کردستان عراق صادر می شود.
استان کردستان 227 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد که در امتداد این مرز پنج معبر پیله وری ایجاد شده بود که در طرح آیین نامه ساماندهی مبادلات در بازارچه های غیررسمی و موقت مرزی چهار مورد از این معابر شامل معابر گله سور و هنگ ژال بانه، معابر خانم شیخان و پیران مریوان و مله خورد سروآباد مورد توجه قرار گرفته است.
در این طرح معابر پیله وری کردستان برای ارائه خدمت به 23 هزار و 392 خانواده مرزنشین در سه شهرستان بانه، مریوان و سرآوباد پیش بینی شده است.
هیات دولت با تصویب آیین نامه ساماندهی مبادلات در بازارچه های غیررسمی و موقت مرزی بدنبال تسهیل رفع مشکلات این افراد در عمق 20 کیلومتری مرزها است.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
خبرنگار: عبدالله رحمانی**انتشار: مجید سلیمانی
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.