رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان گفت: اعتبارات بخش کشاورزی استان در سال 94 حدود 21 میلیارد تومان بوده که در سال 95 به 37 میلیارد و در سال 96 به حدود 108 میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان؛ بهرام نصراللهی زاده در جلسه مشترک رئیس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی کردستان و سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان با اشاره به اینکه بخشی از پروژههای ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کردستان مربوط به پروژههای بخش کشاورزی از جمله افزایش ظرفیت تولید عسل، گوشت قرمز و آبزیپروری بوده، اظهار داشت: خوشبختانه بخشی از این برنامههای اقتصادی که در راستای افزایش تولید و ایجاد اشتغال پایدار بوده به نتیجه رسیده و با تامین اعتبار و ادامه طرحها وضعیت تولید و اشتغال استان در این حوزهها بهتر خواهد شد.
وی افزود: اعتبارات بخش کشاورزی استان در سال 94 حدود 21 میلیارد تومان بوده که در سال 95 به 37 میلیارد و در سال 96 به حدود 108 میلیارد تومان رسیده است.
نصراللهیزاده خاطر نشان کرد: کمک های فنی و اعتباری به صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در راستای تقویت کشاورزان و تامین سرمایه در گردش برای آنان بوده که خوشبختانه این موضوع نیز می تواند به بهبود رویه تولید و بهره وری بیشتر در بخش کشاورزی کمک کند.
نصراللهی زاده تصریح کرد: سرمایه گذاریها در حوزه کشاورزی با حوزه صنعت قابل قیاس نیست و در حالی که برای ایجاد یک شغل در حوزه پتروشیمی حدود 2 میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است این مبلغ در صنایع بخش کشاورزی حدود 150 میلیون تومان و در عرصه های کشاورزی بعضاً با حدود 20 میلیون تومان نیز یک فرصت شغلی ایجاد می شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با ابراز خوشحالی از تلاش سرمایه گذاران بومی استان برای سرمایه گذاری در حوزه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی استان، تصریح کرد: سازمان مدیریت نیز برای هرگونه حمایت و مساعدت در این زمینه ها آمادگی کامل دارد.
نصراللهی زاده گفت: استان کردستان می تواند به قطب و برند تولید محصولات باکیفیت بخش کشاورزی تبدیل شود و امیدواریم جهاد کشاورزی نیز در راستای برندسازی محصولات و برگزاری جشنواره ها در سطح ملی تلاش های بیشتری داشته باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان گفت: توسعه بخش کشاورزی میتواند توسعه بخش گردشگری را نیز به دنبال داشته باشد و در فصول برداشت توت فرنگی و دیگر محصولات جهاد کشاورزی می تواند تورهای گردشگری را به استان کردستان دعوت کند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات نظام تدبیر در حوزه تعیین تکلیف منابع آب کشور این است که وزارت نیرو به تنهایی در این مورد تصمیم می گیرد،گفت: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان بهرهبردار و مصرف کننده آب و سازمان مدیریت به عنوان متولی امر توسعه باید در این تصمیمات دخیل باشند و موضوع به مراجه ذیربط پیشنهاد شده است.آب فراوان و خاک حاصلخیز دلایل کافی برای استحصال منابع آبی سدها در کردستان است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان افزود: استان کردستان از استانهای پرآب کشور است و خاک استان نیز از نظر کیفیت در جایگاه دوم کشور محسوب قرار دارد بنابراین منطق تولید و اقتصاد حکم می کند قبل از انتقال آب استان به سایر استانها، منابع آبی استان در محل استحصال و با کمترین هزینه در خدمت تولید و اشتغال قرار گیرند.
وی همچنین به موضوع تامین اعتبارات بخش دامپزشکی از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان اشاره کرد و گفت: با تامین اعتبار به موقع و عملیاتهای پیشگیرانه در دوسال گذشته شاهد کنترل کامل بیماری تب برفکی بوده ایم و این موضوع دلخوشی و امید فراوانی در روستاییان عزیز ما ایجاد کرده است.