عبداواحد ریاضی فر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یک شاه بوف بیمار پس از یک ماه مداوا، تغذیه دستی و توان افزایی، توانایی دوباره پرواز را به دست آورد و رهاسازی شد.
وی اضافه کرد: مدتی قبل این شاه بوف که توسط یکی از دوستداران حیات وحش به انجمن زیست محیطی مافی ژین تحویل داده شده بود، در مدرسه طبیعت وی ول سنندج مداوا و تغذیه شد.
وی اظهار کرد: کارشناسان این اداره کل پس از اطمینان از سلامتی این شاه بوف پس از حلقه گذاری آن در زیستگاه های سنندج رهاسازی کردند.
شاه بوف بر اساس طبقه بندی شورای عالی محیط زیست جزء گونه های حفاظت شده محسوب می شود و حضورش در مزارع و کشتزارها برای کنترل و جلوگیری از آسیب جوندگان به محصولات و دست رنج کشاورزان نقش تاثیرگذاری دارد.
جغد شاه بوف در کنترل جمعیت جوندگان مخربی از قبیل موش و سایر آفت ها در مزارع نقش مهمی دارد و از این پرنده زیبا می توان برای کاهش استفاده از سموم شیمیایی و افزایش کیفیت محصولات بهره برد.
پرنده شاه بوف 66 تا 70 سانتی متر طول دارد، از لحاظ جثه بزرگترین جغد خاورمیانه بوده و بیشتر مواقع به صورت قائم روی درخت می نشیند و تک زیست است.
گوشپرهای این جغد که بسیار بلند است در زمان استراحت به صورت آویخته در می آید و چشم های درشت و نارنجی و پاهای پوشیده از پرهای نخودی تیره دارد.
این پرنده معمولا اوایل صبح و هنگام غروب به شکار می رود و می تواند طعمه هایی بزرگ تا اندازه خرگوش را شکار کند.
زیستگاه این پرنده در نواحی کوهستانی، مناطق صخره ای، سنگ های بیرون زده و استپ ها است و در لبه صخره ها و شکاف ها یا لانه های متروکه آشیانه می سازد.
خبرنگار: عبدالله رحمانی** انتشار: امید بهمنی
3020/ 6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.