سعدالله رحیمی خواه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در جریان چهار فصل بررسی مطالعه آثار تاریخی، 31 اثر تاریخی این شهرستان در فهرست آثار ملی ثبت شده و 41 اثر نیز در حال طی کردن مراحل ثبت ملی هستند.
وی افزود: آثار ثبت شده شامل قلعه ها، محوطه ها و تپه تاریخی و میراث طبیعی است که در بخش میراث طبیعی 6 اثر ثبت ملی شده و 2 اثر نیز در حوزه صنایع دستی پستک بافی و شالبافی ثبت ملی شده است.
رحیمی خواه به سه اثر معنوی و تاریخی با ارزش در بانه نیز اشاره کرد و یادآور شد: سه قرآن تاریخی در روستاهای شوی، هفتاش و نجنه نگهداری می شوند که هر کدام بیش از 300 سال قدمت دارند و ثبت تاریخی شده اند.
وی تاکید کرد: بیش از 200 نفر در زمینه شالبافی در این شهرستان اشتغال دارند و شهر آرمرده خواستگاه این هنر است که تلاش می کنیم این هنر ماندگار ثبت جهانی شود و شهر آرمرده به عنوان دهکده جهانی شالبافی معرفی گردد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بانه گفت: ثبت جهانی این هنر تاریخی ارزشمند نیاز به تشکیل تعاونی ها، ایجاد نمایشگاه ها و برگزاری سمینارهای متعدد دارد.
وی به آموزش رشته های صنایع دستی در این شهرستان نیز اشاره کرد و افزود: رشته های صنایع دستی در قالب تفاهمنامه ای با اداره زندان، کمیته امداد و مرکز فنی و حرفه ای به علاقه مندان آموزش داده می شود که امسال 400 نفر در 6 رشته صنایع دستی قلاب بافی، کردی دوزی، کلاش بافی، سفالگری و شالبافی در کلاس های آموزشی شرکت کردند.
رحیمی خواه اضافه کرد: امسال برای اشتغالزایی سه میلیارد و 900 میلیون ریال وام در قالب طرح های فراگیر و مشاغل خانگی تصویب و متقاضیان نیز به بانک های عامل معرفی شده اند که این طرح ها برای بیش از 50 نفر اشتغال فراهم کرده اند.
به گزارش ایرنا، در شهرستان بانه بیش از 20 تپه تاریخی، 10 قلعه قدیمی و 2 حمام تاریخی خدری و مرزبانان مربوط به دوره پهلوی اول وجود دارد و محوطه شهر کهنه و محوطه گره برده از محوطه های تاریخی این شهرستان است.
خبرنگار: زینب طلایی**انتشار دهنده: سلیمانی
7469/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.