به گزارش ایرنا، این کودک که پدرش از کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست است در برخی پایش های پرندگان زریبار بخاطر علاقه بسیار زیادی که به پرندگان دارد پدر را همراهی می کند و می تواند بیش از 50 گونه از پرندگان را شناسایی کند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مریوان می گوید: شناسایی خوب و دقیق پرندگان توسط ماها دبستانی او را به یک پرنده شناس خوب تبدیل کرده که می تواند پرندگان بومی تالاب زریبار مریوان را شناسایی و رصد کند.
صباح پناهی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هر چند اطلاعات دقیقی در خصوص سن پرنده شناسان وجود ندارد اما تاکنون کسی با این شرایط سنی نتوانسته بیش از 50 گونه را شناسایی کند.
وی افزود: محیط زیست مریوان بخاطر علاقمندی های که این کودک خردسال به موضوع پرندگان دارد اجازه داده که وی برای رصد پرندگان از مناطق حفاظت شدن بازدید کند.
پناهی تاکید کرد: این کودک خردسال، علاقمندی خاصی به نشریات و مجله های پرنده شناسی دارد و در اتاق خود تصاویری بزرگ از انواع پرندگان را نصب کرده است.
زریبار در یک دره طولی وسیع قراردارد و از 2 طرف غرب و شرق با کوه های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه زارهای نیمه انبوه تشکیل می دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.
تاکنون 97 نوع پرنده، 31 گونه پستاندار، 13 گونه خزنده، 11 نوع ماهی یک گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانکتون و 17 گونه زئوپلانکتون در تالاب بین المللی زریبار شناسایی شده است.
گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه هایی از گیاهان خاردار و گونه های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می دهد.
سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه های غیربومی این دریاچه است.
شهرستان مرزی مریوان در فاصله 130 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
خبرنگار: عبدالله رحمانی**انتشار: مجید سلیمانی
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.