مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی کردستان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در پی گرانی تخم مرغ به علت شیوع بیماری آنفلوانزا در قطب های تولید، دولت مجوز ورود تخم مرغ به کشور را صادر و پس مدتی علاوه بر کنترل روند افزایشی، قیمت آن نیز به نرخ قبلی نزدیک شده است.
شهریار حنیفی با بیان اینکه با وجود اینکه هیچ گزارشی از بیماری آنفلوانزا در کردستان اعلام نشده است اما قیمت تخم مرغ در این استان هم تحت تاثیر روند افزایش سراسری قیمت قرار گرفت، افزود: برای کنترل قیمت در کردستان توزیع تخم مرغ وارداتی در 13 نقطه استان آغاز و روزانه بیش از پنج تن در بازار توزیع می شود.
وی قیمت تخم مرغ توزیع شده را برای هر شانه حدود 130 هزار ریال اعلام کرد و یادآور شد: در هفت روز گذشته نزیک به 40 تن تخم مرغ توزیع و در اختیار مردم قرار گرفت و علاوه بر آن توزیع کنندگان عمده تخم مرغ در کنار خرید و توزیع کالای وارداتی برخی از نیاز استان را از تولیدات کشور تامین می کنند.
به گفته وی، روند توزیع تخم مرغ تا اواخر اسفند در استان ادامه خواهد داشت و سازمان جهاد کشاروزی برنامه ریزی های لازم برای ایام پایانی سال و پیک مصرف انجام می دهند تا در آن زمان نیز از روند افزایشی قیمت این کالا جلوگیری به عمل آید.
به گزارش ایرنا، شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و جمع آوری طیور بیمار در برخی استان های قطب تولید تخم مرغ از جمله شمال کشور، باعث گرانی حدود 2 برابری این محصول تا اواسط دی سال جاری شد که که با صدور مجوز واردات تخم مرغ از سوی هیات دولت علاوه بر توقف روند افزایشی قیمت آن نیز تا حدودی کاهش یافته است.
حدود 80 درصد از تخم مرغ مورد نیاز ایران از تولیدات هفت استان کشور از جمله تهران، البرز، قم، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و اصفهان تامین می شود.
مصرف سالانه استان کردستان حدود 16 هزار تن برآورد می شود که واحدهای مرغداری تخم گذار در استان حدود 6 هزار تن آن را تامین می کنند.
727 واحد مرغ گوشتی در کردستان با ظرفیت حدود 14 میلیون و 459 هزار و 400 قطعه در دوره و حدود 58 میلیون قطعه در سال با توان تولید 100 هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است.
مصرف سالیانه گوشت سفید استان سالیانه 40 هزار تن است و تولید مازاد بر نیاز کردستان به 12 استان صادر می شود.
13 هزار و 500 نفر در صنعت مرغداری و صنایع وابسته به آن از جمله واحدهای مرغداری گوشتی، مرغ مادر، خوراک طیور و کشتارگاه ها مشغول بکار هستند و طبق برآورده های صورت گرفته بیش از 10 هزار میلیارد ریال در صنعت مرغداری و سایر حلقه های این زنجیره در کردستان سرمایه گذاری شده است.
از صنایع مرتبط با این فعالیت، 6 کشتارگاه صنعتی مرغ با ظرفیت 16 هزار قطعه در ساعت، 15 کارخانه اختصاصی خوراک طیور به ظرفیت سالیانه 360 هزار تُن، چهار واحد ذرت خشک کنی به ظرفیت 62 هزار تُن و نیز سه واحد فرآوری کود مرغی به ظرفیت 50 هزار تُن در سال وجود دارد.
خبرنگار: حسن حسین زاده**انتشار دهنده: مجید سلیمانی
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.