به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحسن علوی روز پنجشنبه در آیین رونمایی از قرآن تاریخی نگل که روز پنجشنه با حضور معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و جمعی از مسئولان و مردم این روستا در مسجد 'عبدالله بن عمر' روستای نگل برگزار شد افزود: این قرآن مهمترین قرآن تاریخی کشور است که در اختیار بخش دولتی قرار ندارد و اهالی روستا مسئولیت نگهداری و حفاظت از آن را بر عهده دارند.
وی اضافه کرد: علاوه بر قرآن نگل چندین قرآن تاریخی دیگر در روستایی های دیگر کردستان از جمله کاشتر، سلین، شوی، نجنه و هفتاش نیز در مساجد قرار دارند و این نشانه علاقمندی مردم کردستان به قرآن و کلام الهی است.
به گفته وی این قرآن تاریخی چندین بار از سوی افراد سوجو به سرقت برده شده بود که آخرین بار در سال 1383 با همکاری نیروهای انتظامی از سارقین باز پس گرفته شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: برای محافظت از این قرآن ویترین محافظ بسیار پیشرفته ای در مسجد روستا تهیه شده که دارای آسانسور مخصوص جابجایی بوده و از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی اظهار کرد: جنس این قرآن از کاغذ بسیار مرغوبی بوده که در طول هزار سال آسیبی به جنس آن نرسیده است اما در طول سالیان بخشی از جوهر آن آسیب دیده است.
وی افزود: استاد حمید ملکیان یکی از مرمتگران برجسته نسخ خطی قرآن در کشور مرمت قرآن نگل را بر عهده داشت.
به گزارش ایرنا، قرآن تاریخی نگل از قدیمی ترین قرآن های کتابت شده کشور در قرون اولیه اسلام و در قطع رحلی بزرگ با جلد چرمی و صفحات ضخیم به خط کوفی طلا کاری مزین به نقوش گیاهی نگارش شده و به شماره 2 در فهرصت منقول کشور ثبت ملی شده است.
کردستان دارای 10 قرآن تاریخی از دوره های صدر، میانه و معاصر اسلامی است که قرآن تاریخی روستاهای سلین، کاشتر، کانی مشکان ، مولان آباد، نجنه علیا و هفتاش است که تا کنون هفت مورد از آنها مرمت و خود روستاها جانمایی شده است.
کردستان 828 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی داشته که از این تعداد هشت مورد اثر منقول شامل قرآن ها و برخی کتاب ها و همچنین 31 اثر معنوی است.
خبرنگار: عبدالله رحمانی**انتشار: امید بهمنی
3020/6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.