مجتبی ورمقانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه بازرسان دامپزشکی با این قصابی های کنار جاده ای برابر قانون برخورد می کنند، اظهار کرد: هر گونه ذبح دام ها باید در گشتارگاه ها و با حضور ناظران دامپزشکی انجام گیرد تا از ورود گوشت دام های بیمار به چرخه مصرف انسانی ممانعت شود.
وی افزود: برخی افراد سودجو دام ها را به صورت غیر مجاز در جاده ها و مسیرهای تردد در فضایی غیر بهداشتی کشتار می کنند و مردم نیز تنها به این دلیل که گوشت ها تازه است یا قیمتی ارزان تر از بازار دارد، از آنها خرید می کنند.
ورمقانی تاکید کرد: در کشتارگاه های تحت نظارت دامپزشکی لاشه حیوان 24 تا 48 ساعت در پیش سرد کن و در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری می شود و همین امر باعث از بین رفتن قدرت ویروس های بیماری زا از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در گوشت می شود.
مدیرکل دامپزشکی کردستان یادآور شد: شهروندان فرآورده های گوشتی را تنها از مراکزی که در آنجا ذبح دام با نظارت دامپزشکی تهیه می شود و لاشه ها ممهور به مهر دامپزشکی باشند، خریداری کنند.
وی از شهروندان خواست هنگام تماس فیزیکی با فرآورده های خامی حتما از دستکش استفاده کنند و گوشت خام را حداقل 24 ساعت در یخچال نگهداری کرده و در صورت مشاهده موارد عرضه غیر بهداشتی گوشت موارد را از طریق سامانه پیامگیر 1512 اطلاع دهند.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (Crimean-Congo hemorr hagic fever) یکی از مهمترین و خطرناک ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام (زئونوز) است که از طریق حیوان به انسان و از حیوان به حیوان قابل سرایت است.
بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت های آلوده دام و تنفس در تماس با دام های آلوده قابل انتقال است.
برخی افراد در حاشیه روستاها و کنار جاده ها دام ها را ذبح می کنند و مردم تنها به این دلیل که این گوشت ها تازه هستند از آنها خرید می کنند در حالیکه این شیوه ذبح دام غیربهداشتی است و در صورت بیمار بودن دام، می تواند بیماری را به انسان منتقل کند.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه نزدیک به 24 هزار تن گوشت قرمز و 181 هزار تن شیر تولید می کند.
جمعیت دامی استان کردستان حدود 2 میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و 200 هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.
خبرنگار: عبدالله رحمانی**انتشار: مجید سلیمانی
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.