به گزارش ایرنا، همه دست اندرکاران تقویت فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی را لازمه گذر از آسیب های قاچاق کالا معرفی می کنند و تولید کنندگان نیز حمایت برای افزایش توان تولید را مکمل فرهنگ استفاده عنوان می کنند.
با این وجود نظام جمهوری اسلامی همه ساله هزینه های زیادی برای مقابله با کالای قاچاق پرداخت می کند که از جمله آن می توان به از دست دادن ذخایر ارزی، تعطیل شدن واحدهای داخلی و کاهش توان اقتصاد ملی اشاره کرد.
در این ارتباط کمیسیون های مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور تشکیل شدند تا با سازماندهی دستگاه ها و نهادهای مختلف در برابر قاچاق کالا ایستادگی کند.
نهمین جلسه این کمیسیون در استان کردستان روز سه شنبه برگزار شد و در آن بر فرهنگ سازی در خصوص استفاده از کالای داخلی در بین مردم تاکید گردید.
همچنین در این جلسه بر اهمیت حمایت از تولید داخلی بویژه واحدهای تولیدی مستقر در استان های مرزی تاکید شد و بسیاری از مسئولان خواستار توجه بیشتر به اقشار مختلف مردم مناطق مرز نشین شدند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکه حمایت تولید در کنار فرهنگ سازی برای استفاده از کالای داخلی مهمترین راهکار مقابله با قاچاق کالا است، گفت: تمام دستگاه های اجرایی و نهادها باید برای رسیدن به این هدف برنامه منسجم تری داشته باشند.
حسین خوش اقبال ادامه داد: با وجود اینکه اقدامات گسترده ای در خصوص حمایت از تولید و مبارزه با قاچاق کالا در استان انجام گرفته اما موفقیت در تمامی اهداف نیازمند تلاش بیشتر و همت مسئولان دستگاه های اجرایی برای پشتیبانی از سرمایه گذاران از ابتدا تا انتهای فعالیت آنها در حوزه تولید است.

** برخورد با معیشت گران هدف مبارزه با قاچاق کالاق کالا نیست
دبیر کمیسیون قاچاق کالا و ارز کردستان نیز در این جلسه گفت: دستگاه ها و نهادها در راستای اهداف نظام جمهوری اسلامی و تاکیدهای رهبری برخورد با معیشت گران مرزی در دستور کار ندارند بلکه برخورد با قاچاق نظام یافته را در دستور کار خود قرار داده اند.
رضا میرزایی با بیان اینکه انعقاد تفاهم نامه ها دانشگاه ها، دستگاه ها و نهادها فرهنگی و آموزشی استان از طرح های ابتکاری در افزایش فرهنگ سازی مبارزه با قاچاق کالا است، اظهار کرد: این طرح با پیشنهاد کمیسیون استانی قرار است در تمامی استان های کشور اجرایی شود.
وی افزود: در این طرح برنامه های مختلف علمی، آموزشی با جوامع هدف مختلف از دانش آموزان، دانشجویان واقشار مختلف برگزار می شود.
میرزایی همچنین اطلاع رسانی آسیب های قاچاق کالا را از دیگر اهداف این کمیسیون اعلام کرد و گفت: در این راستا همگام با رسانه های جمعی هستیم و از ظرفیت صدا و سیما نیز نهایت استفاده می شود.

** 95 میلیارد ریال جرایم مربوط به قاچاق کالای کشف شده در کردستان به خزانه واریز شده است
مدیر کل تعزیرات حکومتی استان نیز در این جلسه با بیان اینکه طی سال جاری پنج هزار و 864 پرونده قاچاق و پنج هزار و 114 پرونده در حوزه اجرای احکام در استان بررسی و مختومه شده است، گفت: از محل اجرای پرونده های اجرای احکام حدود 95 میلیارد ریال از جرایم دریافت و به خزانه واریز شده است.
نجیم حسینی ادامه داد: پرونده های ورودی 410 فقره و در اجرای احکام نیز 533 فقره موجود است و در شعبه تجدید نظر که عهده دار بررسی اعتراضات به پرونده های قاچاق کالای استان های کرمانشاه، همدان و کردستان است نیز امسال 429 پرونده رسیدگی شده است.

** کردستان رتبه اول مبارزه با قاچاق کالا را دارد
رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا هم در سخنانی از کسب رتبه اول کشوری مبارزه با قاچاق کالا توسط فرماندهی انتظامی کردستان خبر داد و افزود: برای اجرای ماده 39 قانون مبارزه با قاچاق کالا پنج نفر که از عوامل اصلی قاچاق کالا بودند، شناسایی و دستگیر شدند.
سرهنگ افشین شاه حسینی با بیان اینکه در این مدت 93 محموله قاچاق کالا کشف شده است، اضافه کرد: در مقایسه با مدت مشابه کشفیات مشروبات الکلی یک درصد افزایش، تجهیزات ماهواره ای 15 درصد افزایش، سلاح جنگی سه درصد، سلاح شکاری 11 درصد و پرونده های بالای یک میلیارد ریال نیز از 18 درصد افزایش یافته است.

** تولید بهتر کالای داخلی جایی برای کالای قاچاق نمی گذارد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه تولید بهتر کالای داخلی جایی برای کالای قاچاق نمی گذارد، افزود: برای تولید بهتر تولیدگران نیازمند دریافت مشوق ها و حمایت های مختلف از سوی دولت هستند.
سید کمال حسینی تاکید کرد: باید بدنبال این باشیم که با ارائه این حمایت ها توانایی تولید گران را در بازار رقابت با کالاهای خارجی و قاچاق تقویت کنیم.
به گزارش ایرنا، انهدام 46 باند قاچاق کالا و 28 باند قاچاق مشروبات الکلی و کشف 66 میلیون و 91 هزار و 920 نخ سیگار، پنج میلیون و 170 هزار 461 قلم کالای آرایشی، بهداشتی، 30 هزار و 937 دستگاه تلفن همراه، 314 هزار و 386 لیتر سوخت، 50 هزار و 976 دستگاه تجهیزات دریافت ماهواره، 400 هزار و 867 ثوب لباس، 115 هزار و 55 دستگاه لوازم صوتی تصویری و 2 هزار و 193 دستگاه انواع لوازم خانگی از جمله عملکرد کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان در سال جاری است.
کردستان از استان های مرزی کشور است که 227 کیلومتر مرز مشترک با شمال عراق، سه بازارچه، یک مرز رسمی و پنج معبر کولبری فعال با مجوز ورود 75 قلم کالا دارد.
خبرنگار: حسن حسین زاده ** انتشار: مجید سلیمانی
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.