نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی گفت: صیانت و حفاظت از خاک به توسل جستن و بکارگیری فناوری ژنتیک در امور کشاورزی امکان پذیر است به عبارتی این عمل منجر بهره مندی صحیح خاک و تولید عمده محصولات می شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیمحمد مرادی روز سشنبه در اولین همایش استانی روز جهانی خاک که با حضور رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب و کشور که در دانشگاه کردستان برگزار شد، افزود: حفاظت و پاسداشت طبیعت در گرو نگه داری و صیانت از از سه مقوله آب و خاک و هواست.

مرادی، بهره وری فراتر از نیاز را در تمامی جنبه ها مورد توجه قرار داد و گفت: امروزه شاهد بهره مندی بیش از پیش از منابع طبیعی در کشور هستیم که این امر زیان و خسرانی اجتناب ناپذیر را به همراه دارد در حالی که باید حد و انداره و روشی معقولانه را در پیش بگیریم.

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی به نقش حیاتی خاک در بقای زندگی اشاره کرد و گفت: با اینکه چرخه تهیه خاک مفید در طی هزار سال تشکیل و تکمیل می‌شود اما با استفاده بی رویه از این پتانسیل منجر به فرسایش و کوتاهی عمر خاک می شویم.

مرادی به خاک و زمین های کشاورزی حاصلخیز دشت های قروه و دهگلان اشاره کرد و گفت: زمین های حاصلخیز این مناطق عمق ۴.۵ متر را در بر می‌گیرد که در قیاس با میانگین کشوری که ۸۰ سانتی متر است بیانگر تداوم حیات خاک در این نقاط دارد و تداوم این حیات مشروط به دستیابی به فناوری ژنتیک است.

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قرارگیری کشور در اقلیم خشک و نیمه خشک، افزود: با اینکه سالیانه ۵۰ میلیارد متر مکعب آب در کشور تولید می شود که ۳۰ میلیارد متر مکعب آن به خوزستان و ۱۲.۵ میلیارد متر مکعب سهم آب لرستان نیز به این شهر واگذار می شود که بیانگر تبعیض در تقسیم آب میان استان هاست.

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.