پیمان باباپیری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امسال 48 فقره حادثه حریق در مراتع استان اتفاق افتاد که در این آتش سوزی ها در مجموع به 282 هکتار از مراتع خسارت وارد شد.
وی افزود: این تعداد حوادث آتش سوزی در مقایسه با 157 فقره آتش سوزی و ایجاد خسارت به یک هزار و 621 هکتار سال 1395 در مجموع 70 درصد کاهش یافته است.
باباپیری با اشاره به اینکه فصل آتش سوزی ها در مراتع و جنگل ها از اواخر خرداد شروع و تا نخستین بارش های پاییزی تداوم دارد، تاکید کرد: در بین شهرستان های استان امسال در دهگلان و دیواندره هیچ موردی از آتش سوزی گزارش نشد و کمترین فقره آتش سوزی ها استان در بیجار با یک فقره و بیشترین هم در مناطق جنگلی مریوان بود.
به گفته وی، کاهش 70 درصدی آتش سوزی ها در مراتع و جنگل های کردستان به خاطر واگذاری حفاظت، مراقبت و نگهداری این مراتع به بهره برداران و اعضای انجمن های مردم نهاد محلی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: در بین انجمن های زیست محیطی استان، انجمن های جمعیت کردستان سبز، چیای مریوان، پاژین بانه و تعاونی مرتعداران سراب قامیش بیشترین مشارکت را در حفاظت از مراتع و جنگل های کردستان و مقابله با حوادث آتش سوزی را داشتند.
باباپیری یادآور شد: اقدام به موقع و سریع در خاموش کردن این آتش سوزی ها بویژه در مناطق جنگلی ضمن ممانعت از گسترش آتش سوزی باعث می شود که به درختان آسیب های جدی وارد نشود که در این میان مشارکت مردم محلی در این امر بسیار مفید و موثر است.
وی اضافه کرد: مراقبت از عرصه های منابع طبیعی تنها وظیفه ماموران و مسئولان این اداره کل نیست و باید تمامی دستگاه های اجرایی و اقشار مختلف مردم در این خصوص خود را مسئول بدانند.
وی با اشاره اهمیت جنگل های کردستان اظهار کرد: جنگل های این استان که جزء جنگل های زاگرس شمالی است و در طول بیش از 50 هزار سال گذشته تشکیل شده و برای رشد و احیای هر اصله درخت بلوطی که دچار آتش سوزی می شود، در حدود 50 سال زمان لازم است.
باباپیری با اشاره به عوامل آتش سوزی در مراتع و جنگل های این استان افزود: آتش سوزی ها در مراتع و جنگل ها اغلب بر اثر عوامل مختلف طبیعی و غیرطبیعی ایجاد می شوند که می تواند زیست بوم (اکوسیستم) خاک را تغییر دهد.
وی از شهروندان، دامداران، گردشگران و کشاورزان خواست برای پیشگیری از حوادث و نابودی منابع طبیعی، اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه را به منظور جلوگیری از آتش سوزی رعایت کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان همچنین از شهروندان خواست هنگام گردش در طبیعت از انداختن ته سیگار یا کبریت روشن روی زمین و یا روشن کردن آتش به منظور تفریح خودداری کنند چرا که این عمل آنها موجب از بین رفتن بوته ها، حساسیت زمین به فرسایش، وقوع سیل و آلودگی محیط زیست می شود.
وی با اشاره به وجود شماره تلفن گویای 1504 منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار کرد: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخریب مراتع می توانند با شماره تلفن رایگان 1504 تماس گرفته و موارد را به ماموران این اداره اطلاع رسانی کنند.
از مساحت 2 میلیون و 937 هزار هکتار استان کردستان، بیش از 60 درصد آن شامل یک میلیون و 587 هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد و میزان جنگل های این استان 374 هزار هکتار است.
خبرنگار: عبدالله رحمانی**انتشار: مجید سلیمانی
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.