به گزارش خبرنگار ایرنا دکتر مرتضی ضرابی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در جهاد دانشگاهی کردستان، با اشاره به اینکه تحت استانداردهای بین المللی ذخیره سازی خون بند ناف انجام می گیرد افزود: هم اکنون در بانک های عمومی، پژوهشگاه رویان، سازمان انتقال خون، دانشگاه شهید بهشتی و بانک عمومی 15 هزار نمونه ذخیره سازی شده است.
وی به اهمیت ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بند ناف اشاره کرد و ذخیره سازی سلول های خون بند ناف را خدمتی نوین در عرصه خدمات پزشکی دانست.
وی با بیان اینکه خون بند ناف مملو از سلول های بنیادین است و در هر خون بند ناف و جفت 80 تا 200 سی سی خون وجود دارد اظهار کرد: تاکنون 100 پیوند خون بند ناف در کشور انجام شده است که از این تعداد 20 پیوند متعلق به بانک خون بند ناف رویان است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 40 نمونه خون بند ناف از کشور امارات متحده و اقلیم کردستان عراق ذخیره سازی شده است گفت: در راستای ذخیره سازی خون بند ناف تاکنون 12 درصد زایمان ها در کشور زیر پوشش قرار گرفته است، 54 درصد نمونه های خون بند ناف در کشور مربوط به نوزادن پسر و 46 درصد مربوط به نوزادان دختر بوده است.
وی 14 درصد ذخیره سازی خون بند ناف در کشور را مربوط به زایمان طبیعی و 86 درصد را حاصل از زایمان سزارین عنوان کرد و افزود: تاکنون 500 نمونه خون بند ناف بالغین در بانک خون ذخیره سازی شده است.
وی با اشاره به اینکه ذخیره سازی خون بند ناف حاوی سلول ها بنیادین است گفت: هم اکنون بیشتر در زمینه درمان بیماری‌ های سرطان‌ های خون، کم‌ خونی ‌های مادرزادی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی که منشاء خونی دارند بکار گرفته می‌شود.
وی با بیان اینکه خون بند ناف به عنوان منبعی از سلول های بنیادی در درمان بیماری هایی با منشاء خونی مورد استفاده قرار می گیرد اظهارکرد: محققان معتقدند امکان درمان حدود 80 نوع بیماری با سلول های بنیادی بند ناف وجود دارد.
مدیر عامل بانک خون بند ناف رویان و عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان ادامه داد: هم اکنون در دنیا بیماری های عصبی مانند فلج مغزی، اتیسم، دیابت نوع یک، در دنیا آغاز شده است ما ایران هم اکنون در فاز تحقیقات این طرح است و پذیرش بیماران برای فلج مغزی و اتیسم پذیرش نمی کند.
به گفته ضرابی هر نمونه خون بند ناف بین 500 تا 2.5 میلیون سلول از خون بند ناف استفاده می شود در همین راستا تا 25 سال می توان سلول های بنیادنی را نگهداری کرد.
وی با اشاره به اینکه بیش از 40 - 50 سال از سلول های بنیادی خونساز برای درمان فرد دیگری استفاده می شود افزود: هر کسی تطابق ژنتیکی داشته باشد می تواند برای پیوند مورد استفاده قرار گیرد و تاکنون در جهان 35 هزار عمل پیوند با بهره گیری از سلول های بنیادی انجام شده است.
وی اظهارکرد: تاکنون در دنیا 750 هزار نمونه در بانک عمومی و سه میلیون نمونه در بانک خصوصی ذخیره سازی شده و 35 هزار نمونه تحت پیوند قرار گرفته است.
به گفته وی،خون بند ناف بیش از سایر منابع سلول های بنیادی در دسترس است اما 96 درصد خون بند ناف در دنیا دور ریخته می شود.
وی سلولی که بتواند هم خودش را تولید کند هم سلول مشابه خود را باز تولید کند 2 ویژگی سلول های بنیادین عنوان کرد و کاهش ریسک انتقال آلودگی های ویروسی و در دسترس بودن تعداد زیاد واحد خون از ویژگی خون بند ناف بیان کرد.
وی گفت: در همه استان های کشور دفاتر نمایندگی بانک خون بند ناف دایر است، اما فرایند ذخیره سازی خون در تهران انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه از سال 88 تاکنون بانک خون بند ناف در کردستان تاسیس شده است گفت: تاکنون 800 نمونه ذخیره خون بند ناف در استان کردستان جمع آوری شده است.
وی نهادینه کردن فرهنگ ذخیره سازی خون بند ناف به منظور ارتقاء سلامت جامعه را ضروری برشمرد و گفت: در همین راستا به همه خانواده ها که در آستانه تولد فرزند هستند توصیه می شود نسبت به ذخیره سازی خون بند ناف اقدام کنند.
**خبرنگار: شیوا اردلان منش**انتشار: امید بهمنی
7352/6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.