علی محمد مرادی رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی در بازدید از تحریریه خبرگزاری خبرآنلاین در سنندج در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه در استان کردستان بیش از 20 سد ساخته شده است، افزود: بخشی از عملیات سدسازی در کردستان پس از سال 88 و اختصاص مبلغی از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری انجام گرفت.
وی اظهار داشت: کردستان سرشار از منابع آبی است با این حال تنها 10 درصد زمین های آبی کردستان زیر کشت است در حالی که این آمار در کل کشور 47 درصد است که نشان از اختلاف بسیار با میانگین کشوری دارد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: درخواست اصلی ما از دولت رسیدن سهم کردستان به میانگین کشوری با هدف رونق کشاورزی در استان است.
مرادی با اشاره به تذکر نمایندگان کردستان به رئیس جمهور در خصوص تخصیص آب سدها، افزود: قرار است از سد آزاد 40 میلیون متر مکعب آب به سد قشلاق برای مصرف آب شرب شهر سنندج انتقال یابد.
وی اظهار داشت: در ماده واحدی که در برنامه ششم توسعه گنجانده شد، تاکید گردید که آب سدهای کشور نخست باید آب شرب مناطق اطراف خود را تامین کند و پس از آن برای مصارف خارجی مورد بهره برداری قرار گیرد.
رئیس مجمع نمایندگان کردستان گفت: قرار است 23 میلیون متر مکعب آب از سد ژاوه به سد سنگ سیاه دهگلان انتقال یابد که این امر می تواند موجب رونق هرچه بیشتر کشاورزی در دشت های شرق کردستان شود.
مرادی با بیان اینکه طرح تبدیل زمین های دیم به آبی در دستور کار است، افزود: رعایت عدالت خواسته مردم کردستان از وزارت نیرواست.
نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس اظهار کرد: در سال های گذشته عدم حضور نمایندگان کردستان در کمیسیون کشاورزی و کارگروه آب و بی اطلاعی از قوانین این بخش موجب اعمال ظلم هایی به مردم کردستان شد که جبران بخشی از آن ها امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به عدم مدیریت برخی از سدهای داخل کردستان، گفت: در سد گاوشان نیز میزان اعلام شده برای زمین های زیر کشت انجام نشده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ظرفیت های موجود در کردستان به درستی شناسایی نشده است، گفت: باید به جای رونق صنعت، کشاورزی را از حالت سنتی به صنعتی تبدیل می کردیم.
مرادی افزود: بخش عظیمی از کشاورزی امروز در کردستان به دلیل عدم استفاده از تکنولوژی های نوین مقرون به صرفه نیست.
نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس در پایان با بیان اینکه استفاده از ظرفیت های کشاورزی در کردستان می تواند تاثیر بالایی در کاهش جمعیت بیکار استان داشته باشد، اظهار داشت:
زمانی که می بایست سرمایه گذاری در کردستان انجام می گرفت، مردم استان درگیر دفاع از مرزها بودند و امروزه باید با اقدامات ویژه و جدای از فعالیت های روزمره این توسعه نیافتگی جبران شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 786643
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.