به گزارش خبرنگارایرنا، در گام نخست قرار است از محل آب سد سیازاخ مردم ساکن در 40 روستای شهرستان دیواندره از محل اجرای مجتمع اوباتو از آب شرب سالم بهره‌مند شوند.
برای ساخت سد سیازاخ، زمین‌های کشاورزی حدود 10 روستای شهرستان دیوانرده زیر آب رفت و به کشاورزان و مالکان این اراضی خسارت پرداخت شد اما با زیر آب رفتن اراضی مردم این روستاها از محل خود مهاجرت و حاشیه‌نشین شهرها شدند.
کشاورزان دیگر روستاهای شهرستان دیواندره اکنون به امید استفاده از آب سد سیازاخ برای آبیاری زمین های کشاورزی خود در این روستاها ماندگار هستند تا با همه مشکلات پیش رو، نبود امکانات و کم درآمدی در روستاها، رنج ماندن را بر دشواری رفتن ترجیح دهند شاید رونق دوباره به زندگی شان باز گردد و آب سد باعث آبادانی روستاهایشان شود.
برای تامین آب کشاورزی در پایاب سد سیازاخ دو ساحل چپ و راست جهت تحت پوشش قرار دادن 20 هزار هکتار زمین کشاورزی شهرستان‌های بیجار و دیواندره تعریف شده است اما بدلایل نامعلوم و با وجود اینکه سد در حوزه شهرستان دیواندره احداث شده و کشاورزان و روستاییان زیادی دچار خسارت و ضرر شدند در گام نخست ساحل متعلق به زمین ‌های کشاورزی شهرستان بیجار تامین اعتبار و در حال تکمیل شدن است.
آب نعمت الهی است و همه مردم حق دارند از آن استفاده کنند اما زیبنده نیست در جایی که سد احداث شده بهره ‌برداری از پروژه کشاورزی روستاهای تابعه آن به آینده نامشخص موکول شود.
رئیس منابع آب دیواندره در این خصوص می گوید: دو ساحل چپ و راست سد سیازاخ 20 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دیواندره و بیجار را تحت پوشش قرار می‌دهد که سهم ساحل سمت راست نزدیک به هشت هزار هکتار و بیشتر آن از اراضی در شهرستان بیجار است.
ولید خالدیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ساحل سمت راست که کمتر از 20 درصد اراضی دیواندره را تحت پوشش قرار می‌دهد 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و از طریق تسهیلات بانک بین‌المللی اکو، لوله و قطعات آن خریداری شده و در حال اجرا است.
وی گفت: در انتخاب ساحل راست قدرت سیاسی برای تکمیل آن نقشی نداشته است و بانک مورد نظر پس از بازدید، این بخش را برای پرداخت تسهیلات انتخاب کرد.
رئیس منابع آب دیواندره تاکید کرد: ساحل سمت چپ که اراضی کشاورزی دیواندره را تحت پوشش قرار می‌دهد نزدیک به 12 هزار هکتار است اما هنوز وارد فاز عقد قرارداد نشده و زمان آغاز بکار آن مشخص نیست اما در صورت بهره‌برداری تحول عظیمی در حوزه کشاورزی دیواندره ایجاد خواهد کرد.
مدیر جهاد کشاورزی دیواندره در این خصوص گفت: در کشور 40 درصد و در استان کردستان 10 درصد اراضی کشاورزی آبی است در صورتی که این میزان در شهرستان دیواندره تنها 5 درصد است.
حمیدرضا وزیری افزود: با توجه به منابع سرشار آبی در دیواندره تخصیص منابع آبی برای تبدیل زمین ‌های دیم به آبی حق مردم بویژه کشاورزان دیم کار این منطقه است.
به گفته وی، مسئولان و نمایندگان مردم در مجلس بر پیگیری تخصیص آب این سد تاکید کرده‌اند، اما این کافی نیست و همچنان در انتظار تکمیل سد سیازاخ هستیم تا در پایاب این سد بتوانیم 14 هزار هکتار از اراضی دیم این منطقه را به آبی تبدیل کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی دیواندره اضافه کرد: در پنج روستای شهرستان ایستگاه پمپاژ جهت انتقال آب و تبدیل اراضی دیم به آبی احداث شده و کارهای شبکه آبرسانی را جهاد انجام می‌دهد.
وزیری یادآور شد: در صورت تامین اعتبار در ایستگاه نساره 90 هکتار، در ایستگاه گاوشله 90 هکتار، در ایستگاه هزارکانیان 200 هکتار، ایستگاه تازه‌آباد‌ وزیر 130 هکتار و در تازه‌آباد هیجان نیز 190 هکتار از اراضی کشاورزی به آبی تبدیل می‌شود.
شهرستان دیواندره با 80 هزار نفر جمعیت در استان کردستان دارای 9 هزار هکتار اراضی آبی و 150 هزار هکتار اراضی دیم است و 60‌ درصد جمعیت این شهرستان (43 هزار و 941 نفر) به شغل کشاورزی مشغول هستند.
خبرنگار: منصور محمدی ** انتشار: مجید سلیمانی
7353/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.