فرزاد حسنی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای اجرای این میزان آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی حدود 400 میلیارد ریال اعتبار بلاعوض از محل اعتبارات سال گذشته هزینه شده است.
وی با بیان اینکه میانگین مصرف آب در هر هکتار از اراضی مجهز به سیستم آبیاری نوین حدود چهار هزار مترمکعب صرفه جویی می شود، افزود: با اجرای این طرح در یک هزار و 800 هکتار، انتظار می رود سالیانه حدود هفت میلیون و 200 هزار مترمکعب از منابع آبی استان کمتر استفاده شود.
به گفته وی، اجرای این طرح در یک هزار و 600 هکتار دیگر از اراضی استان با همکاری و مشارکت بهره برداران در دست اقدام دارند و سازمان جهاد کشاورزی از محل اعتبارات بلاعوض برای هر هکتار به صورت میانگین 60 میلیون ریال تسهیلات پرداخت می کند.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی کردستان ادامه داد: هم اکنون کشاورزان به صورت انفرادی می توانند برای اجرای سیستم های نوین آبیاری در مزارع و باغات خود در هر هکتار برای اجرای آبیاری بارانی 50 میلیون ریال، آبیاری قطره ای 70 میلیون ریال و آبیاری تحت فشار 32 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض دریافت کنند.
حسنی یادآور شد: همچنین کشاورزانی که به صورت تجمیعی اقدام به اجرای طرح های نوین آبیاری کنند نیز می توانند برای هر هکتار آبیاری بارانی 100 میلیون ریال و آبیاری قطره ای 120 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض دریافت کنند.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: کردستان 119 هزار هکتار اراضی آبی دارد که تاکنون سیستم های نوین آبیاری در 48 هزار هکتار اجرا شده است.
وی شاخص برخورداری اراضی آبی کردستان از سیستم های نوین آبیاری را 38 درصد اعلام کرد و افزود: این شاخص حدود 2 برابر میانگین 18 درصدی کشور است.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی است.
استان کردستان دارای هم اکنون دارای 43 هزار هکتار باغ است که سالانه 330 هزار تُن محصول در آن تولید می شود.
خبرنگار: حسن حسین زاده ** انتشار: مجید سلیمانی
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.