به گزارش ایرنا، پسماند بیمارستانی یکی از انواع پسماندهایی است که می تواند سلامت جامعه را تهدید کند و در صورت بی توجهی منجر به بروز بیماری‌های متعدد مانند سرطان شود.
زباله های بیمارستان ها و آزمایشگاه ها از خطرناک ترین نوع زباله ها برای محیط زیست و سلامتی انسان ها محسوب می شود، رها کردن این زباله های خطرناک در محل نامناسب و فضای باز، افزون بر آلودگی هوا و محیط زیست سبب انتقال بسیاری از بیماری ها خواهد شد.
پسماندهای بیمارستانی و عفونی شامل زباله های اتاق عمل، پاتولوژی و آزمایشگاه ها، زباله های آغشته به خون، باکتری، ویروس، قارچ، انگل و عفونت های بیماری زا است که در صورت بی توجهی می تواند عامل انتقال و اﺷﺎﻋﻪ اﻧﻮاع ﺑﻴﻤﺎری های ﺧﻄﺮﻧﺎک و ﻣﺴﺮی باشد.
به منظور ارتقای بهداشت و سلامت جامعه و کاهش عفونت های بیمارستانی زباله های خطرناک و عفونی در بخش های مختلف بیمارستان از زباله های عادی تفکیک و طی مراحلی به زباله های بی خطر تبدیل و برای دفع نهایی از بیمارستان خارج می شوند.
مسئول بهداشت محیط مراکز درمانی و بیمارستان های استان کردستان گفت: پسماندهای عفونی براحتی می توانند پرسنل خدماتی و محیط زیست را آلوده کنند و منجر به انتقال بیماری های عفونی خطرناک مانند هپاتیت و ایدز شوند.
سید جمال الدین ابراهیمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: جمع آوری و دفع پسماندهای بیمارستانی با بهره گیری از تکنیک های علمی و اصولی، از انتشار عفونت های بیمارستانی در محیط زیست و انتقال به افراد جامعه جلوگیری می کند.
وی با اشاره به ماده 7 قانون مدیریت پسماند و اینکه بی خطرسازی و ویژه به عهده تولید کننده و جزء الزامات قانونی است، افزود: بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، کلینیک‌ها، آزمایشگاه‌ها و مطب‌ها موظف هستند پسماند تولیدی خود را مدیریت کنند.
ابراهیمی با اشاره به اینکه روزانه 2 هزار و 751 کیلوگرم پسماند بیمارستانی در کردستان تولید شود، گفت: از این میزان اکنون روزانه 2 هزار و و 524 کیلوگرم پسماند عفونی، 135 کیلوگرم پسماند تیز و برنده، 16 کیلوگرم پسماند شیمیایی دارویی و 76 کیلوگرم پسماند تشریحی جفت و پاتولوژی در بیمارستان ها تولید می شود.
وی پسماندهای شیمیایی، دارویی، زباله های بخش آنکولوژی و ژنوتوکسیک را جزء پسماندها ویژه مهم دانست و یادآور شد: این پسماندها حامل میکروب های عفونی و ضد ژنتیک هستند و در صورت آلودگی زیست محیطی و نفوذ به چرخه مواد غذایی سبب سرطان زایی، جهش زایی و دیگر امراض می شود.
وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته روش دفن پسماندهای بیمارستانی در شهرستان ها انجام می شد، گفت: هم اکنون بی خطر سازی پسماندهای شیمیایی، دارویی، محفظه سازیی و دفن در سایت بی خطرسازی استان قزوین انجام می شود و به ازای هر کیلوگرم از این پسماندها، سه هزار و 500 تا چهار هزار تومان هزینه پرداخت می کنیم.
ابراهیمی با بیان اینکه دفن پسماندهای پاتولوژی در چاه های حیات بیمارستان ها با استفاده از آهک دفن می شود، تاکید کرد: پسماند پزشکی عفونی و تیز و برنده با استفاده از دستگاه اتوکلاو و هیدرو کلاو در بیمارستان ها بی خطر سازی می شوند.
وی ادامه داد: پسماندهای فلزات سنگین مانند محلول های ثبوت، عکس های رادیولوژی نیز تحویل شرکت های بازیافت نقره داده می شود و سایر فلزات سنگین مانند لامپ های کم مصرف، ترمومترهای جیوه ای، باطری و امثال آمالگام دندانپزشکی نیز محفظه سازی و تحویل سایت قزوین می شود.
وی با اشاره به اینکه خودروهای حمل پسماند بیمارستان با محفظه 2 جداره استیل و مخزن جمع آوری شیرابه و آرم و علایم بهداشتی مشخص است، گفت: تمام بیمارستان های شهرستان های استان مجهز به خودروهای حمل پسماند ویژه هستند.
مسئول بهداشت محیط مراکز درمانی و بیمارستان های استان کردستان افزود: پسماندهای بیمارستانی و عفونی به دلیل دارا بودن ویروس و باکتری های خطرناک در کیسه زباله های زرد رنگ و ضخیم پلاستیکی جمع آوری می شود.
ابراهیمی با اشاره به فعالیت 18 بیمارستان در کردستان اظهار کرد: به جزء بیمارستان فجر مریوان و شهید چمران سروآباد، 18 بیمارستان دیگر استان مجهز به دستگاه بی خطرساز هستند و این دستگاه بزودی برای این دو بیمارستان نیز خریداری می شود.
به گفته وی، پسماندهای بیمارستان های فجر مریوان و شهید چمران سروآباد به بیمارستان بوعلی مریوان جهت بی خطر سازی با استفاده از خودرو های محفظه دار جهت بی خطر سازی انتقال داده می شود.
به گزارش ایرنا، هم اکنون 18 بیمارستان در استان کردستان فعال است که از این تعداد 14 بیمارستان دولتی و چهار بیمارستان متعلق به بخش خصوصی است.
حدود یک هزار و 700 مراکز بهداشتی درمانی دولتی و خصوصی نیز در این استان فعالیت می کنند که از این تعداد 760 مرکز دولتی و مابقی مراکز متعلق به بخش خصوصی است.
خبرنگار: شیوا اردلان منش ** انتشار: مجید سلیمانی
7352/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.