مسعود امینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شعار امسال روز جهانی غذا (تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت) اظهار کرد: با تغییر سبک زندگی و اصلاح الگوی تغذیه می توان از ابتلا به بسیاری از سرطان ها پیشگیری کرد.
وی تامین غذای سالم را یکی از نیازهای ضروری انسان برشمرد و افزود: تغذیه و رژیم غذایی نامناسب می تواند سلامتی افراد را تهدید کند بنابراین داشتن سبک زندگی سالم و پیروی از یک نوع رژیم غذایی متعادل و مناسب سلامت افراد را تضمین می کند.
امینی تاکید کرد: مصرف روز افزون فست فودها و انواع غذاهای فرآوری شده، سوسیس و کالباس، همبرگر، سس مایونز، مصرف انواع کنسروها یا گوشت قرمز، ترشیجات، شوریجات، غذاهای حاضری، مصرف نوشابه، تنقلات مضری همچون چیپس و پفک، کمبود مولتی ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های A،E ،C، مصرف بالای قند و شکر، شیرینی و شکلات جزء غذاهایی است که سلامت انسان را به صورت جدی تهدید می کند و از فاکتورهای موثر در ابتلا به سرطان محسوب می شود.
مسئول انجمن تغذیه ایران یادآور شد: غذاهایی که حرارت بالا داده می شوند و نیز غذاهای حاوی نیترات و رادیکال های آزاد مانند سوسیس و کالباس برای سلامتی انسان زیانبار است.
به گفته وی، روغن های مخصوص سالاد و برنج اگر حرارت بالا ببیند همچنین مصرف مواد غذایی به صورت داغ به مخاط دستگاه گوارش آسیب می رساند و می تواند زمینه بروز سرطان را در افراد فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای پرچرب و بیش از اندازه سرخ کردنی ها استفاده از روغن نباتی، کره گیاهی تهدید جدی برای سلامتی محسوب می شود، افزود: استفاده از روغن های مخصوص سرخ کردنی در پخت و پزها باید مورد توجه قرار گیرد.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان بعثت سنندج کاهش مصرف نمک، روغن، شکر و مصرف روغن های مجاز کاهش استرس، اجتناب از سیگار و انواع دخانیات و داشتن تحرک جسمانی و مصرف روزانه میوه جات و سبزیجات سلامتی آحاد جامعه را تضمین می کند.
امینی اضافه کرد: مصرف روزانه سبزیجات، میوه جات، کلم بروکلی، کاسنی، پیاز، سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان و استفاده از روش های بخار پز به جای سرخ کردنی، استفاده از نان های سبوس دار حاوی فیبر مناسب، استفاده از منابع پروبیوتیک ها، شیر و لبنیات، امگا 3، روغن زیتون، روغن ماهی، انواع آجیل، ویتامین D و نور خورشید می تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری کند.
وی ادامه داد: میوه ها و سبزی ها حاوی فیبر هستند افزایش مصرف فیبر با کاهش بروز بسیاری از سرطان ها ارتباط دارد، مصرف روزانه حداقل پنج واحد میوه و سبزیجات مختلف از ابتلاء به سرطان پیشگیری می کند.
به گفته وی، هنگام خرید محصولات غذایی حتما به برچسب های محصول توجه جدی داشته باشند رنگ قرمز نشان دهنده آن است که فرد باید در مصرف آن فرآورده یا خوراکی مراقبت کند، رنگ زرد یا نارنجی نشانه هشدار بوده و رنگ سبز هم به معنی سالم بودن یک محصول غذایی است و نگرانی از بابت مصرف آن وجود ندارد.
وی افزود: نشانگرهای تغذیه ای افزون بر داشتن اطلاعات یاد شده، تاریخ تولید، انقضا و سری ساخت محصول را نشان می دهد و در صورت نبود برچسب اصالت و کد 16 رقمی بیانگر آنست که محصول مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیست و این کالا قاچاق یا غیر مجاز است.
به گزارش ایرنا، میزان مصرف سبزی، میوه، لبنیات و شیر در بین ایرانیان بسیار کمتر از حد مورد نیاز است این در حالی است که مصرف روغن و شکر در میان ایرانی ها بیش از حد مجاز است.
شاخص مصرف روزانه نمک در ایران 12 گرم است در حالیکه میزان مصرف نمک در جهان پنج گرم است، شاخص مصرف شکر در ایران روزانه 51 گرم است در حالی که این شاخص در جهان 40 گرم، شاخص مصرف چربی در ایران روزانه 50 گرم و این میزان مصرف در جهان 35 گرم است، میانگین مصرف شیر در ایران نصف استاندارد جهانی است.
آمارها بیانگر آنست که بیماری های قلبی و عروقی و سرطان عمل اصلی مرگ و میرها در کشور شناخته شده است و علل ابتلا به این بیماری ها با شیوه زندگی و رژیم غذایی افراد مرتبط است.
24 مهر برابر با 16 اکتبر سالروز جهانی غذا با هدف کاهش فقر و سوء تغذیه، کمک به سیستم غذارسانی و کاهش محرومیت مردم از غذا نامگذاری شده است.
خبرنگار: شیوا اردلان منش ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7352/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.