به گزارش ایرنا، روح الله محمدی عصر شنبه در حاشیه مراسم افتتاح شانزدهمین نمایشگاه سیار موزه ملی علوم و فناوری ایران در دانشگاه کردستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نمایشگاه سیار موزه علوم و فناوری تور نمایشگاهی است و از سال 91 تاکنون هر سال در برخی شهرها و مراکز استان های کشور برگزار می شود.
وی افزود: این نمایشگاه ها بیشتر جنبه آموزشی دارند و سعی شده تمامی آثار به نمایش در آمده به شکل تعاملی و قابل دست زدن باشند البته برگزاری جُنگ های علمی، کارگاه های آموزشی و سخنرانی های تخصصی نیز از بخش های جنبی این نمایشگاه ها است.
معاون امور نمایشگاهی موزه ملی علوم و فناوری ایران به تعداد بازدید کنندگان از این نمایشگاه ها اشاره کرد و یادآور شد: در تهران که موزه اصلی قرار دارد ظرفیت بازدید کنندگان محدود است و سالیانه 25 هزار نفر بازدید کننده داریم که هر چند آمار خوبی است اما ظرفیت بیشتری وجود دارد.
به گفته وی، سالیانه به طور متوسط تلاش می شود بین سه تا چهار نمایشگاه سیار توسط موزه ملی علوم و فناوری ایران در استان های مختلف کشور برگزار شود.
محمدی با بیان اینکه تعداد بازدید کننده های نمایشگاه های سیار که در شهرها و استان های مختلف کشور همانند همین دوره زیاد است، ادامه داد: پیش بینی ما اینکه طی چند روز برپایی نمایشگاه در دانشگاه کردستان حداقل پنج هزار نفر بازدید کننده داشته باشیم.
وی اضافه کرد: علاوه بر این نمایشگاه ها، نمایشگاه های سیار دیگری نیز داریم که در تهران بر پا می شوند و 10 تا 20 هزار بازدید کننده دارند اما بیشتر بازدید کننده های این نمایشگاه ها گذری هستند حال آنکه نوع نگرش ما نسبت به مخاطبان و بازدید کنندگان نمایشگاه ها متفاوت است.
معاون امور نمایشگاهی موزه ملی علوم و فناوری ایران به برگزاری جشنواره 'علم برای همه' در آبان امسال اشاره کرد و گفت: این جشنواره در سال های 94 و 95 برگزار شد و امسال نیز ماه آینده برگزار خواهد شد.
محمدی افزود: در سال های 94 و 95 تعداد 13 نفر از دانش آموزان دختر کردستانی توانستند از میان 80 نفر به عنوان برگزیده این جشنواره انتخاب شوند.

** نگاه به موزه در ایران ویترینی است
رئیس اداره نمایشگاه سیار موزه ملی علوم و فناوری ایران نیز گفت: مخاطبان ما در نمایشگاه های سیار، بیشتر دانش آموزان و دانشجویان است و بر همین اساس بیشتر نمایشگاه های ما در نیمه دوم سال برگزار می شود.
صالح فرامرزی افزود: سال گذشته سه نمایشگاه سیار در زنجان، نطنز و همدان داشتیم و امسال نیز علاوه بر دانشگاه کردستان، حدود 15 درخواست رسمی برای برپایی نمایشگاه داشته ایم اما هنوز به توافق نرسیده ایم چون بر پایی نمایشگاه ها در مرحله اول نیازمند حامیان مالی است و شرایط موزه اجازه برپایی چندین نمایشگاه همزمان را در طول سال به ما نمی دهد.
وی اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه در دانشگاه کردستان 57 اثر ارائه شده است که از این تعداد، 37 اثر در زمینه علوم و فناوری های قدیم ایران و 20 اثر نیز مربوط به فیزیک و علوم پایه ای است.
رئیس اداره نمایشگاه سیار موزه ملی علوم و فناوری ایران ادامه داد: با برگزاری این نمایشگاه ها تلاش می کنیم علوم و فناوری ایرانی ها را بیشتر معرفی کنیم.
فرامرزی در ادامه با بیان اینکه در ایران نگاه به موزه ها ویترینی است و نگاه آگاهانه در این زمینه وجود ندارد، افزود: بزرگترین مشکل را خود موزه ها دارند چون محتوای خوبی دارند اما از نظر نمایشی ضعیف هستند.
وی به برپایی نمایشگاه های سیار موضوعی نیز اشاره کرد و یادآور شد: یکی از برنامه های ما برپایی نمایشگاه های سیار موضوعی است که در این راستا نمایشگاه سیار' کیمیای رازی' را در زنجان برگزار کردیم.
فرامرزی با بیان اینکه نمایشگاه موضوعی دیگری با عنوان همزیستی با زلزله، آبان ماه در تهران برگزار می شود، گفت: تلاش می کنیم تعداد نمایشگاه های موضوعی را افزایش دهیم.
به گزارش ایرنا، نمایشگاه‎های سیار موزه ملی علوم و فناوری ایران از سال 91 با هدف ترویج علم و معرفی موزه آغاز بکار کردند و رفته رفته بر تعداد آثار و مساحت نمایشگاه‎ها افزوده شد به گونه‎ای که در سال 94 تعداد آثار از 25 اثر به 40 اثر و فضای مساحتی از 200 متر به 700 متر مربع رسید که این میزان در سال 95 به 50 اثر و یک هزار متر مربع مساحت افزایش پیدا کرد.
شانزدهمین نمایشگاه سیار موزه علوم و فناوری ایران از 22 تا 28 مهر در دانشگاه کردستان آماده بازدید علاقه مندان است.
خبرنگار: افسانه گلباغی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7348/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.