به گزارش خبرنگار ایرنا، فرماندار سروآباد عصر چهارشنبه در این مراسم با اشاره به تولید سالانه بیش از 13 هزار تن انگور ره شه در این شهرستان گفت: بعد از برگزاری موفق جشنواره های انجیر هورامان و گردو در این شهرستان تصمیم گرفته شد جشنواره انگور ره شه را نیز برگزار کنیم.
علی مفاخری اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از ظرفیت ها و قابلیت های مهم شهرستان سروآباد در تولید محصولات ارگانیک باغی است، برگزاری این جشنواره ها در معرفی بیشتر این محصولات برای بدست آوردن بازار مصرف مهم و تاثیرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: یکی از اهداف مهم برگزاری جشنواره های محصولات باغی در شهرستان سروآباد جذب، ترغیب و تشویق سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی و احداث سردخانه است.
مفاخری اضافه کرد: ایجاد صنایع تبدیلی و ساخت سردخانه در شهرستان سروآباد یکی از ضروریات در بحث کشاورزی و باغداری است که می تواند باعث ایجاد درآمد پایدار و توسعه شهرستان شود.
وی افزود: بنیاد برکت به صورت مشارکتی (49 درصدی و 51 درصدی) برای ایجاد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی در این شهرستان اعلام آمادگی کرده است که امیدواریم شاهد تحقق این مهم در شهرستان باشیم.
فرماندار سروآباد یادآور شد: با ایجاد صنایع تبدیلی و ساخت سردخانه در این شهرستان شاهد تحقق شعار اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال به صورت عملی در سروآباد خواهیم بود.
وی به فرا رسیدن هفته امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایجاد اشتغال و کار در جامعه بالاترین معروفات است و دلسرد کردن افراد از ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری نیز بالاترین منکرات است.
مفاخری اضافه کرد: جشنواره های محصولات باغی شهرستان سرواباد سال آینده به صورت استانی برگزار می شود و جشنواره هایی که قابلیت ملی دارند نیز در سطح کشوری برگزار می شود.

** تولید بیش از 13 هزار تن انگور ره شه ارگانیک در شهرستان سرواباد
مدیر جهاد کشاورزی سروآباد نیز اظهار کرد: از مجموع باغات این شهرستان یک هزار و 760 هکتار آن به کشت انگور ره شه اختصاص یافته که یکهزار و 330 هکتار آن بارور و 430 هکتار آن غیربارور است.
مجید قاسمی نژاد ادامه داد: متوسط برداشت انگور ره شه در هر هکتار هفت تن برآورد شده و پیش بینی می شود امسال بیش از 13 هزار تن انگور ره شه ارگانیک و باکیفیت در شهرستان سروآباد تولید و روانه بازار مصرف شود.
وی مهمترین ارقام انگور در شهرستان سروآباد را یادآور شد و گفت: ارقام فخری، آلون، ریش بابا، عسکری، گزنه ای و سعدی مهمترین ارقام انگور تولیدی در باغات این شهرستان است که مهمترین رقم آن، انگور ره شه است.
قاسمی نژاد از ایجاد طرح توسعه باغات انگور ره شه در اراضی شیب دار خبر داد و افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی مساعد، اقلیم مناسب و بارندگی های بسیار خوب در سروآباد، توسعه باغات انگور در اراضی شیب دار در دست اجراست و تاکنون سه هزار و 700 هکتار اراضی مستعد در منطقه هورامان شناسایی شده است.
وی به اهداف برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: توسعه باغات دیم انگور ره شه، افزایش تولید این محصول، تجلیل از باغداران نمونه و تولید کنندگان انگور، اصلاح و نوسازی باغات موجود ، معرفی پتانسیل های شهرستان در پرورش و تولید انگور ره شه و بررسی شرایط و توانمندی های موجود به منظور جذب سرمایه گذار در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی از مهمترین اهداف برگزاری جشنواره انگور ره شه در این شهرستان است.
در پایان این جشنواره از باغداران نمونه و تولیدکنندگان انگور ره شه شهرستان سروآباد با اهدای لوح تقدیر و تندیس انگور تجلیل و قدردانی شد.
به گزارش ایرنا، مرداد و شهریور امسال نخستین جشنواره های شهرستانی انجیر هورامان و گردو نیز در شهرستان سروآباد برگزار شده بود.
شهرستان سروآباد با 2 بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی بیش از 52 هزار نفر در فاصله 90 کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و 24 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.
خبرنگار: فرزاد آداک ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7354/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.