معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: با تمرکز و حمایت از تولید بهخصوصتولید دارای ارزشافزوده بالا و صادرات محور با همکاری بخش خصوصی میتوان زمینه نفوذ بهرهگیری از ظرفیتهای موجود و برنامهریزی برای ارتقا بهرهوری به بازارهای جهانی هدف را بدست آورد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد بختیار خلیقی شامگاه چهارشنبه در دومین نشست هماندیشی زنانکارآفرین صادرکننده در حوزه کالا و خدمات استان با حضور مدیر انجمن زنان کارآفرین کشور در سنندج، افزود: در اقتصاد ایران تولید و تجارت به عنوان نیروی محرکه اقتصاد و رمز بقای کشور در بازارهای داخل و خارج نقش اساسی را برعهده دارد.
وی اظهار داشت: بر این اساس تقویت و بهره گیری از پتانسیل و ظرفیت های تولیدی و تجاری موجود و ایجاد ظرفیتهای جدید ضمن هموار کردن راه رونق تولید و ارائه خدمات زمینه توسعه پایدار اقتصادی را فراهم میکند.
خلیقی نقش دولت را به عنوان حامی برنامه های هدایتی و حمایتی از تولید و تجارت مهم ارزیابی کرد و گفت: با تقسیم کار و ایجاد آرمان مشترک در متولیان می توان زمینه حمایت از تولید، اشتغال، سرمایه گذاری تولیدی_ تجاری فراهم کرد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان عنوان کرد: با تمرکز و حمایت از تولید به خصوص تولید دارای ارزش افزوده بالا و صادرات محور با همکاری بخش خصوصی می توان زمینه نفوذ بهره گیری از ظرفیت های موجود و برنامه ریزی برای ارتقا بهره وری به بازار های جهانی هدف را بدست آورد.
خلیقی مزیت های استان کردستان را فزاینده شمرد و گفت: بدلیل همجواری و ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک با اقلیم عراق، فرهنگ مشترک قومی و زبانی و وجود ظرفیت های تجاری با کشور عراق نیز استان کردستان به عنوان دروازه تجاری برای عراق محسوب می شود.
وی ادامه داد: بایستی از محدودیت بازار های داخلی رها و با توسعه صادرات جهانی را مورد هدف قرار دهیم و در این میان نقش اساسی وزارت صنعت، معدن و تجارت اتکا به برنامه های تولید صادرات محور خود و تاکید به توسعه صادرات غیر نفتی به عنوان محرک اقتصادی استوار شده است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به صادرات کردستان از گمرکات به خارج از کشور اشاره کرد و گفت: در ۵ ماهه امسال۴۸۸ هزار تن کالا به ارزش ۳۷۳ میلیون دلار انجام گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۳ و ۲۸ درصد نیز رشد داشته است.
خلیقی نقش زنان کارآفرین را در حوزه کالا و خدمات سازنده دانست و افزود: حمایت از این قشر جهت اعتلای امور باید در دستور کار تمامی دستگاه هی اجرایی قرا گیرد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به هنر فرش دستباف استان کردستان نیز گریزی زد و گفت:حدود ۹۰ هزار بافنده در استان کردستان مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۷۰ درصد را زنان و مابقی را مردان تشکیل میدهند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان ابراز داشت: کمبود اعتبارات مانع از بیمه شدن قالی بافان شده اما بناست اعتبارات بیمه بافندگان فرش دستباف افزایش یابد.