محسن مصطفایی- معاون سیاسی- اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان سقز در مصاحبه ای اختصاصی با خبرآنلاین، وضعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این شهرستان از جمله: فعالیت های احزاب و نهادهای مدنی، بیکاری و آسیب های اجتماعی، بازارچه مرزی سیف سقز، منشور حقوق شهروندی، جشنواره های فرهنگی، فضای نقد و انتقاد از مسئولان، اقدامات و فعالیت های انجام شده در این راستا را تشریح نمود که به شرح زیر از نظرتان می گذرد:
نهادهای مدنی و احزاب شاخصه اصلی دمکراسی در جامعه اند
معاون سیاسی- انتظامی فرمانداری ویژه شهرستان سقز با بیان اینکه احزاب و نهادهای مدنی از شاخصه های اصلی دموکراسی و ستون خیمه جامعه مدنی است، گفت: سمن ها، نهادهای مدنی و احزاب سیاسی نقش مهمی در راستای راهبری و حرکت جامعه به سوی توسعه همه جانبه ایفا می کنند.
کامیل کریمیان با اشاره به تفاوت احزاب و نهادهای مدنی گفت: احزاب سیاسی بیشتر به دنبال کسب قدرت سیاسی اند، ولی نهادهای مدنی به کارهای که دارای نفع عمومی بوده مشغول هستند که می تواند به نوعی مکمل عملکرد و فعالیت های دولت و بخشی از بازوی اجرایی دولت باشند و هرچه قوی تر و پویاتر در این زمینه عمل نمایند، حرکت به سوی مردم سالاری تسهیل و آسان تر می گردد.
رویکرد دولت تدبیر و امید گشایش فضای عمومی است
کریمیان اظهار داشت: سیاست دولت تدبیر و امید گشایش هر چه بیشتر فضای سیاسی- اجتماعی بوده و سمن و نهادهای مدنی توانسته اند مستقل تر از دولت نسبت به گذشته عمل نمایند
وی افزود: در سطح ملی، احیای خانه احزاب نیز در این دوره انجام شد که نشان از اراده و تلاش دولت دکتر روحانی در حمایت از احزاب و تشکلها ، انجمن و نهادهای مدنی تاثیرگذار در سطح جامعه است.
این مقام مسئول بیان داشت: در سطح جامعه باید نهادهای مدنی را به رسمیت شناخت تا فعالیت های آنها مقبولیت اجتماعی داشته باشد و بیشتر مورد توجه قرار گیرد و این نیاز به زمان دارد تا نگرش مردم در این حوزه تغییر و آن را به رسمیت بشناسند و رسانه ها می توانند در این زمینه نقشی اساسی ایفا کنند.
در شهر سقز انجمن و نهادهای مدنی بیشتر در بعد فرهنگی و امور خیریه و... فعالیت دارند و باید تلاش نمود در حوزه های اجتماعی نهادهای مدنی بیشتری تشکیل شود و همچنن بستر را برای تقویت و گسترش این نهادها فراهم نمود
کریمیان نگرش تخصصی انجمن و نهادهای مدنی به مسایل و مشکلات جامعه را مهم دانست و گفت: در 2 سال گذشته چندین مجوز نهاد مدنی از جمله: انجمن هیوای زانست، انجمن جوانان همیار روستایی و... صادر شده و 2 انجمن در شهر صاحب نیز در آستانه دریافت و صدور مجوز هستند و باید تلاش نمود ایجاد نهادهای مدنی با رویکرد اجتماعی و فرهنگی در شهرستان تقویت شود.
اقدامات انجام شده برای کاهش آسیب های اجتماعی در سقز
معاون سیاسی و انتظامی فرمانداری سقز در خصوص اقدامات انجام شده برای کاهش آسیب های اجتماعی در این شهرستان گفت: طلاق، اعتیاد، سرقت، خودکشی و... از جمله مهمترین آسیب های اجتماعی در سقز می باشند که جهت پیشگیری و کاهش و بررسی علل این آسیب ها جلسات و نشست های مکرری با حضور دستگاه ها و سازمان های مختلف و صاحبنظران و کارشناسان سطح شهر تشکیل شده است.
کریمیان افزود: با تقسیم شهر سقز به 10 نقطه و بررسی و شناسایی آسیب اجتماعی خاص در نقاط مورد نظر، ارئه راهکارها و آموزش لازم جهت پیشگیری آن در دستور کار قرار گرفته و این روند با جدیت دنبال می شود.
وی در ادامه گفت: از نظرات علمی و عملی موسسات فعال در حوزه روانشناسی ، مشاوره و مطالعات اجتماعی جهت کاهش آسیب های اجتماعی و روانی استفاده شده و همچنین از اوایل مهرماه سالجاری در سطح مدارس و مساجد برنامه هایی در راستای مردمی کردن پیشگیری و یا مبارزه با آنها اجرایی خواهد شد.
کریمیان اظهار داشت: وضعیت آسیب های اجتماعی در شهرستان سقز نسب به آمار کشوری در حالت نرمال قرار دارد ولی این کافی نبوده و سعی بر کاهش آسیب های اجتماعی با همکاری و همدلی تمامی نهادها و عموم شهروندان ارجمند است.
قضیه بازگشایی بازارچه سیف سقز به کجا رسید؟
معاون سیاسی فرماندار سقز اظهار داشت: بازگشایی بازارچه مرزی سیف شاه بیت کاری مسئولان استانی و شهرستانی، نماینده مردم سقز و بانه در مجلس، رسانه ها و همچنین خواسته و مطالبه عموم شهروندان در چند سال اخیر بوده است.
وی افزود: طی مجموعه پیگیری های مکرر و بازدیدهای میدانی در تیرماه از سوی مسئولان کشوری از بازارچه و مصوبه هیئت دولت مبنی بر بازگشایی بازارچه سیف، فعلاً موافقت کلی مبنی بر بازگشایی آن صادره شده است که امید است با ایجاد زیرساخت های مناسب و لازم در آن بتواند برای مردم شهرستان مثمر الثمر باشد که دورنمای آن، امید آفرینی و اشتغالزایی برای حدود 1000 نفر از جوانان بیکار می باشد و با توجه به شاهراه بودن سقز به لحاظ جغرافیایی امید است، بتوان از این مساله جهت توسعه کلی شهرستان بهره برد.
توسعه فضای نقد و اطلاع رسانی و تقویت رسانه های شهرستان باید دنبال شود
کریمیان اظهار داشت: نقد سازنده و حرفه ای مثل داروی تلخ برای بهبود سلامتی، پویایی و شادابی فرد و جامعه است و نقد از روی دلسوزی می تواند چراغ راه فرد و همچنین یکی از فاکتورهای موفقیتش باشد.
وی افزود: مدیران شهرستان اغلب انتقاد پذیر بوده، اما خبرنگاران حرفه ای باید مرز بین تخریب و نقد اصولی را شناسایی و فضایی برای پاسخگویی و انتقاد سازنده با بررسی عملکرد مدیران، مصاحبه و ریزبینی فراهم کنند و در این راستا پیش قدم باشند و شفاف سازی را در جامعه نهادینه نمایند
کریمان افزود: سیاست ما در شهرستان مثل دولت در جهت حمایت کامل از رسانه های حرفه ای و اصولی است.
جشنواره تئاتر کردی باید در تقویم جشنواره های وزارت ارشاد گنجانده شود
معاون سیاسی فرماندار سقز عنوان کرد: سیاست دولت حمایت از فعالیت جشنواره و همایش های فرهنگی و هنری در سطح جامعه است و متاسفانه تا زمانی که اجرای این فعالیت ها توسط خود نهادهای دولتی برگزار نشود بودجه ای تعلق نمی گیرد
وی افزود: طبق وعده معاون وزیر فرهنگ و ارشاد سال گذشته در سقز پیگیری و رایزنی های مکرر با وزارت فرهنگ و ارشاد انجام شده و تلاش بر این است، جشنواره تئاتر کردی سقز در تقویم فرهنگی وزارت ارشاد لحاظ شود و بودجه ای به این کار فاخر فرهنگی اختصاص داده شود.
وی ضمن تشکر از اقدامات خودجوش خیران فرهنگی در سطح شهرستان گفت: امید است بتوان اقداماتی هدفمند برای جذب بودجه و اعتبارات فرهنگی و هنری انجام داد.
بیکاری مساله ای جهانی و ملی است
معاون سیاسی انتظامی فرماندار سقز گفت: بیکاری مشکلی جهانی و ملی بوده و مختص به استان یا منطقه خاصی نیست و همچنان که رییس جمهور مشکل اول دولت دوازدهم را حل مشکل بیکاری اعلام کرده است و دولت تلاش می کند مقدمات لازم برای ایجاد سالانه بیش از ۹۰۰ هزار شغل را فراهم کند.
کریمیان با بیان اینکه در سقز در حوزه صنعتی به دلیل نبود زیر ساخت های لازم و کافی درصد ناچیزی اشتغال ایجاد شده، گفت: باید اقتصاد شهرستان را به سوی بهره گیری در حوزه کشاورزی، دامداری و باغداری سوق داد چرا که مزیت نسبی شهرستان در این حوزه ها نهفته است و همزمان باید توجه به اشتغالزایی در سطح خرد نیز مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
وی با اذعان به اینکه نمی توان ریشه بیکاری را بطور کامل از بین برد، عنوان کرد: آبگیری سد چراغ ویس و بهره گیری از آن در حوزه کشاورزی بازگشایی بازارچه سیف و باغداری پتانسیل های بالقوه مناسبی برای اشتغالزایی دارد که باید آن را بالفعل نمود.
رعایت حقوق شهروندی تضمین کننده آرامش و بسترساز توسعه است
کریمیان با بیان اینکه حقوق شهروندی کاری بسیار ارزشمند است که توسط دولت تدوین و اعلام شد، گفت: هدف اصلی آن آشنا کردن مردم با حق و حقوق خود و آگاه تر نمودن آنها در این زمینه می باشد.
وی افزود: در این حوزه هر چه شهروندان آگاه تر باشند، مسیر توسعه هموار و آسانتر شده و مسئولیت پذیری مدیران نیز بیشتر می شود.
کریمیان اذعان داشت: رویکرد ما هم در شهرستان هم گام با دولت، تقویت و آشنایی بیشتر مردم با حق و حقوق خود بوده، هست و می باشد و در این راستا برنامه های اجرایی، آموزشی و سمینارهایی درنظر گرفته شده است.
48