معاون استاندار کردستان گفت: تولیدکنندگان در صدور کالا باید افزون بر عراق و کشورهای همسایه بازارهای دیگری را دنبال کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین فیروزی امروز در جلسه کارگروه توسعه صادرات که در استانداری تشکیل شد با بیان اینکه افزایش صادرات از هر کشور یکی از شاخصهای توسعه اقتصادی است، افزود: حجم صادرات در کردستان 9 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته و این نشان از توجه تولیدکنندگان به پارامترهای بوده که در افزایش صدور کالا موثر بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان خاطرنشان کرد: علیرغم کاهش صادرات در کشور کردستان به این مقدار رشد دست یافته لذا فعالان بخش اقتصادی بیشتر تلاش کنند و در این راستا بخش دولتی برای توسعه صادرات همکاری لازم را برای تسهیل مبادلات مرزی و مثبت شدن اقتصاد مرزی انجام می دهد.
وی اظهار داشت: تولیدکنندگان در صدور کالا باید افزون بر عراق و کشورهای همسایه بازارهای دیگری را دنبال کنند؛ به عبارتی تنوع بازارها را در دستور کار قرار دهند.
معاون استاندار کردستان عملکرد دولتیازدهم را در حوزه صادرات کالا مثبت ارزیابی کرد و گفت: علیرغم اینکه در دولتهای پیشین بیشترین درآمد نفتی عاید کشور میشد اما شاهد بودیم به زیرساختهای حمل و نقل جادهای که زمینهساز توسعه و آبادانی مناطق هستند آنچنان توجه و تمرکز نشده بود اما در این دولت توسعه این مهم در دستور کار قرار گرفته است.
فیروزی با بیان اینکه 97 درصد صادرات کردستان به کشور عراق است، ابراز داشت: انتظار ما از بازرگانان و تجار این است که بازارهای دیگری را برای صادرات کالا تعریف کنند چراکه گسترده شدن بازارهای هدف به کارایی و بهره وری بخش صادرات منجر میشود.
وی ادامه داد: از آنجاکه اقتصاد کشور عراق بهدلیل ناامنیهای حاکم بر منطقه معیشتی است عمده کالاهای صادر شده از کردستان هم مصرفی و خوراکی است لذا فارغ از این کالاها باید کالاهای دیگری را به کشورهای دیگر ارسال کنیم.
به گفته فیروزی با اعزام هیاتهای تجاری و دعوت از هیاتهای تجاری به استان برای آشنایی بیشتر با سازوکارهای تجارت و همچنین معرفی ظرفیتهای کردستان میتوانیم روند صادرات کالا را تسریع بخشیم.
معاون استاندار کردستان افزایش صادرات به کشور عراق را در تسهیلگری در امور بازارچهها دانست و عنوان کرد: برای استفاده صادرکننده از بازارچه های کردستان امور را تسهیل کردند.