به گزارش خبرنگار ایرنا، در میزگرد تخصصی ایرنا مرکز کردستان که با عنوان انتخابات و نقش رسانه و با حضور جمعی از اصحاب رسانه استان برگزار شد، شرکت کنندگان از اصحاب رسانه و صاحبان فکر و اندیشه استان خواستند اصل صداقت در گفتار و انتقال پیام را رعایت کنند.
این میزگرد با حضور 'توفیق رفیعی' سردبیر هفته نامه سیروان، 'اعظم شریفیان' سرپرست خبرگزاری ایسنای کردستان و 'ماجد رموزی' کارشناس مسئول مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان برگزار شد.
قرار بود در این میزگرد توفیق مفاخری سرپرست خبرگزاری فارس در استان کردستان نیز حضور داشته باشد که 2 ساعت مانده به برگزاری میزگرد اعلام کرد به دلیل مشغله کاری ، قادر به حضور در این نشست نیست.
این میزگرد به صورت زنده توسط اینستاگرام ایرنای کُردستان نیز پخش شد و تعدادی از کاربران نیز در آن مشارکت داشته و با طرح سئوالات خود در اجرای بهتر و تنوع بخشی به میزگرد نقش داشتند و نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص میزگرد و همچنین مطالب مطرح شده را با برگزار کنندگان در میان گذاشتند.
**انتخابات مهمترین نماد دمکراسی در دوره معاصر است
سردبیر هفته نامه سیروان گفت: انتخابات مهمترین نماد دمکراسی دوره معاصر است و رسانه ها نیز ابزار پیشبرد این پروسه هستند.
توفیق رفیعی افزود: رسانه می تواند با توجه به ویژگی و مسئولیتی که دارد در پروسه انتخابات نقش آفرینی کنند و اطلاع رسانی لازم را انجام دهند.
وی اضافه کرد: در جامعه که نقش احزاب و گروههای مرجع کم رنگ است ودرغایب آنها رسانه ها می توانند برای جبران این نقیصه نقش آفرینی کنند.
به گفته وی رسانه ها می توانند در این ایام به مانند پُلی میان نامزدها و مردم عمل کرده و با تشریح برنامه ها و اهداف نامزدهای حاضر درعرصه انتخابات، آگاهی لازم را به مردم بدهند و مردم نیز با شناخت و آگاهی کافی، شخص یا اشخاص مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
سردبیر هفته نامه سیروان گفت: رسانه ها در این ایام علاوه بر این امر، وظیفه دیگری نیز بر عهده دارند که باید با صداقت وضعیت کنونی جامعه را برای مردم تشریح کنند تا مردم با آگاهی کامل و مقایسه برنامه های نامزدها و نیازسنجی وضعیت موجود، بهترین انتخاب را داشته باشند.
** رسانه ها بیشتر از سایر اقشار تاثیرگذار هستند
سرپرست خبرگزاری ایسنای کردستان نیز گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران چندین دوره انتخابات مختلف برگزار شده و اقشار مختلف مردم از جمله روحانیون، معلمان، زنان و جوانان در آنها مشارکت داشتند اما در میان این اقشار، اصحاب رسانه بیشتر از سایرین تاثیرگذارتر بودند.
اعظم شریفیان با اشاره به اینکه رسانه ها می توانند در پروسه انتخابات، افکار عمومی جامعه را طراحی کنند و به آن سمت و سو ببخشند اضافه کرد: این نقش تاثیرگذاری رسانه ها، در افکار عمومی تنها زمانی تداوم خواهد داشت که مردم به رسانه ها اعتماد کنند.
وی اظهار کرد: در صورتی که اعتماد سازی لازم بین مردم و رسانه ها شکل گرفت و رسانه ها توانستند به بطن جامعه و لایه های مردم نفوذ کنند، تبادل اطلاعات به آسانی صورت می گیرد.
شریفان گفت: رسانه ها باید از مباحث جانبدارانه خودداری کنند چون توده های مردم بسیار حساس هستند و هر گونه مباحث جانبدارانه را به خوبی درک کرده و این اعتماد از بین می رود.
**رسانه ها مطالبه گری را در بین مردم ترویج دهند
کارشناس مسئول امور مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نیز گفت: در کنار سایر نقش هایی که امروز رسانه ها در جامعه دارند، لازم است رسانه ها مطالبه گری را در بین مردم نیز ترویج دهند.
ماجد رموزی افزود: رسانه ها همچنان که می توانند برنامه نامزدهای انتخاباتی را به مردم انتقال دهند باید در راستای درخواست ها و مطالبات مردم به نامزدها نیز نقش آفرینی کنند.
وی اضافه کرد: در استان کردستان رسانه های مختلف از جمله هفته نامه ها، خبرگزاری ها، رسانه های دیداری و شنیداری و پایگاه های مختلف اطلاع رسانی فعال هستند و هر کدام به نحوی می توانند در این زمینه فعال باشند.
وی اظهار کرد: رسانه های کردستان تاکنون در این زمینه موفقیت هایی را کسب کرده و مطالبات مخاطبان خود را در قالب های مختلف بیان کردند.
رموزی ابراز امیدواری کرد این موضوع در آینده بیشتر مورد توجه اصحاب رسانه قرار گیرد و بازتاب مطالبات مردم در رسانه ها پررنگ تر باشد.
** رسانه های مجازی در بحث مطالبه گری بیشتر وارد شوند

kak tawfigh rafiee, [۱۳.۰۵.۱۷ ۱۰:۴۹]
سردبیر هفته نامه سیروان نیز در این ارتباط گفت: در کردستان به سبب اینکه تیراژ رسانه های مکتوب، محدود بوده و تمامی شهروندان نمی توانند دسترسی کاملی به این گونه رسانه ها داشته باشند، پس لازم است رسانه های الکترونیکی و مجازی در بحث مطالبه گری بیشتر وارد عمل شوند.
توفیق رفیعی افزود: رسانه ها باید مسیر توسعه و آینده استان را ترسیم کنند و در این عرصه بازیگر خوبی باشند.
وی اضافه کرد: در کردستان تاکنون رسانه ها نتوانستند در این عرصه خوب ظاهر شوند و در بحث انتخابات نیز رسانه های کردستان تنها با بازیگران انتخابات(نامزدها) تعامل کرده و تعامل با مردم هنوز به خوبی شکل نگرفته است.
وی اظهار کرد: برخی مسایل بسیار حساس هستند و انتشار آنها در رسانه ها برای مردم غیرقابل تحمل و تنش زا است.
**رسانه ها از تردید و دلسردی مردم و ایجاد فضای متشنج سیاسی خودداری کنند
سرپرست خبرگزاری ایسنای کردستان گفت: هر چند یکی از وظایف اصلی رسانه ها آگاه سازی و تنویر افکار عمومی مردم است اما رسانه ها نباید تردید و دلسردی را در بین مردم ترویج دهند و فضای متشنج سیاسی را ایجاد کنند.
شریفیان افزود: هر چه مردم نسبت به انتخابات دلسردتر باشند، میزان مشارکت مردم نیز کاهش می یابد و در زمینه هم رسانه ها باید وارد عمل شوند.
وی اضافه کرد: برخی از رسانه ها در استان برای جذب مقطعی مخاطبان خود، در این خصوص عمل می کنند و در چنین شرایطی دانسته یا نادانسته در راستای کاهش مشارکت مردم در انتخابات گام بردارد.
وی اظهار کرد: رسانه ها باید ضمن شناسایی نقاط ضعف و قوت برنامه نامزدها، شرایط را برای انتخاب شایسته ترین افراد مهیا کنند.
وی با اشاره به نقش اساسی رسانه ها در ایام انتخابات نیز گفت: در این ایام رسانه هایی که اعتمادسازی لازم را در بین مردم دارند باید خبرهای مفید و امید بخش را بیشتر منتشر کنند.

** رسانه های مکتوب قابلیت ورود به فضای مجازی را هم دارند
کارشناس مسئول امور مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نیز گفت: رسانه های مکتوب می توانند علاوه بر انتشار مطالب خود به صورت مکتوب، در فضای مجازی نیز وارد عمل شوند.
رموزی افزود: هم اکنون 70 درصد از نشریات و خبرگزاری دارای مجوز در کردستان، فعال هستند و این امر می تواند نقطه قوت بسیار خوبی در فضای رسانه ای استان باشد.
** رای مردم انتخاب اصلح را مشخص می کند
سردبیر هفته نامه سیروان با اشاره به اینکه وظیفه رسانه ها اطلاع رسانی ها است، گفت: در نهایت برآیند رای مردم است که انتخاب اصلح را مشخص می سازد.
رفیعی با اشاره به اینکه در اساس با اصل واژه رسانه بی طرف موافق نیست واساسا رسانه بی طرف و مستقل وجود ندارد افزود: هر رسانه ای با هدف و آرمانی خاص راه اندازی می شود، پس رسانه ها نمی توانند بی طرف باشند.
**مردم بهترین داور در رسانه هستند
سرپرست خبرگزاری ایسنای کردستان با اشاره به فعالیت رسانه ها در فضای مجازی گفت: مردم می توانند بهترین داور برای قضاوت در مورد مطالب منتشر شده در رسانه های مکتوب و مجازی باشند.
شریفیان افزود: رصد مخاطبان در رسانه های مکتوب از طریق فروش تعیین می شود اما در رسانه های مجازی بسیار به روزتر و سریع تر بوده و مردم با اختیار خود می توانند رسانه ای که اخبار کذب منتشر کرده را به راحتی حذف کنند.
وی اضافه کرد: رسانه ها باید خوراک فکری را برای مردم تولید کنند و اگر رسانه ای مخاطبان خود را از دست بدهد، دیگر نمی تواند به فضای رقابتی جامعه برگردد.
وی ابراز امیدواری کرد که رسانه های کردستان که یک استان فرهنگی است هیچگاه از صداقتی که مردم به آنها دارند سوء استفاده نکنند و اصحاب رسانه نیز بر امانت داری و صداقت خود پایبند باشند.
**فعالیت رسانه های مختلف رصد و ارزیابی می شود
کارشناس مسئول امور مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نیز گفت: این اداره کل تمامی فعالیت های رسانه های مختلف استان را رصد می کند و به رسانه هایی که مطالب غیرواقعی و در راستای وظیفه رسانه ای خود منتشر نمی کنند، تذکر می دهند.
رموزی افزود: این اداره کل همچنان که طبق قانون مطبوعات از رسانه ها و حقوق قانونی آنها حمایت می کند به رسانه های متخلف نیز تذکرات لازم را می دهد.
وی اضافه کرد: رسانه ها بویژه رسانه های مجازی باید در راستای تقویت سواد رسانه ای خود تلاش کنند و علاوه بر انتشار اخبار و مطالب روزانه خود به پژوهش ها و کارهای تحققی نیز اهمیت دهند.
هم اکنون در استان کردستان 48 نشریه مکتوب، 10 هفته نامه و 13 پایگاه اطلاع رسانی و خبرگزاری فعالیت می کنند و تنویر افکار عمومی بخشی از مردم را برعهده دارند.
یکی از مشکلات و دغدغه های اصحاب کردستان عدم وجود روزنامه در این استان است که شاید نبود آن باعث شده برخی از دیگر رسانه های این استان بخشی از این وظیفه سنگین را بر دوش بکشند و از وظیفه و کارکرد اصلی خود تا حدودی دور شده باشند.

kak tawfigh rafiee, [۱۳.۰۵.۱۷ ۱۰:۴۹]
در این ایام اصحاب رسانه در کردستان نیز مانند سایر نقاط کشور تمام عزم خود را برای آگاه سازی و روشنگری جامعه بکار می گیرند تا مردم را برای حضور گسترده در پای صندوق های رای تشویق و ترغیب کنند و جامعه ما گامی دیگر به سوی دمکراسی و مشارکت عمومی در سرنوشت خود بردارد.
هر چند در ایام انتخابات رسانه ها بیشتر می توانند از فضای باز موجود بهره ببرند اما مردم با هر ابزار و رسانه ای پیگر واقعیت ها و راستی ها هستند و رسانه ها نباید در این ایام فضای متشنج سیاسی ایجاد کنند و نادانسته بی اعتمادی به رسانه در بین مردم ترویج دهند.
3020/ 6108/ 3034
**برگزارکنندگان: عبدالله رحمانی، حسن حسین زاده و امید بهمنی/**انتشاردهنده: مسعود احمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.