به گزارش خبرنگار ایرنا، در این بیانیه که شامگاه چهارشنبه در سالن اداره ارشاد اسلامی توسط نماینده گروه علمی و اجرایی همایش خوانده شد بر ایجاد دبیرخانه دائمی همایش ملی و بین المللی زیویه، حمایت از طرح های تحقیقی و پایان نامه ها پیرامون زیویه، انتشار نتایج کاوش ها و بررسی های قبلی در مورد زیویه به صورت کتاب و حمایت از سازمان های مردم نهاد در عرصه گردشگری با تاکید بر زیویه تاکید شد.
از دیگر محورها و بندهای بیانیه پایانی این همایش، راه اندازی موزه مجازی آثار زیویه، تاکید بر تاسیس موزه تاریخی و مردم شناسی در سقز، تهیه مولاژ اشیای زیویه، راه اندازی مرکز اسناد زیویه، توجه به سایر اماکن تاریخی سقز از جمله حمام حاج صالح، مسجد دومناره، قلعه کوشکله، قپلانتو، کانی نیاز، خانه کمانگر، مسجد شیخ مظهر، راه اندازی سایت گردشگری زیویه، ایجاد سقف در جهت حفاظت از وضعیت فعلی زیویه و تقویت مطالعات تحقیقاتی در راستای احیای زیویه بود.
51 مقاله در محورهای باستان شناسی، مرمت، گردشگری، معماری و تاریخ به دبیرخانه همایش ملی زیویه در سقز ارسال شد که 9 مقاله، ارایه و 22 مقاله در قالب کتاب منتشر می شود.
بخش ارائه مقاله این همایش 2 روزه شامگاه امروز با ارائه مقاله های علمی و معرفی 4 اثر برتر پژوهشی به پایان رسید و فردا پنجشنبه محققان از تپه باستانی زیویه بازدید علمی خواهند داشت.
این همایش با همکاری فرمانداری، دانشگاه های پیام نور، آزاد اسلامی، علمی کاربردی، فنی مهندسی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و سقز، پایگاه ملی زیویه، شورای اسلامی و شهرداری سقز و آموزش و پرورش برگزار شد.
قلعه تاریخی و باستانی 3500 ساله زیویه از شاهکارهای معماری بشریت پیش از میلاد است و آثار آن مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است.
فعالیت های باستان شناسی در تپه باستانی زیویه از سال 1378 توسط سیمین لک پور ادامه پیدا کرد و وی نیز حدود 11 فصل در این منطقه فعالیت های باستان شناسی و کاوش خود را ادامه داد، در این مدت راه پله های سنگی، فضاهای جانبی و تالار ستون دار که از شاخص ترین بخش های آن است نیز کشف شد.
تالار ستون دار تپه باستانی زیویه دارای 16 ستون در 2 ردیف 8 عددی است که پایه ستون ها سنگ و خود ستون ها نیز از خشت بوده اند که متاسفانه هم اکنون از ستون ها هیچگونه اثری باقی نمانده است.
فعالیت های باستان شناسی و محافظتی این اثر باستانی در سال 82 متوقف و پس از وقفه ای چهار ساله دوباره از اواخر سال 86 از سر گرفته شد که اکنون هم متوقف است.
سقز در 190 کیلومتری شمال غربی سنندج واقع شده است.
7249/1904
**خبرنگار: ابراهیم محمدحسینی/انتشار دهنده: مسعود احمدی
**آگاهی از آخرین اخبار استان کردستان در کانال زیر:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.