به گزارش ایرنا حسین فیروزی روز چهارشنبه در هشتمین جلسه شورای مشاورین دستگاه های استان کردستان در سنندج، افزود: توسعه راه های استان زمینه توسعه اقتصادی و تحرک را در استان فراهم می کند.
وی اظهار کرد: توسعه استان کردستان می تواند منجر به نقش آفرینی بیشتر استان شود.
وی اظهار کرد: هم اکنون جاده استان کرمانشاه- میاندوآب، گردنه صلوات آباد تا مرز باشماق مریوان تعیین تکلیف شده است تا پایان سال 96 این جاده ها ارتقاء می یابد.
این میزان تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی منجر به تضمین اشتغال هزار و 800 نفردر استان شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری اقدامات مهمی در حوزه اقتصادی در کردستان انجام شده است گفت: تا پایان آذر سال جاری برای اولین بار در نظام بانکی کردستان نسبت مصارف به منابع بانکی به عدد 104 درصد رسیده است، این شاخص بیانگر حمایت سیستم بانکی از تولید و اشتغال است.
وی افزود: گزارش بانک ها نشان داده است تسهیلات واحدهای تولیدی توسعه کسب و کار از سوی بانک ها چهار درصد بیش از کل منابع بوده است.
در سال جاری 112 میلیارد تومان تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی اشتغالزایی استان پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه مشتریان بانک ها در کردستان نسبت به شاخص کشوری خوش حساب هستند گفت: در همین راستا بانک ها می توانند با اعتماد به مشتریان تسهیلات بیشتری به مردم ارائه کنند.
فیروزی با اشاره به اینکه چندین طرح و پروژه اقتصادی در استان کردستان در دست اقدام است گفت: کارخانه پتروشیمی کردستان با ظرفیت اشتغال 750 نفر در ابتدای سال 96 به بهره برداری خواهد رسید.
وی کارخانه لاستیک بارز کردستان را دومین طرح بزرگ استان کردستان عنوان کرد و گفت: این طرح یکی از طرح هایی است که قابلیت صادرات دارد که پس از بهره برداری زمینه اشتغال 970 نفر را فراهم می کند.
وی با اشاره به اینکه کردستان از لحاظ منابع معدنی غنی است و این بخش از قابلیت سرمایه گذاری برخوردار است گفت: دولت تدبیر و امید در راستای جلوگیری از خام فروشی منابع، توجه ویژه ای به منابع معدنی استان دارد.
وی دومین منابع معدنی استان را معدن طلای قروه عنوان کرد و گفت: این معدن ظرفیت اقتصادی ارزشمندی برای استان محسوب می شود و تاکنون بیش از سه هزار تن طلا استخراج شده است.
فیروزی سنگ آهن کردستان را یکی دیگر از منابع معدنی قابل توجه استان برشمرد و گفت: سرمایه گذاری در این بخش می تواند منجر به تحولات چشمگری در حوزه اقتصادی شود.
وی به 2 کارگاه فرآوری سنگ آهن بیجار اشاره کرد و گفت: کارگاه فرآوری سنگ آهن بیجار یک میلیون تن در سال سنگ آهن کنستانتره استخراج می شود و طرح دیگر سنگ آهن بیجار از ظرفیت 400 تن در سال برخوردار است.
به گفته وی، در روزهای آینده 2 واحد تولیدی در دهگلان به بهره برداری می رسد و زمینه اشتغالزایی 150 نفر را فراهم می کند.
وی گردشگری را یکی از شاخص های توسعه یافتگی کشور برشمرد و گفت: کردستان از پتانسیل ها و ظرفیت های گردشگری زیادی برخوردار است.
وی توسعه گردشگری را نیازمند تامین زیرساخت ها و توسعه راههای استان عنوان کرد و گفت: توسعه گردشگری استان مورد توجه فعالان اقتصادی و دغدغه جدی مسئولان استان کردستان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان اظهار کرد: اوایل سال جاری هتل 5 ستاره در بانه ، هتل کرد در سقز و هتل مریوان افتتاح و به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: همچنین هتل پارسیان نیز که جزء مصوبات مقام معظم رهبری در سال 88 بود ابتدای سال 96 شاهد آغاز عملیات اجرایی آن خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بر داشتن اقتصاد مقاومتی تاکید فراوان داشته اند گفت: درونزا کردن اقتصاد یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی است و تحقق اقتصاد مقاومتی در استان تنها باید از درون مرزهای استان شکل گیرد تا کردستان به توسعه و تحول همه جانبه دست یابد.
وی در بخش دیگر از سخنان خود ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ایثارگران گفت:پیروزی نظام جمهوری اسلامی مرهون همت بلند مردان و زنان متعهدی است که برای اعتلای جمهوری اسلامی فداکاری کردند.
وی ایثارگری را مهم ترین سرمایه معنوی جامعه برشمرد و افزود: نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ضروری است و دستگاه ها موظفند به نحو مطلوب به جامعه ایثارگر خدمت کنند.
وی افزود: دستگاه های اجرایی استان رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال را اولویت وظایف کاری خود قرار دهند همه دستگاه های اجرایی دولتی و همه بخش های حاکمیتی باید در این راستا هم افزایی کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان گفت: جامعه ایثارگر استان در راستای کاهش فقر، بهبود درآمد مردم، عدالت در توزیع درآمدها، عدالت در ایجاد فرصت های اشتغالزایی حل مشکل جامعه آسیب پذیر جامعه را اولویت وظایف خود قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه در بخش اقتصادی کشور به دلیل تحریم های ظالمانه غرب و بی عدالتی نظام سلطه جهانی با تگناهای زیادی مواجه شده ایم گفت: توجه به این بخش و رفع موانع توسعه اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است در همین راستا در راستای توسعه و رفاه اقتصادی باید فراتر از وظایف مهم سیستم اداری تلاش کرد.
7352/6108
**خبرنگار: شیوا اردلان منش /** انتشار دهنده: امید بهمنی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.