به گزارش خبرنگار ایرنا روز چهارشنبه به مناسبت هفته منابع طبیعی سمینار 'آثار زیانبار گرد و غبار تغییرات اقلیمی و ارتباط آن با تخریب منابع طبیعی با همکاری دانشگاه آزاد بانه و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بانه در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد.
در این سمینار رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بانه گفت: منابع طبیعی به صورت تجدید شونده و غیر قابل تجدید شونده هستند البته منابع غیر قابل تجدید شوند هم دوباره به وجود می آید اما نیاز زمان بسیار طولانی دارد.
عثمان صالح زاده افزود: خاک مناطق کردستان جز خاک های جوان محسوب می شوند که تجدید دوباره منابع نیاز به زمان بیشتری دارد.
وی بابیان اینکه مهمترین اثرات منابع طبیعی بر روی منابع پایه ای آب و خاک است بدون وجود آب و خاک انجام بسیاری از کارها غیر ممکن است اضافه کرد: در هر منطقه ای که جنگل و مراتع وجود داشته باشد ذخیره سازی آب بیشتر و روان آب و سیلاب هم کمتر می شود.
وی افزود: سیلاب ها در طول 40 سال اخیر بیش از چهار از برابر افزایش داشته که این سیلاب ها ضررهای جانی و مالی به همراه داشته است که کاهش پوشش گیاهی و جنگلی در شکل گیری این سیلاب ها نقش بسیار مهمی دارند که عامل انسانی با اهداف مختلف مهمترین نقش را در کاهش پوشش گیاهی دارد.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: منابع طبیعی بستر توسعه پایدار را فراهم می کند و توسعه ای پایدار و همیشگی شرایط یک زندگی راحت را برای همگان فراهم می کند.
وی اضافه کرد: تخریب منابع طبیعی در اقتصاد هر کشوری وجود دارد همه وسایلی که با چوب ساخته می شوند از درختان جنگل ها ساخته می شود.
صالح زاده ادامه داد: هزاران نفر از چرخه شغل ها وابسته به منابع طبیعی 'جنگل ها و مراتع' استفاده می کنند و از این راه در آمد زایی می کنند که در همه کشورها دنیا شغل ها وابسته به منابع طبیعی وجود دارد.
وی اضافه کرد: بخشی از ریزگردها کشور منشاء خارجی دارند که در بهداشت عمومی و تنفس اختلال ایجاد کرده و به پوشش گیاهی نیز آسیب می رساند.
این مسئول ایجاد کمر بند سبز، حفظ و گسترش فضای سبز درون شهری، کنترل فعالیت های عمرانی و منابع ضامن تولید گرد و غبار، استفاده از فناورزی های نو مهار ریزگرد و غبار، افزایش آگاهی عمومی و مقابله با بیابان زایی را از راه های مقابله با گرد و غبار عنوان کرد.
وی اظهار کرد: گرد و غبار برای کودکان، افراد ساخورده، بیماران تنفسی، بیماران قلبی بسیار خطرناک است که باید هنگام وجود ریزگردها در هوا باید از فعالیت های خارج از منزل و ورزش های سنگین اجتناب کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بانه نیز گفت: بسیاری از بلایای طبیعی که هم اکنون شاهد ان هستیم ناشی از آسیب های است که به محیط زیست توسط انسان ها وارد شده و ضروری است افراد جامعه نسبت به خفظ محیط زیست احساس مسئولیت کنند.
هدایت فتاحی افزود: منابع طبیعی علاوه بر زیبایی های که دارد سبب ایجاد تعادل در دمای محیط، جلوگیری از آلودگی محیط زیست، حذب گازهای سمی، تولید اکسیژن، بازگشت آب به چرخه حیات حفاظت از خاک و جلوگیری از بروز بیماری ها مختلف نقش بسیار مهمی ایفا می کند.
وی اضافه کرد: طبیعت نعمتی است که خدواند به امانت در اختیار انسان قرار داده و انسان ها در برابر چگونگی بهره برداری از آن مسئول هستند. چراکه آلودگی محیط زیست به زیان همه موجوادات زنده است.
فتاحی ادامه داد: آلودگی محیط زیست بر کیفیت و چرخه طبیعی اثر منفی می گذارد و پیامدهای زیان برای انسان، حیوانات، گیاهان و بناها دارد اکنون بحث آلودگی محیط زیست یکی از مهمترین و حادترین مشکل تمدن انسانی است.
وی به آثار زیانبار گرد و خاک که هر ساله دامنگیر کشور می شود اشاره کرد و گفت: تمام ذرات معلق در هوا بر زندگی همه موجودات زنده اثر منفی می گذارند و زندگی همه موجودات را به خطر می اندازند.
رئیس دانشگاه آزاد بانه افزود: ریزگردها بر پوشش گیاهی و جنگلی را تاثیر زیادی دارند که باید برای تاثیرات منفی این ریزگردها چاره اندیشی شود.
از 15 تا 21 اسفند به نام هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است.
شهرستان مرزی بانه در 242 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است..
7469/ 3020
**خبرنگار: زینب طلائی/**انتشار دهنده: عبدالله رحمانی
**آگاهی از آخرین اخبار استان کردستان در کانال زیر:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.