به گزارش خبرنگار ایرنا فریبا رضایی روز پنجشنبه در پنجمین جلسه ستاد نجات بخشی دریاچه زریبار مریوان افزود: این مبلغ سازمان حفاظت محیط زیست برای انجام کارهای مطالعاتی، عکس ماهواره ای و اصلاح شبکه زه کشی هزینه می شود.
وی با اشاره به سایر مشکلات این دریاچه اظهار کرد: باید برنامه ای برای جلوگیری از رشد نیزارها اجرا شود که نیاز به اعتبارات ویژه ای است.
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست کردستان هم گفت: برای حفاظت بهتر از دریاچه زریبار، پاسگاه حفاظتی برای آن احداث شده است.
عبدالوحید ریاضی فر افزود: برنامه مدیریت جامع این دریاچه تدوین شده است که در ذیل آن سه طرح زودبازده انجام خواهد شد.
وی به ایجاد سایت آزمایشگاه آب در حاشیه زریوار خبر داد و گفت: یک میلیارد و 250 میلیون ریال برای این طرح اعتبار در نظر گرفته شده است که در صورت حل مشکل برق آن راه اندازی خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم اظهار کرد: یکی از راهکارهایی که می تواند از دریاچه زریبار در مقابل نیزارها حفاظت کند، رهاسازی بچه ماهی های آمو است.
کریم ذوالفقاری با بیان اینکه سالانه 330 هزار قطعه بچه ماهی در این دریاچه رهاسازی می شود افزود: برای حفاظت بیشتر از زریبار نیاز است این رقم به 500 هزار قطعه افزایش یابد.
وی ادامه داد: اجرای سیستم های نوین آبیاری، زه آب کشی و برگزاری کلاس های آموزش ترویجی برای کشاورزان از جمله کارهایی است که در این راستا صورت گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان نیز گفت: در تمام حوزه های آبریز به دریاچه زریبار و در سطح 2 هزار و 500 مترمکعب آب بندی صورت گرفته است.
باباپیری اظهار کرد: مبارزه با آفت با استفاده از سم بیولوژیک، پایش شبانه روزی حاشیه زریبار و نصب کمربند حفاظتی از جمله اقداماتی است که منابع طبیعی در راستای حفاظت از دریاچه زریبار انجام داده است.
معاون امور عمرانی استانداری کردستان با بیان اینکه ورود مستقیم فاضلاب به زریبار تهدیدی بزرگ برای آن است گفت: حل مشکل فاضلاب سه روستای ضلع شرقی دریاچه زریبار در اولویت است.
امیر قادری افزود: 15 میلیارد ریال برای ساماندهی فاضلاب این سه روستا در نظر گرفته شده است.
وی اظهارکرد: نیاز است کانالی برای هدایت فاضلاب این روستاها احداث و به تصفیه خانه شهری منتقل شود.
وی اضافه کرد: قرار است کارگروهی علمی برای رفع مشکلات دریاچه زریوبار تشکیل شود تا راهکارهای عملی ارائه شود.
به گفته قادری، مشکل فاضلاب ضلع غربی دریاچه با 29 هزار و 500 متر لوله گذاری شبکه و با حجم 250 هزار مترمکعب انجام شده است.
پناهگاه حیات وحش زریبار و تالاب بین‌المللی آن که بیست ‌وسومین عضو تالاب کنوانسیون رامسر است دارای حجم تقریبی آب بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب بوده و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می‌شود.
طول دریاچه زریوار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود 1.6 کیلومتر بوده و وسعت تالاب به‌ دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغییر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب 2 و 6 متر است.
زریبار در یک دره طولی وسیع قراردارد و از دو طرف غرب و شرق با کوه‌های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه‌ زارهای نیمه‌ انبوه تشکیل می‌ دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.
تاکنون 97 نوع پرنده، 31 گونه پستاندار، 13 گونه خزنده، 11 نوع ماهی یک گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانکتون و 17 گونه زئوپلانکتون در تالاب بین‌المللی زریبار شناسایی شده‌ است.
گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه‌هایی از گیاهان خاردار و ‌گونه‌های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت‌بند، پیچک‌ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می دهد.
سیاه‌ماهی خالدار، سیاه‌ماهی معمولی، عروس‌ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه‌های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه‌ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ‌هد) و فیتوفاک از جمله گونه‌های غیربومی این دریاچه است.
اردک سرحنایی و سرسبز، اگرت‌ها، بوتیمار بزرگ و کوچک، انواع چنگر، پرستوهای دریایی، کشیم بزرگ و کشیم کوچک، کاکائی‌ها، حواصیل خاکستری، خوتکا، گیلار و پرندگان شکاری همچون سنقر تالابی و دلیچه از جمله پرندگان با اهمیت و ارزشمند بومی و غیربومی این تالاب به شمار می ‌آیند.
شهرستان مرزی مریوان در 130 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان و هم مرز با اقلیم کردستان عراق واقع شده است.
7355/ 3020
**خبرنگار: وریا کرمی/**انتشار دهنده: عبدالله رحمانی
* آگاهی از آخرین اخبار استان کردستان در کانال زیر:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.