امسال میزان حبس شدن در آسانسور به دلیل قطعی برق افزایش چند برابری داشت و همین موضوع موجب ایجاد استرس در مردم و حتی پخش شایعاتی مبنی بر مرگ افرادی به دلیل حبس در آسانسور شده است.
به گزارش جماران، ایرنا نوشت: در این روزهایی که قطعی برق یکی از مسائل پیشروی جامعه شده و خیلیها نگران آسیب و ضرر وارد شده به وسایل برقی خانگی خود هستند، عدهای هم در خانههای آپارتمانی جرات استفاده از آسانسور را ندارند و همین مشکلات؛ بیشتر خانوادهها را دوچندان کرده است.
در مکانهای عمومی همچون داخل وسایل نقلیه عمومی و صف نانوایی مردم همواره از دغدغههای روزمره خود میگویند و عدهای هم یک کلاغ و ۴۰ کلاغهای معمول را در خصوص موضوعی با آب و تاپ بیان میکنند.
در یکی از بعدازظهرهای دومین ماه تابستان که حال و هوایی پاییزی داشت و باد شروع به وزیدن کرده و چند ساعتی قبل از ظهر کمی باران هم باریده بود؛ در صف نانوایی منتظربودم تا نوبتم برسد و در این بین حرفهای جالبی بین افرادی که در نوبت نان بودند، رد و بدل میشد.
زن میانسالی که از درد پاهایش مینالید و از اینکه در ساختمان چهار طبقهشان مدتی است یعنی از زمانی که قطعی برق محلات آغاز شده جرات استفاده از آسانسور را ندارد و مجبور شده از طبقه سوم که در آن ساکن است ۵۰، ۶۰ پله را پایین بیاید؛ ابراز ناراحتی میکرد.
این زن که همسایه هایش او را طوبی خانم صدا می زدند، ادامه داد: تنها دلیلی که با آمدن به خانه آپارتمانی موافقت کردم وجود آسانسور بود و حال به دلیل قطعی برق از استفاده از آن می ترسم.
یکی دیگر از بانوان که جوانتر به نظر می رسید، گفت: شنیدم چند مدت پیش در شهرک بهاران ۲ دختر به دلیل حبس شدن در آسانسور جانشان را از دست دادند همه افرادی که این سخن را شنیدند متعجب شدند و یکی از آقایان روبه جمع کرد و افزود: اگر این اتفاق صحت داشت در رسانه ها و شبکه های اجتماعی پخش می شد ولی من که خبر آنرا ندیده و نشنیدم.
یکی دیگر از حاضران اضافه کرد: رسانه ها تا حالا کی خبر درستی منتشر کردند تا این بار اینکار را انجام دهند، حتما این اتفاق افتاده که مردم در مورد آن صحبت می کنند.
یکی از ریش سفیدان هم خطاب به جمع گفت: بیشتر ساعت شبانه روز را پای تلویزیون، رادیو و گوشیهای همراه خود هستید و اخبار را دنبال می کنید دیگر باید فرق بین خبر راست و دروغ و منابعی که خبر را از آن دریافت می کنید، را بدانید.
واقعیتی که در این بین وجود دارد این است که از زمانی که طرح قطع شدن برق محلات اجرایی شده تعداد افراد محبوس در آسانسور هم افزایش چندین برابری نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته داشته است.
در این بین نکته حائز اهمیت این است که برخلاف تصور عامه مردم در کابین آسانسور متوقف شده کسی به دلیل کمبود اکسیژن جان خود را از دست نمی دهد فقط افرادی که ناراحتی قلبی دارند و به خود استرس وارد می کنند ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند.
مرگ ناشی از محبوس شدن در آسانسور اتفاق نیافتاده است
معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون موردی مبنی بر مرگ افراد در کابین آسانسور متوقف شده به دلیل قطعی برق نداشتیم.
صالح زندی بر حفظ خونسردی و آرامش در هنگام حبس در آسانسور به دلیل قطعی برق تاکید کرد و افزود: به هیچ وجه در کابین آسانسور کمبود اکسیژن ایجاد نمی شود لذا نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
وی با اعلام اینکه گزارشی هم مبنی بر سقوط آسانسور در سنندج نداشتیم، اضافه کرد: نیروهای آتش نشانی بعد از اطلاع در کمترین زمان ممکن به محل اعزام می شوند و همه تلاش خود را برای امدادرسانی بکار می گیرند.
معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج به افرادی که در آسانسور محبوس می شوند توصیه کرد: افراد وقتی در این شرایط قرار می گیرند برای دریافت کمک ابتدا زنگ خطر آسانسور را بزنند و با تلفن اضطراری درج شده در کابین تماس بگیرند و اگر این گزینه نتیجه نداد با تلفن همراه خود به دیگران اطلاع دهند و در صورت نیاز هم با شماره ۱۲۵ آتش نشانی تماس بگیرند.
زندی یادآور شد: یکی دیگر از روش های اطلاع به افراد خارج از آسانسور در صورت محبوس شدن در آن ضربه زدن آرام به درب آن و درخواست کمک است که این کار بیشتر در ساختمان های پرجعیت بیشتر جواب می دهد.
افزایش ۴ برابری امدادرسانی به محبوس شدگان در آسانسورهای سنندج
وی از افزایش چهاربرابری امدادرسانی به افراد محبوس در آسانسور از ابتدای امسال تاکنون نسبت مدت مشابه آن در سال گذشته خبرداد و گفت: تاکنون ۱۰۱ مورد امدادرسانی به محبوس شدگان در آسانسورهای سنندج انجام شده است.
معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج با اشاره به اینکه یک سوم عملیات های این سازمان در این مدت به امدادرسانی به محبوس شدگان در آسانسور اختصاص پیدا کرده است، افزود: از بین محبوس شدگان در آسانسور طی این مدت در سنندج تنها یک مورد که بیماری قلبی داشت به دلیل استرس وارد شده به او؛ به مرکز درمان انتقال پیدا کرد.
زندی تاکید کرد: استاندارد بودن آسانسور و نداشتن نقص فنی آن از موارد ضروری است که باید در هر ساختمان اعم از اداری و مسکونی مورد توجه قرار گیرد.
اقدام ارزشمندی که طی سال های اخیر انجام شده است صدور پایان کار ساختمان های جدید منوط به ارائه تاییدیه آسانسور توسط اداره کل استاندارد است که در استان کردستان شهرداری های سنندج، قروه و بیجار و سقز به این مهم عمل می کنند ولی هنوز شهرداری های دیگر شهرهای استان به ویژه مریوان و بانه توجهی به این مسئله ندارند.
کارشناس نظارت بر اجرای استاندارد اداره کل استاندارد کردستان هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه استاندارد بودن آسانسورها ضروری است، اظهار داشت: بازرسی ادواری از آسانسورهای نصب شده به منظور تمدید گواهینامه آنها هم از موارد اساسی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
امیر ابراهیمی با اشاره به اینکه دریافت تاییدیه ایمنی برای همه آسانسورها اجباری است،اضافه کرد: صدور پایان کار ساختمان پس از اخذ گواهینامه ایمنی آسانسور در برخی شهرستان های استان هم چون مریوان و بانه رعایت نمی شود و در شهرستان های سنندج، بیجار، قروه و سقز این کار انجام می شود.
وی یادآور شد: شهروندان قبل از استفاده از آسانسور در هر ساختمانی می توانند با ارسال کد ۱۰ رقمی شناسه ملی نصب شده در کابین به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ از وضعیت آساسنور اطلاع پیدا کنند.