معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان از آغاز برداشت گندم در مزارع این استان خبر داد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: ۸۲ هزار بهره بردار کار برداشت محصول گندم از ۵۹۰ هزار و ۴۵۰ هکتار اراضی زیر کشت در این استان را آغاز کردند.
به گزارش جماران، محمدصالح احمدی با بیان اینکه برداشت محصول گندم از اول تیر آغاز و تا اواخر شهریور ادامه دارد، گفت: اکنون برداشت محصول از شهرستان کامیاران آغاز شده و تا ۱۰ روز آینده در دیگر شهرستان ها نیز شروع میشود.
وی افزود: در سال زراعی جاری ۵۹۰ هزار و ۴۵۰ هکتار از اراضی استان شامل ۵۸۸ هزار هکتار دیم و ۳۲ هزار هکتار اراضی آبی به کشت گندم اختصاص یافته و پیش بینی ها حاکی از تولید حدود یک میلیون و ۱۳۰ هزار و ۶۰۲ تُنی این محصول است.
احمدی یادآور شد: تعداد بهره برداران محصول گندم استان کردستان در سال زراعی جاری حدود ۸۲ هزار نفر و عملکرد برداشت گندم به صورت متوسط در هر هکتار شامل یک هزار و ۴۰۰ کیلوگرم در مزارع دیم و پنج هزار کیلوگرم در مزارع آبی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: خرید تضمینی این محصول از برنامه های مهم دولت است که پیش بینی می شود در سال جاری حدود ۹۹۸ هزار و ۱۰۷ تُن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان استان خریداری شود.
احمدی قیمت خرید تضمینی گندم را ۲۵ هزار ریال در ازای هر کیلوگرم اعلام کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد در سال جاری به منظور جلوگیری از سوء استفاده دلالان از وضعیت بازار و تحقق حقوق بهره برداران، ۵۰ درصد بهای گندم خرید شده را در سریع ترین زمان ممکن به حساب آنان واریز کند.
وی تاکید کرد: امسال بهرهبرداران این استان با استفاده از یک هزار و ۸۸۵ دستگاه کمباین شامل یک هزار و ۳۸۵ دستگاه کمباین بومی و ۵۰۰ دستگاه کمباین مهاجرمحصول غلات خود را از مزارع برداشت میکنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه در راستای نظارت دقیق بر برداشت و کاهش افت کیفی سازمان جهاد کشاورزی نظارت و بازرسی عملکرد کمباینهای بومی و مهاجر را در دستور کار خود قرار داده است، افزود: در این راستا ۱۷ گروه بخش خصوص و چندین گروه بخش دولتی تشکیل شده است.
وی اظهار داشت: در هر شهرستان به نسبت سطح کشت گروههای دولتی تشکیل شده اما گروههای بخش خصوصی شامل چهار مورد بیجار، دیواندره و قروه هر کدام سه مورد، سنندج و کامیاران هر کدام ۲ مورد و دهگلان یک مورد است.
احمدی اضافه کرد: در بانه، مریوان و سروآباد نیز به علت سطح کشت پایین غلات تنها گروههای دولتی بر روند کار نظارت دارند.