عرفان مومن‌پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به افت شدید تراز آب‌های زیرزمینی در مناطق شرقی استان، با درخواست صدور پروانه حفر چاه به ویژه در بخش کشاورزی موافقت نمی‌شود. 

وی با بیان اینکه فقط در بخش صنعت درخواست متقاضیان پذیرفته می‌شود، افزود: در صورت تخصیص‌ آب جزئی به بخش صنعتی، متقاضیان این حوزه در سال های آینده می‌توانند از آن استفاده کنند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان بر برخورد شدید با حفرکنندگان چاه‌ غیرمجاز در استان تاکید کرد و یادآور شد: تعداد هفت هزار حلقه چاه غیر مجاز شناسایی و اطلاعات آن ثبت و بروزرسانی شده است.

مومن‌پور با بیان اینکه نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های مجاز نقش مهمی در مصرف بی‌رویه آب‌های زیرزمینی دارد، اضافه کرد: تاکنون ۲ هزار و ۷۶۲ دستگاه کنتور هوشمند و حجمی آب و برق بر روی چاه‌ها نصب شده است.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ دشت بوده که ۵ دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر درجنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود. از مجموع ۱۶ سد کردستان، هشت سد در حال بهره‌برداری است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.