ابراهیم بلندهمت چهارشنبه شب در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در پی گزارش همیاران محیط زیست مبنی بر تلف شدن یک قلاده خرس ماده در حدود اراضی روستای بلچه سور یک اکیپ متشکل از نیروهای محیط زیست، دامپزشکی و مرکز بهداشت به محل اعزام شدند.
وی افزود: ضمن رعایت جوانب احتیاطی، خرس تلف شده کالبد شکافی و به طور کامل معاینه شد و نمونههای لازم از جسد خرس توسط دامپزشک شبکه دامپزشکی برای تعیین علت مرگ برداشته شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مریوان یادآور شد: خرس تلف شده دارای یک توله یکساله است که به منظور حفظ جانش، برای نگهداری و پرورش به اداره حفاظت محیط زیست منتقل شد.
وی با بیان اینکه نمونه های برداشته شده از بدن خرس برای مشخص شدن علت مرگ به آزمایشگاه منتقل شد، تاکید کرد: فرضیه اولیه کارشناسان در خصوص علت مرگ خرس بیماری هاری یا مسمومیت اعلام شد.
بلندهمت گفت: لاشه خرس برابر موازین بهداشتی دفن و علت اصلی مرگ در روزهای آینده اطلاع رسانی خواهد شد.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است
شهرستان مرزی مریوان با ۱۷۵ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.