بهرام نصراللهی زاده روز شنبه در گفت و گویی خبری اظهار داشت: سال ۹۸ سال ویژه ای و سختی برای کشور بود که در ابتدای سال با بارندگهای گسترده و وقوع سیل در مناطق مختلف از جمله کردستان مواجه بودیم و در طول سال هم مسائل و مشکلات زیادی را پشت سر گذاشتیم و در پایان سال هم شیوع بیماری کرونا همه مسائل را تحت تاثیر خود قرار داد.
وی با بیان اینکه تحریمهای بدخواهان و دشمنان نظام اسلامی در سال گذشته شدت بیشتری گرفت، افزود: این مساله باعث محدودیت شدید منابع و مسائل اقتصادی کشور شد ولی با همه این سختیها، کارنامه دولت در زمینه خدماترسانی و توسعه و آبادانی کردستان بسیار مطلوب بود و با این وجود هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم که مروری بر این خدمات امیدواری را بیشتر و چشم انداز روشنی برای آینده ترسیم می کند.
نصراللهیزاده یکی از خدمات مهم دولت در کردستان طی سال گذشته را توسعه زیرساختهایی برشمرد که توسعه استان را تسهیل میکند و نیازهای اصلی را هدف قرار داده است.
وی با بیان اینکه کارهای بزرگ و زیربنایی نیازمند مدت زمان طولانی برای بهرهبرداری است، اضافه کرد: در حوزه زیرساخت یکی از برنامههای مهم دولت اتصال مراکز استانها به شبکه ریلی سراسری و بین المللی است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان با بیان اینکه کردستان از استانهایی است که هنوز به شبکه ریلی متصل نشده است، یادآور شد: راه آهن تهران - همدان - سنندج تا همدان تکمیل شده و از همدان تا سنندج نیز عملیات اجرایی آن در دست انجام است.
وی با بیان اینکه این طرح در سال ۹۷ حدود ۳۰ میلیارد تومان هزینه داشت، گفت: در سال ۹۸ عملیات اجرایی این طرح فعالتر شد و در قانون بودجه ۱۵۰ میلیارد تومان با ابلاغیه ۱۳۰ میلیارد تومان بود که با موافقت دولت بیش از سه برابر افزایش یافت و به ۳۹۰ میلیارد تومان رسید که ۱۳ برابر اعتبار سال قبل از آن بود.
نصراللهی زاده تاکید کرد: ایستگاه راهآهن سنندج هم اواخر سال قبل کلنگ زنی و مقدمات کار برای ریل گذاری هم انجام شد که به دلیل همه گیری شیوع بیماری کرونا فعالیت این طرح تعطیل شد تا پس از عادی شدن شرایط از سر گرفته شود.
وی یکی از دیگر طرحهای راه و ارتباطات این استان را راههای اصلی استان از جمله کریدور شمالغرب به جنوب اعلام کرد که ۳۲۰ کیلومتر آن در استان است و اظهار داشت: به بخشی از این کریدور که در محدوده استان است توجه ویژه شد و از این میزان ۱۵۰ کیلومتر تبدیل به بزرگراه و ۱۵۰ کیلومتر هم به پیمانکار واگذار شده است.
نصراللهی زاده اعتبار این طرح در قانون بودجه ۹۷ را ۶۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این اعتبار در قانون بودجه ۹۸ به ۱۹۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان از گردنه صلواتآباد سنندج به عنوان گره ارتباطی مرکز استان با مرکز کشور نام برد و اضافه کرد: تعریض ۲۰ کیلومتر از این گردنه سخت گذر که در قانون بودجه ۱۰ میلیارد تومان اعتبار داشت با حمایت دولت برای اجرای آن ۴۰ میلیارد تومان هزینه شد و اکنون ۵۰ درصد این محور زیر بار ترافیک قرار گرفته و مابقی آن هم در چند ماه نخست امسال به بهرهبرداری میرسد.
وی جاده مهم سنندج - مریوان را از محورهای پرتردد برای مردم و دارای ارزش اقتصادی به دلیل امتداد در مرز رسمی و بین المللی باشماق دانست و افزود: این مرز دومین مرز ترانزیتی کشور با ۶ میلیارد دلار ترانزیت در سال است که عملیات اجرایی محور منتهی به آن از سنندج از دهه ۸۰ شروع شده ولی کار به کندی پیش رفت ولی در سال ۹۸ اقدامات بزرگی برای آن انجام شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان یکی از اقدامات مهم در این محور را احداث تونل بزرگ باغان به طول یک هزار و ۹۰۰ متر برشمرد و تاکید کرد: کارهای تاسیساتی آن در حال انجام است و پارسال بیش از سه برابر اعتبار مصوب یعنی ۸۰ میلیون تومان هم اعتبار گرفت.
اتمام محور بیجار - همدان و احداث محورهای دیواندره - بیجار، بیجار - زنجان و کمربندی برخی شهرها هم کارهای مهم صورت گرفته توسط دولت در این استان طی سال ۹۸ است که نصراللهی زاده به آنها اشاره کرد.
وی در حوزه حمل و نقل هوایی هم به اجرای عملیات فرودگاه دوم استان در سقز اشاره و آن را طرحی استراتژیک برشمرد و گفت: این طرح با سرعت خوبی در حال انجام است و امسال مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان اظهار داشت: بخش بزرگی از ساختمان ترمینال این فرودگاه اجرا شده و با بهرهبرداری از آن دسترسی مردم منطقه به حمل و نقل هوایی تسهیل میشود.