بهمن مرادنیا روز سه شنبه در جلسه ویدیو کنفرانس با فرمانداران شهرستان های تابعه استان کردستان که با حضور معاونین استاندار و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شد، اظهار داشت: برای تحقق شعار سال «جهش تولید» باید زمینههای تولید در شهرستانها فراهم شود و رسیدن به این هدف نیازمند برنامه ریزی دقیق از ابتدای سال و دنبال کردن آن تا پایان سال است.
وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۱۱ سال گذشته شعار سال را بر مبنای توسعه اقتصادی قرار دادند و تداوم این روند و تاکید چند باره معظم له بر توسعه اقتصادی کشور نشان از ضعف دستاندرکاران در تحقق نیافتن تمام اهداف این نامگذاریها است.
استاندار کردستان افزود: یکی از علتهای عدم موفقیت شعار سال در این استان اینکه هنوز نتوانستهایم سرمایه بخش خصوصی را در پویایی اقتصاد استان جذب کنیم و این مساله موجب شده که فشار کار بر روی بخش دولتی باشد لذا نتوان به شکوفایی تمام بخشها رسید.
وی یادآور شد: لازم است تمام برنامهها را در راستای افزایش کار و سرمایهگذاری در استان سوق داده و آمادگی خود را برای جذب سرمایههای بخش خصوصی نیز بکار بگیریم.
برنامه دستگاههای اجرای به صورت شفاف برای مردم اعلام شود
استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه های دولت در این استان برای تکمیل طرحهای عمرانی زیرساختی گفت: طبق تاکیدات رییس جمهوری انتظار میرود دستگاههای اجرایی در سال جاری با توجه به محدودیتهای بودجهای به صورت شفاف با مردم در خصوص برنامه کاری خود سخن بگویند.
مرادنیا تاکید کرد: در این راستا دستگاهها باید اولویت خود برای اتمام طرحهایی که در سال جاری ۱۰۰ درصد محقق میشود را اعلام کنند و برای پیگیری و جذب اعتبارات آن از استان وقت کافی و انرژی کافی بگذارند.
وی اظهار داشت: اتمام طرحهایی همچون راه آهن همدان - سنندج با توجه به اهمیت آن در توسعه زیرساختها، احداث جاده جدید مریوان - سنندج با توجه به نقش آن در توسعه صادرات، بهره برداری از منطقه ویژه اقتصادی بانه با توجه به نقش آن در تولید، فرودگاه سقز با توجه نقش آن ارتباطی استان با کشور باید در اولویت و دستور کار مجموعه دولت در استان باشد.
مرادنیا اضافه کرد: پیگری استفاده بهینه استان از منابع آبی سدهای موجود، تامین آب شرب شهرها، ساماندهی مرز باشماق، تحقق برنامه های دولت از طرح ملی مسکن، نظارت بر عملکرد شهرداریها با توجه به تامین ۳۸ درصدی اعتبارات آن از سوی دولت دیگر اولویت های دستگاه های اجرایی و فرمانداران این استان است.
اتاق بازرگانی سنندج قدرت عمل کردن به وعدههای خود را ندارد
استاندار کردستان همچنین آغاز عملیات اجرای نمایشگاه بین المللی کردستان را از مطالبات مجموعه دولت از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج اعلام کرد و گفت: این اتاق با وجود اینکه اراضی مناسبی از چند سال گذشته تحویل گرفته ولی تاکنون اقدامی عملی برای ساخت این نمایشگاه انجام نداده است.
وی یادآور شد: بخش خصوصی آمادگی تحویل اراضی و ساخت این نمایشگاه در کمترین زمان ممکن را دارد و در صورتی که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در سریعترین زمان ممکن اقدامی در این خصوص انجام ندهد طرح از آنان گرفته و به بخش خصوصی تحویل داده میشود.
امکان تعطیلی ادارات وجود ندارد
مردانیا در خصوص تعطیلی ادارات به منظور مقابله با گسترش شیوع ویروس کرونا نیز افزود: دستور استفاده از یک سوم نیرو در دستگاه های اجرایی داده شده اما امکان تعطیلی ادارات نیست چرا که در این صورت نمی توان انتظار ارایه خدمات به مردم از سوی دستگاههای خدماتی و درمانی داشت.
استان کردستان دارای ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان، یک هزار و ۷۰۰ روستای دارای سکنه است و بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ دارای یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفر جمعیت است که ۷۰ درصد از این افراد در شهرها و ۳۰ درصد نیز در روستاها ساکن هستند.