دکتر ابراهیم قادری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در یک هفته گذشته چهار نفر در استان به دلیل مصرف الکل صنعتی جان خود را از دست دادند.
وی با اشاره به اینکه مصرف الکل هیچ تاثیری در مقابله با ابتلای انسان به ویروس کرونا ندارد، افزود: در جلسات و نشستهای مختلف به ویژه نشست کمیته اطلاع رسانی مقابله با بیماری کرونا در هفته گذشته هشدارهای لازم در خصوص وجود الکلهای تقلبی در بازار به شهروندان داده شد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: بارها تاکید کردیم مردم مواد ضدعفونی کننده را از مراکز مجاز و داروخانهها تهیه کنند تا بجای الکل طبی(اتانول) الکل صنعتی(متانول) را به آنها نفروشند.
قادری با بیان اینکه مصرف الکل صنعتی منجر به مسمومیتهای شدید و حتی مرگ میشود، اظهار داشت: الکل متانول به شدت سمی است و از طریق جذب پوستی و یا استنشاق بخار باعث مسمومیت شدید در حد کوری و مرگ افراد میشود.
وی آب و صابون را بهترین وسیله ضدعفونی کننده دانست و گفت: در صورت استفاده از دیگر مواد ضدعفونی کننده، از اصل بودن آن اطمینان حاصل شود.
افرادی در برخی استانهای کشور به دنبال شایعه موثر بودن خوردن الکل برای درمان ویروس کرونا اقدام به مصرف الکل تقلبی کردند که بر اثر مسمومیت ناشی از آن به بیمارستانها مراجعه کردند و متاسفانه تعدادی از این افراد هم جان خود را از دست دادند.
تعداد کل مراجعین به بیمارستانهای استان از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون ۳۷۰ نفر بوده که ۱۱۸ نفر از آنان در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه در استان بستری شدهاند.
۷۸ مبتلای قطعی به بیماری کرونا در کردستان به تفکیک شهرستانها سقز ۳۱، بانه ۱۷، سنندج ۱۲، کامیاران ۲، قروه ۷، مریوان ۲، دیواندره ۲، بیجار، دهگلان ۲ و سروآباد یک نفر هستند و تاکنون پنج نفر در استان به دلیل ابتلای به این بیماری جان خود را از دست دادند که از این تعداد پنج نفر در شهرستان سقز و یک نفر در مریوان بوده است.
ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون علاوه بر کشورهای جنوب شرق آسیا، خاورمیانه، اروپا، قاره های آفریقا، اروپا و اقیانوسیه را هم تحت تاثیر قرار داده است.
ایران نیز از ویروس کرونا در امان نماند و نخستین مورد بیماری ۳۰ بهمن ماه در قم شناسایی شد.
کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۸۸۱ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کل کشور به هشت هزار و ۴۲ نفر رسید.
در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۴ نفر از مبتلایان جدید کووید۱۹ جان خود را از دست دادند تا مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۲۹۱ مورد برسد.
خوشبختانه تاکنون ۲ هزار و ۷۳۱ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده اند و روند بهبودی و ترخیص این بیماران افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.