فرزین رضاعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ابتلای ۱۰ بیمار به ویروس کووید ۱۹ در این استان تایید شده که از این تعداد، ۶ نفر در سقز بستری هستند که بیشترین تعداد است، ۲ نفر در بانه، یک نفر در کامیاران و یک نفر هم در سنندج بستری شدهاند.
وی با اشاره به اینکه این تعداد از مبتلایان قطعی در بیمارستانهای استان بستری و تحت مراقبت هستند، اضافه کرد: بهترین راه مقابله با این ویروس رعایت موارد بهداشتی و پرهیز از حضور در امکان پرازدحام است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه مراحل درمانی این افراد در بیمارستان ها تحت نظارت کادر درمانی متخصص در حال انجام است، افزود: در حال حاضر ۵۴ نفر مشکوک به ویروس کووید ۱۹ نیز در بیمارستانهای استان بستری هستند که منتظر دریافت نتیجه آزمایشات آنها هستیم.
آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور یک هزار و ۵۰۱ نفر است که ۶۶ نفر فوت کردند مچنین ۲۹۱ نفر نیز بهبود یافته داریم.
از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در کشور هفت هزار و ۲۸۰ نفر به بیمارستان ها مراجعه کردند که از این تعداد، از چهار هزار و ۳۱۲ تست گرفته شده که یک آزمایش یک هزار و ۵۰۱ نفر آنها مثبت است.
بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان ۲ هزار و ۶۶۳ تن را گرفته است.
این ویروس دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکنند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نبینند.
تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده و با این مورد آخر، تعداد آنها به هفت مورد رسیده است؛ این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروسهاست که از سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود؛ این ویروس در معمولیترین حالت باعث سرماخوردگی میشود و نشانههای ابتلا به آن در انسان تب، سرفه و تنگی نفس است.
کرونا مثل سایر ویروسهای تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماریهای خود ایمن میتواند خطرناک باشد و مرگ و میر آن تاکنون بیشتر از سه درصد مبتلایان نیست.