عطاءالله حیدری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یک محموله شامل چهار تُن الکل امروز به استان می‌رسد و در بین داروخانه ها توزیع می‌شود تا از این طریق مردم بتوانند برای ضد عفونی از این ماده استفاده کنند.

وی با توصیه به شهروندان مبنی بر تهیه الکل و مواد ضدعفونی کننده از مراکز مجاز بویژه داروخانه ها، تاکید کرد: برخی مراکز غیرمجاز، الکل صنعتی را به عنوان ضدعفونی کننده دست، به شهروندان می‌فروشند که خطرناک است و باید از آن تنها برای ضدعفونی کردن سطوح استفاده کرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به کشف ۱۸ هزار ماسک از یک انبار خانگی در قروه در روزهای گذشته اشاره کرد و افزود: این ماسک ها کیفیت ندارد و قابل اطمینان نیست لذا در بین مردم توزیع نشد و معدوم گردید.

حیدری اولین محموله ماسک ارسالی از وزارت بهداشت را شامل ۵۰ هزار عدد اعلام کرد و یادآور شد: تمام این محموله در بین کادر درمانی بیمارستان ها که در ارتباط مستقیم با بیماران هستند، توزیع شده است.

وی با اشاره به تمهیدات انجام شده برای افزایش تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده در استان، اضافه کرد: قرار است یک واحد تولید مواد آرایشی و بهداشتی خط تولیدی را به تهیه مواد ضدعفونی اختصاص دهد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان کمبود مواد اولیه را از مشکلات حال حاضر برشمرد و گفت: سهمیه هر واحد تولیدی، ۶ هزار لیتر در روز است که این سهم را وزارت بهداشت و درمان اختصاص داده است.

حیدری اضافه کرد: خط تولید یک کارخانه هم عوض شده و روزانه ۲ هزار لیتر مایع ضدعفونی کننده در استان تولید و روانه بازار مصرف می‌کند.

وی به شهروندان توصیه کرد برای ضدعفونی کردن محیط از ترکیب آب و وایتکس استفاده کنند و افزود: برای نتیجه مطلوب یک واحد وایتکس را با ۹ واحد آب معمولی ترکیب و از ان برای ضدعفونی محیط استفاده کنید.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به همکاری مطلوب داروخانه های کشور اشاره کرد و یادآور شد: کمبود ماسک یک مشکل جهانی است و تنها به کشور ما اختصاص ندارد و روزانه ۱.۵ میلیون ماسک تولید می شود.

حیدری رعایت بهداشت فردی را مهمتر از استفاده از ماسک دانست و گفت: مردم خونسردی خود را حفظ کنند و بدانند که شست و شوی مداوم دست از ماسک واجب تر است ضمن اینکه فاصله یک متری خود را با دیگر افراد حتما حفظ کنند.

آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در ایران تا ظهر جمعه (نهم اسفند) به ۳۸۸ نفر و فوت ناشی از آن در مجموع به ۳۴ نفر رسیده است همچنین ۷۳ نفر از مبتلایان بهبود یافته اند براساس آمار مستند ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، سه نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در کردستان بستری هستند و طبق اعلام مسوولان این هفته پیک صعودی شیوع این بیماری در کشور است که باید همه با هم کمک کنیم از این شرایط به سلامت عبور کنیم.

ویروس‌ کرونا نخستین‌بار در سال ۱۹۶۵ کشف شد و مطالعه روی آن به‌طور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.
این ویروس به طور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا می‌کند، با این حال تاکنون هفت ویروس کرونا انسانی کشف شده‌ که آخرین نوع آن در دسامبر (آذر- دی) ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همه‌گیری در انسان شیوع پیدا کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.