خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی همزمان با سراسر کشور در استان کردستان برگزار و با حضور پرشور مردم در صحنه، تکلیف چهار حوزه انتخابیه در دور اول مشخص شد و حوزه انتخابیه بیجار نیز با حضور ۲ داوطلب به دور دوم کشیده شد.

در حوزه انتخابیه سنندج، دیواندره و کامیاران و در میان ۲۹ داوطلب باقی مانده در رقابت، در نهایت مهدی فرشادان، نماینده مجلس دهم و محسن فتحی به عنوان یکی از جوان‌ترین داوطلبان این دوره از انتخاباتی راهی مجلس شورای اسلامی شدند.

در این حوزه انتخابیه سید احسن علوی، نماینده مجلس‌های نهم و دهم مردم در مجلس شورای اسلامی از راهیابی مجدد به مجلس شورای اسلامی باز ماند و چهره‌های مطرح دیگری همچون مرتضی زرین گل و حامد قادرزاده نیز از کسب رأی لازم برای حضور در بهارستان ناکام ماندند.

سید مهدی فرشادان و محسن فتحی ۲ نماینده منتخب حوزه‌های انتخابیه سنندج، دیواندره و کامیاران در مرحله اول بررسی صلاحیت‌ها از سوی هیأت اجرایی با ردصلاحیت مواجه شدند که سید مهدی فرشادان از سوی هیأت نظارت استانی تائید صلاحیت شد ولی محسن فتحی روز ۲۱ بهمن ماه با تأیید صلاحیت مواجه شد.

سید مهدی فرشادان در دوره گذشته انتخابات مجلس شورای اسلامی در لیست اصلاح طلبان قرار گرفت و وقتی راهی مجلس شورای اسلامی شد، خود را مستقل معرفی کرد و این بار نیز در تبلیغات انتخاباتی خود از واژه مستقل استفاده کرده بود.

هر چند برخی چهره‌های مشخص اصلاح طلب در استان کردستان مسئولیت و هدایت ستاد محسن فتحی را بر عهده داشتند، ولی وی خود را مستقل معرفی کرده بود.

در حال حاضر و از استان کردستان تنها سید مهدی فرشادان برای دومین بار راهی مجلس شورای اسلامی شده است و از دیگر نماینده‌های مجلس دهم هیچ فرد دیگری نماینده مردم استان در مجلس یازدهم نیست.

در حوزه انتخابیه شهرستان بیجار و در حضور نزدیک به ۳۰ داوطلب، رقابت سختی بین افراد برای حضور در این دوره از مجلس شورای اسلامی وجود داشت و به دلیل این رقابت نزدیک، در نهایت انتخابات در این حوزه به دور دوم رسید.

حمدالله کریمی و علیرضا زندیان در رقابتی نزدیک و شانه به شانه، راهی دور دوم انتخابات مجلس یازدهم از حوزه انتخابیه بیجار شدند تا تکلیف این شهرستان در ۲۹ فروردین ماه مشخص شود.

بهزاد رحیمی دو برابر نماینده سقز و بانه در مجلس دهم رأی کسب کرد

در حوزه انتخابیه سقز و بانه، بهزاد رحیمی در رقابت با محسن بیگلری نماینده دوره‌های نهم و دهم مجلس شورای اسلامی پیروز شد و نه تنها راهی مجلس شورای اسلامی شد که ۲ برابر نماینده فعلی مردم این ۲ شهرستان رأی کسب کرد.

محسن بیگلری، نماینده فعلی مردم شهرستان‌های سقز و بانه با پرچم اصولگرایی و عضویت در جامعه اسلامی مهندسین به محمدرضا باهنر نزدیک شد و در مجلس نهم رأی اعتماد مردم را کسب کرد.

بیگلری در ادامه و با روی کارآمدن دولت روحانی به دولت خیلی نزدیک شد و به دلیل این نزدیکی با دولت بود که ارتباط گسترده‌ای نیز با اصلاح طلبان داشت و شماری از چهره‌های این جریان نیز در این دوره از انتخابات از وی حمایت کردند.

بهزار رحیمی کاندیدای پیروز حوزه انتخابیه شهرستان‌های سقز و بانه در ابتدا در لیست شورای ائتلاف قرار گرفت ولی در ادامه لیست تغییر کرد ولی در میان حامیان وی از چهره‌های شاخص اصولگرایی و اصلاح طلبی حضور داشتند ولی وی خود را مستقل معرفی می‌کرد.

کاندیدای شورای ائتلاف در قروه نماینده مجلس شد

رقابت در شهرستان‌های قروه و دهگلان را نیز پرویز اوسطی، رئیس سابق جهاد کشاورزی این شهرستان که در لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب حضور داشت برد و در غیاب نماینده فعلی این شهرستان در مجلس شورای اسلامی، حبیب الله محمدی تلوار چهره مورد حمایت جمعی از اصلاح طلبان از راهیابی به مجلس شورای اسلامی بازماند.

در این حوزه انتخابیه محمدقربان کیانی، رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان نیز رتبه سوم را به دست آورد و دیگر چهره مورد حمایت اصلاح طلبان یعنی محمد خالدیان چهارم شد.

حوزه انتخابیه مریوان و سروآباد نیز در غیاب منصور مرادی، نماینده مجلس دهم، برای اولین بار رکورد شکنی کرد و شیوا قاسمی پور ضمن کسب رأی لازم، به عنوان اولین بانوی کردستانی راهی مجلس شورای اسلامی شد.

در این حوزه انتخابیه تا لحظات پایانی رقابت بین قاسمی پور و عثمان باقدم کاندیدای مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی ادامه داشت و در نهایت قاسمی پور تنها با اختلاف ۳۳ رأی برتری موفق شد عثمان باقدم را پشت سرگذاشته و راهی مجلس شورای اسلامی شود.

کردستان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکنون نماینده زن در مجلس شورای اسلامی نداشته است و قاسمی پور موفق شد این عنوان اولین را به خود اختصاص داده و نماینده منتخب مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی شود.

استاندار سابق کردستان نماینده مجلس شد

از سوی دیگر مدیران سابق و فعلی کردستانی در سایر حوزه‌های انتخابیه استان‌های مختلف توانستند راهی مجلس شورای اسلامی شوند که یکی از شاخص ترین آنها علیرضا شهبازی استاندار کردستان در دولت احمدی نژاد بود که موفق شد به عنوان نماینده مردم نهاوند در استان همدان راهی مجلس شورای اسلامی شود.

آرش لهونی که سابقه انتخاب به عنوان عضو شورای اسلامی شهر سنندج در دوره دوم، مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان و معاونت استانداری کردستان در دولت احمدی نژاد را در سابقه دارد به عنوان نماینده پاوه و اورامانات در استان کرمانشاه راهی مجلس شورای اسلامی شد.

حجت الاسلام احد آزادی خواه مدیرکل سابق تبلیغات اسلامی استان کردستان برای دومین بار و در لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی رأی مردم ملایر در استان همدان را به دست آورد و به عنوان نماینده مردم راهی مجلس شورای اسلامی شد.

سید البرز حسینی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان نیز موفق شد اکثریت آرای حوزه انتخابیه خدابنده استان زنجان را کسب کرده و راهی مجلس شورای اسلامی شود.

بدین ترتیب پرونده انتخابات مجلس یازدهم در استان کردستان تا ۲۹ فروردین و برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه بیجار همچنان مفتوح است و بعد از این، ترکیب نهایی نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی مشخص می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1362298
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.