رحمان حریری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه براساس آخرین آمار کردستان در رتبه ۲۲ کشور از لحاظ اعتیاد قرار دارد، اظهار داشت: این استان جزو ۱۰ استان پاک کشور محسوب میشود که نشان میدهد از وضعیت بهتری نسبت به سایر نقاط برخوردار است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان یادآور شد: با این وجود، آمار اعتیاد طی ۱۵ سال اخیر در کردستان ۲ برابر شده که نگران کننده است و اکنون ۲.۸ درصد جمعیت این استان براساس آمارهای رسمی به مواد مخدر اعتیاد دارند.
حریری بیشترین اعتیاد را در کردستان را مربوط به رده سنی بین ۱۵ تا ۳۰ سال دانست و اضافه کرد: در حال حاضر مهمترین خطری که قشر جوان و نوجوان را تهدید میکند گسترش استفاده از ماده مخدر صنعتی از جمله گُل و قرصهای روانگردان و اعتیادآور شب امتحان است.
وی بر لزوم حساسیت خانوادهها در بحث پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد و افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این حوزه با همکاری دستگاههای مختلف از جمله آموزش و پرورش و دانشگاه ها گامهای خوبی برداشته تا اطلاعات کافی در اختیار خانواده ها و قشر جوان در خصوص معضل اعتیاد قرار گیرد.
در حال حاضر ۱۷ کمپ ترک اعتیاد در کردستان فعالیت دارد که از این تعداد ۱۶ کمپ مخصوص مردان و یک کمپ مربوط به زنان است.
این استان بیش از یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت داشته و ۲.۸ درصد آن به انواع مواد مخدر اعتیاد دارند که این رقم در میانگین کشوری پنج درصد است.