قصهگو از دل شاهنامه قصهها را بیرون کشید تا روز جمعه اولین کارگاه قصه گویی کردستان. راهپیمای این کتاب بزرگ ادبیات جهان در دل آیندهسازان ایران اسلامی شود.
مربیان ۳۵ مهد کودک سنندج، دانش آموزان این کارگاه بودند تا حاملی برای انتقال فرهنگ قصه گویی و رساندن پیام بزرگان گذشته به نسل آینده باشند.
مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان استان کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این کارگاه با هدف توانمندسازی مربیان پیش دبستانی و رواج فرهنگ قصه گویی و انتقال مفاهیم آموزشی به صورت قصه گویی با همکاری معاونت اموراجتماعی بهزیستی کردستان و کانون همیاری مهدهای کودک و موسسه شوق آفرینان سنه دژ برگزار شد.
طاهره اصفهانی با اشاره به اینکه داستانهای شاهنامه یکی از محورهای این کارگاه بود، افزود: مقرر شده این کارگاه در دورههای مختلف برگزار شود که دوره های بعد در ایام مختلف سال برای علاقهمندان به هنر قصهگویی استان به ویژه جامعه هدف مهدهای کودک و پیش دبستانی برگزار خواهد شد.
وی اظهار داشت: امروزه با گسترش دنیای مجازی و رسانه کودکان از فرهنگ با ارزش قصه گویی دور شده و این کارگاهها کمک به ترغیب کودکان به شنیدن قصهها و یادگیری مهارتهای زندگی و اجتماعی از طریق قصه گویی است.
قصه گویی، مهارت زندگی، اجتماعی شدن، خلق قصهها در تعاملات بین المللی، قصه گویی با روش های جدید و رویکردهای نو، چگونه قصه گویی اثربخش باشیم؟، انواع قصه گویی محلی، بیان هنرمندانه قصه، انتخاب قصه و پرداخت مناسب آن برای قصه گویی از جمله محورهای این کارگاه بود.
از دیگر محورهای این کارگاه شیوههای قصه گویی برای انتقال مفاهم درسی و آموزشی، نقش قصه گویی در آموزش علوم و فنون، قصههای زمینی - قصه های آسمانی، تخصص قصه گویی و زبان بدن و قصه گویی و اشتراک گذاری افکار بود.
۴۰۰ مهد کودک دارای مجوز در کردستان فعالیت میکنند که ۱۶۰ مورد از مهدهای استان شهری و ۲۴۰ مورد روستایی هستند.