این کرسی تعاون با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان با هدف معرفی و ایجاد فرهنگ تعاون میان دانش آموزان ایجاد شده و از امروز شروع بکار کرده است.
معاون تعاون، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: کرسی تعاونی دانش آموزی با هدف حمایت از ایدههای برتر دانش آموزان و تجاری سازی ایدههای نو در بزرگترین هنرستان فنی حرفه ای استان آغاز بکار کرده است.
علی اصغر عباسی روز سه شنبه در آیین افتتاح این کرسی تعاونی با اشاره به اینکه برای این کرسی تعاون در هنرستان شهید نمکی یک مکان آموزشی با ظرفیت ۷۰ دانش آموز اختصاص داده شده است، افزود: این مکان جهت برگزاری همایشها و کارگاههای آموزشی، رسیدن به هدف از ایده تا محصول و تجمیع امکانات و ظرفیتهای آموزشی و ترویجی ۲ سازمان به بخش تعاون اختصاص داده شده است.
عباسی اضافه کرد: با توجه به برنامهریزیهای مقرر شده که کرسی تعاون با مرکز نوآوری و توسعه تعاون مستقر در دانشگاه کردستان به صورت زنجیرهای در راستای تجاریسازی ایدهها دانش آموزان عمل کنند.
معاون تعاون، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی کردستان یادآورشد: شیوه عملکرد این کرسی تعاونی اینگونه است که ایدههای نو و با قابلیت تجاریسازی در قالب استارتآپها در مرکز نوآوری و توسعه تعاون دانشگاه کردستان مورد حمایت قرار میگیرند و خروجی نهایی این اقدام زنجیره تشکیل تعاونیهای دانش بنیان است.
سهم ۲۵ درصدی تعاون مغفول مانده است
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز در این آیین گفت: سهم ۲۵ درصدی تعاون در اقتصاد کشور مغفول مانده و باید به صورت جدی در پی تحقق این بخشض در اقتصاد باشیم.
برهان صلواتی اظهار داشت: برای تحقق این سهم باید بخش دولتی چابک سازی و بخش خصوصی پر قدرت وارد عرصه کسب و کار و اشتغال شود که این اقدام را باید از مقطع دانش آموزی آغاز کرد.
وی اضافه کرد: فعالیتهای دانش آموزی باید وارد بحث ایده پردازی و تجاری سازی این ایدهها شوند که در این راستا آموزش و پرورش و تعاون تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
توسعه بخش اشتغال نیازمند ایدههای نوآورانه است
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز گفت: دنیای تکنولوژی به سمتی حرکت کرده که مشاغل هر روز در حال خارج شدن از چرخه اقتصادی هستند و باید دانش آموزان با این بینش و ایده های نوآورانه وارد فضای کسب و کار شوند.
رشید قربانی اظهار داشت: تغییرات و رسیدن جامعه به شرایط کنونی مدیونه اختراعات، اکتشافات و نوآوریی بزرگانی است که تعداد آنها نسبت به کل جمعیت روی زمین بسیار کم و باید دانش آموزان به زندگی این افراد بیشتر توجه کنند.
وی اضافه کرد: تفکر استخدام دولتی باید کم کم از ذهن جامعه کم رنگ شود و دانش آموزان به سوی کارآفرینی و ایدههای نو و خلق کسب و کارهای جدید سوق داده شوند که راهاندازی کرسی تعاون در استان گامی مهم در این راستا است.
مدیر هنرستان فنی حرفه ای شهید نمکی نیز در این آیین گفت: در هنرستان فنی شهید نمکی در حال حاضر ۷۵۰ دانش آموز در ۹ رشته صنعتی و فنی مشغول مهارت آموزی هستند.
کریم کریمی با اشاره به اینکه این هنرستان دارای مساحت ۴۰ هزار متر مربع و ۸ هزارو ۵۰۰ متر زیر بنای ساختمان های آموزشی و کارگاهی است، اظهار داشت: این مکان از سال ۱۳۴۶ تاسیس شده و جز ۱۰ هنرستان بزرگ کشور بوده و اسناد مدارس ماندگار برای این هنرستان دو سال است که چشم انتظار تایید وزارت آموزش و پرورش است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰ مربی و معلم توانا در این هنرستان مشغول تلاش هستند، یادآور شد: تجهیزات، امکانات و سرمایه بسیار خوبی در این هنرستان وجود دارد که برای نگهداری و بروزرسانی آنها نیازمند اعتبار هستیم.
در این آیین تفاهم نامه همکاری میان اداره کل آموزش و پرورش و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در راستای اجرای برنامه ها و همکاری های مشترک امضا شد.