به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، شهریار حنیفی در شورای مدیران سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: آمار میزان صادرات محصولات کشاورزی استان در ۱۰ ماه منتهی به دی سال جاری به ارزش ۲۷۴ میلیون دلار است که با توجه به ارزش ۵۶۳ میلیون دلاری کل صادرات گمرکات استان در بازه زمانی مذکور، محصولات کشاورزی حدود ۴۹ درصد از کل صادرات استان را تشکیل می‌دهد.

وی اضافه کرد: آمار میزان صادرات محصولات کشاورزی استان در این مدت در مقایسه با مدت مشابه بر اساس ارزش دلاری با ۲۰ درصد کاهش مواجه بوده اما بر اساس ارزش وزنی با ۱۹ درصد افزایش از ۴۴۵ هزار تن سال قبل به ۵۲۹ هزار تن رسیده است.

وی افزود: از میزان ۲۷۵ میلیون دلار صادرات محصولات کشاورزی از گمرکات استان در سال جاری براساس خود اظهاری صادر کنندگان حدود ۴۵ میلیون دلار شامل ۱۶ درصد مربوط به تولیدات استان بوده است.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال بیشترین میزان صادرات مربوط به محصولات زراعی بود که کشش تقاضای بازار عراق برای محصولاتی مانند هندوانه و گوجه فرنگی از دلایل افزایش صادرات محصولات زراعی است.

حنیفی یادآور شد: صادرات محصولات باغی نسبت به مدت مشابه خود در سال قبل به لحاظ ارزش دلاری بیش از ۳۱ درصد افزایش یافته که یکی دلایل عمده این افزایش رعایت شاخص‌ها و ضوابط بسته بندی توسط صادر کنندگان است.

وی اظهار داشت: در خصوص صادرات محصولات دامی نیز به دلیل وضع ممنوعیت صادرات دام زنده در خرداد ۱۳۹۷، میزان صادرات این محصولات در سال جاری نسبت به مدت مشابه به لحاظ ارزش دلاری حدود ۸۰ درصد کاهش یافته است.

حنیفی بیان کرد: در حال حاضر با توجه به افزایش دام های پرواری پایین بودن قیمت دام زنده نسبه به قیمت تمام شده به جهت حمایت از تولید کنندگان لازم است تا آزادسازی صادرات دام زنده به صورت محدود صورت گیرد.

وی افزود: صادرات محصولات شیلاتی در ۱۰ ماه اول سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۲۲۲ درصد کاهش یافته و از کل صادرات محصولات شیلاتی سه هزار و ۷۷۴ تُن در ۱۰ ماه گذشته از سال جاری حدود ۶۱ درصد شامل ۲ هزار و ۳۲۹ تُن مربوط به تولیدات استان است.

کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است به طوریکه باغداران استان با تولید سالانه بیش از ۴۵ هزار تن انگور دیم رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند، سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی کردستان است و همچنین رتبه اول تولید توت فرنگی با تولید بیش از ۴۷ هزار تن به کردستان تعلق دارد.

بر اساس آخرین سرشماری کشاورزی سال ۱۳۹۳ تعداد ۱۱۳ هزار و ۶۳۰ بهره بردار بخش کشاورزی در سطح ۱۶۳ هزار و ۸۷۳ واحد بهره برداری در استان مشغول فعالیت هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1345145
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.