رشید قربانی شامگاه دوشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش بیجار با بیان اینکه متوسط آمار نیازمند پوشش سوادآوزی سنین ۲۵ تا ۳۰ سال در بیجار هشت درصد است، اظهار داشت: این متوسط در استان کردستان حدود پنج درصد است و باید با برنامه ریزی دقیق و توسعه آموزشی این درصد را در شهرستان و استان کاهش داد.
وی افزود: در کنار توجه به کیفیت آموزشی و علمی، باید آسیب های اجتماعی و نشاط دانش آموزی هم مورد توجه و حساسیت قرار گیرد که شور و نشاط در محیطهای دانش آموزی تاثیر بسزایی در رشد علمی و توانایی افراد دارد و باید دغدغه مدیران در این مورد، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
کاهش جمعیت دانشآموزی چالش بزرگی در آموزش بیجار است
وی با اشاره به رسالت تربیتی آموزش و پرورش تاکید کرد: یکی از مهمترین عوامل مهاجرت جوانان و خانواده در کنار معضل بیکاری، مسائل شور و نشاط اجتماعی است که می تواند با کمترین هزینه و ایجاد زیر ساخت، تاثیرات مثبت آن را به صورت مستقیم در جامعه مشاهده کرد.
قربانی یادآور شد: کاهش جمعیت دانش آموزی در شهرستان بیجار، موجب عدم اختصاص اعتبارات و امکانات آموزشی به این منطقه میشود که این مساله با کمبود امکانات، اعتبارات و علاقه جمعیت به سمت مهاجرت در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه با مهاجرت جوانان بیجاری، پیر شدن بافت جمعیتی شهرستان دور از انتظار نیست، اضافه کرد: عدم توجه به نیازهای جوانان و کم توجهی به مقوله نشاط اجتماعی، یکی از علل مهاجرت را می توان آسیب های اجتماعی بیان کرد.
فرماندار بیجار هم در این جلسه گفت: عدم پرداخت هزینه های شهرداری از موانع و مشکلات برخی از پروژه های عمرانی در شهرستان است که مطالبه شهرداری توسط آموزش و پرورش در پروژه استخر این اداره تاکنون پرداخت نشده است.
علی اکبر ورمقامی اظهار داشت: استخر آموزش و پرورش بیجار طبق وعده پیش تر مسوولین، باید ۲۵ مهر ماه گذشته به بهره برداری می رسید اما در آستانه ۲۲ بهمن نیز هنوز قابل افتتاح نیست.
وی یادآور شد: سالن ورزشی شهدای دانش آموز که ظهر امروز افتتاح شد حدود ۱۵ سال قبل کلنگ زنی شده بود و استخر آموزش و پرورش هم بیش از ۱۰ سال است که از کلنگ زنی آن می گذرد.
شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.